Home Actueel Persberichten TreinTramBus blij met betere info over wachttijd op trams en bussen
TreinTramBus blij met betere info over wachttijd op trams en bussen
zaterdag, 21 april 2018 12:11

ReisinfoSinds kort heeft De Lijn de informatie over de werkelijke wachttijd op de naderende trams en bussen aanzienlijk verbeterd, dit zowel op de schermen en borden aan de halten als op de website en via de app. Ook de nieuwe infoschermen in de Antwerpse tramtunnels zijn nu veel duidelijker en correcter en voldoen beter aan de verwachtingen van de reizigers.

TreinTramBus feliciteert de dynamische directie Marketing voor deze prestatie. ‘Hiermee loopt Vlaanderen zijn achterstand in op een groot aantal steden in de rest van West-Europa’ zegt voorzitter Stefan Stynen.

Er blijven nog wel enkele pijnpuntjes. Zo rijden er nog "spooktrams of -bussen" die niet gedetecteerd worden, zijn de schuine schermen aan de halten bij zonlicht slecht leesbaar en zijn de borden op grote busstations nog niet voorzien van de real-time-informatie.

TreinTramBus hoopt dat De Lijn nu werk gaat maken van halteaankondiging op de bussen, betere info in en rond de grote stations en knooppunten. De reiziger krijgt ook nog steeds geen informatie over ritten die om wat voor reden dan ook zijn afgeschaft en blijft soms vergeefs aan de halte wachten.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12