Home Leden Excursies Gegevens - Inspiratiedag 28/11/2017 in Antwerpen

E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
Inspiratiedag 28/11/2017 in Antwerpen
Wanneer:
28.11.2017
Categorie:
Algemeen

Beschrijving

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit nodigt u op 28 november graag uit voor de Inspiratiedag Duurzame Mobiliteit in De Studio in Antwerpen.

Op deze zesde editie van onze Inspiratiedag kiezen we voor het thema 'Lokale bereikbaarheid'. Als de afstand klein is, dan worden de mogelijkheden voor velen toegankelijk. En dan wordt het makkelijk om je te voet of met de fiets te verplaatsen. Met dit thema onderstrepen we dat werken aan nabijheid echt werken is aan duurzame mobiliteit. Sterke kernen met toegankelijke diensten enerzijds en een breed vervoersaanbod anderzijds zorgen ervoor dat mensen zich minder frequent, minder ver en dus duurzamer kunnen verplaatsen. Een insteek die meer dan relevant is met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Hoe we concreet werk kunnen maken van lokale bereikbaarheid maken we duidelijk aan de hand van 6 deelthema's: de kindvriendelijke, actieve, toekomstbestendige, ondernemende, delende en sociale gemeente. Op de Inspiratiedag gaan experts uit binnen- en buitenland met het beeld van deze 6 'droomgemeenten' en concrete inspirerende voorbeelden samen met u aan de slag.

Ontdek het volledige programma en alle praktische info

PS. U bent geboeid door deze thematiek 'lokale bereikbaarheid' en inspirerende goeie voorbeelden uit andere hoeken, maar kan er niet bijzijn op 28 november? Geen nood, we hebben een alternatief voor u klaar! Sluit aan bij één van de thema-avonden op 21 november in Oudenaarde of op 23 november in Heist-op-den-Berg. Lokale bereikbaarheid bij uitstek een thema dat ook leeft buiten de steden en in landelijk gebied. Het is immers daar dat mensen steeds meer diensten zien verdwijnen, verder weg wonen van kernen waar wel nog veel voorzieningen aanwezig zijn, het aanbod aan openbaar vervoer zien slinken, en zich vaker dan in de stad genoodzaakt zien om de wagen te gebruiken. Een avond met Prof. Maarten Loopmans (KULeuven) en en 4 lokale voorbeelden van werken aan nabijheid en lokale bereikbaarheid in een landelijke context. Meer info...

inspiratiedag

Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12