Vanaf 2018 tot half 2019 gaan we met 'Busje komt zo' daadwerkelijk aan de slag rond lokale bereikbaarheid in de Vlaamse Ardennen. In workshops met en door de bewoners van 5 testregio's werken we samen met experten en beleidsverantwoordelijken aan kleinschalige testopstellingen.

Elke regio heeft haar eigen thema waarrond gewerkt wordt. In Ronse gaat dit bijvoorbeeld over lokale bereikbaarheid voor iedereen, ook voor zij die minder hebben. In Wortegem-Petegem onderzochten we de inzet van fietstaxi's in landelijk gebied enz. Maar deze proefregio's liggen nog niet allemaal vast. Heb je een mobiliteitsnood die in je streek door een ruime groep wordt ervaren en weet je niet hoe je hiermee verder moet? Of heb je een mobiliteitsoplossing en zoek je aansluiting bij een ruime groep kwetsbaren? Neem contact op met
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
. Dan bekijken we het samen.
Woon je in de Vlaamse Ardennen en wil je samen met experten en andere bewoners denken en werken naar oplossingen rond lokale bereikbaarheid? Schrijf je dan zeker in voor één van de workshops/co-creatiesessies.
|

Afgelopen maanden hebben we heel intensief gepraat, gedacht en gewerkt aan het bereikbaar maken van Ronse voor iedereen, ook voor mensen met een beperkt budget.
De zeer visuele verslagen van deze sessies vind je hier: sessie1 en sessie2
Samen met bewoners (ook kwetsbare bewoners) hebben we ideeën geformuleerd en deze verder uitgewerkt tot concrete oplossingen om vervoersarmoede bij kwetsbare Ronsenaars aan te pakken. Gelijktijdig heeft het stadsbestuur zich ingeschreven in een gesubsidieerd project om de komende maanden een Mobipunt aan het station te voorzien. Dit vinden we uiteraard een mooi initiatief en we zagen dan ook hele nauwe linken met de vervoersprojecten die we in kader van 'busje komt zo' bedachten:
|
Ronse bereikbaar voor iedereen, ook voor mensen met een beperkt budget.
Geraken waar je wilt of moet geraken, gaat ons allen aan, hoe oud je ook bent of hoe je je ook verplaatst. Ronse i.s.m. de Vrolijke Kring, Samenlevingsopbouw, Handiklap en Trap maakt werk van een goede bereikbaarheid voor iedereen.
Bewoners van Ronse, middenveldsorganisaties en het bestuur van Ronse werkten in 2018 intens samen aan ideeën en oplossingen.

|
In deze landelijke gemeente heb je een mooi arsenaal ter beschikking aan aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Ons onderzoek in samenwerking met 't Sneukelwiel spitste zich toe op het inzetten van deze aangepaste fietsen als fietstaxi's voor kleine sociale verplaatsingen: bijvoorbeeld naar de kapper, de bakker, het gemeentehuis enz.
|
|
|
|
|