Leuke en handige links

Je kent misschien het probleem: je wilt ergens naartoe, je weet wel dat er een groot station in de buurt is, maar niet hoe je dan verder geraakt. In eigen land gebruik je dan www.delijn.be, www.mivb.be, www.nmbs.be of www.infotec.be.

In het buitenland heb je in zo’n geval het probleem dat je de naam van de lokale vervoerder niet kent. Een zeer nuttige site is daarvoor www.nahverkehrswegweiser.de. Dit is een privé-intitiatief van iemand die zich eraan ergerde dat het zoveel moeite kost om informatie over aansluitend openbaar vervoer te vinden. Hij is dan zelf maar met een site begonnen, eerst voor de Duitstalige landen, tegenwoordig voor heel Europa. Per administratieve eenheid (departement, regio, kanton, ...) geeft deze wegwijzer aan wie het openbaar vervoer organiseert en op welke websites en/of telefoonnummers je terecht kunt voor dienstregelingen etc. Een schat aan informatie!

Per land hebben we ook nog een paar tips:

  • In Nederland werken de ov-bedrijven samen om alle informatie op 1 site samen te brengen: www.9292ov.nl.
  • Voor Frankrijk biedt www.itransports.fr/index.php een handige functionaliteit. Je tikt er de naam van een stad in en je krijgt na doorklikken meteen de ligging van het station van de SNCF en de gegevens van het bedrijf dat het lokale openbaar vervoer verzorgt.
  • De reisplanners van de Zwitserse (www.sbb.ch) en Oostenrijkse (www.oebb.at) spoorwegen werken in principe met hetzelfde programma als het bekende www.bahn.de, maar zijn aangevuld met gegevens over bussen.
  • Voor Luxemburg is www.horaire.lu een goede instap.
  • Voor Zweden adviseren we www.resplus.se.

Goede reis!

 

 

Algemeen

België - openbaar vervoerbedrijven

België - andere mobiliteitsverenigingen

België - voor en door trein- en tramliefhebbers

België - diversen

Buitenland - spoorwegen

Informatie over alle spoorverbindingen in Europa, plus buslijnen in sommige landen vind je op de internationale reisplanner van NMBS, of die van de Deutsche Bahn.

Een zeer interessante website over treinen en bussen die vanuit België de grens over gaan is http://www.grenstreinbus.be/.

Buitenland - stads- en streekvervoer

De Nahverkehrswegweiser biedt heel veel informatie over openbaar vervoer in Europa. Wil je meer weten over metronetwerken, surf dan naar Carto Metro. Op de site van Light Rail Atlas vind je een heleboel informatie over light rail. Voor bussen kan je terecht op de site van Bus Explorer.

Duitsland

Nederland

Zwitserland

Andere landen

Buitenland - openbaar vervoerverenigingen en - musea

Buitenland - diverse

Europese instellingen

Industrie

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12