Home Actueel Persberichten Betere doorstroming voor tram en bus nodig
Betere doorstroming voor tram en bus nodig
dinsdag, 22 oktober 2013 09:32

Reizigers ondersteunen actie buschauffeurs in Hasselt

Buschauffeurs van De Lijn voeren vandaag in Hasselt actie voor de rij- en rusttijden. Reizigersvereniging TreinTramBus ondersteunt de actie en stelt dat een betere doorstroming voor tram en bus nodig is: dat komt zowel reizigers als personeel ten goede.

De chauffeurs van De Lijn klagen de werkdruk aan: rij- en rusttijden wordt onvoldoende gerespecteerd. Daarbij wijzen ze onder andere de gebrekkige doorstroming met de vinger. “Wij komen tot dezelfde vaststelling,” zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. “Tram en bus verliezen nog te veel tijd in de file en aan de verkeerslichten. Door de slechte regelmaat missen reizigers een aansluitende bus of trein, met wachttijden tot een uur als gevolg. De voorbije jaren kwamen er links en rechts wel busbanen bij, maar de resultaten blijven ondermaats. Vooral het tijdverlies aan de verkeerslichten is frappant.”

In onze buurlanden krijgen tram en bus bij de verkeerslichten voorrang op het autoverkeer. Daardoor halen de trams in sommige Duitse steden gemiddelde snelheden tot 26km/u, in Antwerpen is dat amper half zoveel. Vanseveren: “Intelligente lichtenregelingen zijn nodig Het is toch logisch dat een tram of bus met tientallen reizigers aan boord voorrang krijgt op het autoverkeer” “Doorstroming is niet alleen goed voor reizigers en personeel, maar ook voor het milieu: als tram en bus stipter rijden, laten meer mensen de auto staan”, concludeert Vanseveren.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12