Home Actueel Persberichten TreinTramBus: Prijsstijging Thalys asociaal
TreinTramBus: Prijsstijging Thalys asociaal
zaterdag, 10 maart 2012 10:31

Goedkoopste tarief 16% duurder

Thalys kondigde aan dat het goedkoopste ticket naar Parijs 16% duurder wordt. Reizigersvereniging TreinTramBus noemt de prijsverhoging asociaal en raadt de reizigers aan via Lille te reizen.

De prijs van het goedkoopste ticket enkele reis Brussel-Parijs stijgt in één keer van 25 naar 29 euro, een stijging van 16%. Dit is veel meer dan de inflatie. Frappant is ook dat de prijs van de duurdere tickets en van een kaartje eerste klas niet verhoogt. "Wie veel kan besteden wordt dus gespaard. Een asociale maatregel", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus.

"Het voordeligste ticket Brussel-Parijs heen en terug wordt voortaan 58 in plaats van 50 euro. We raden de reizigers dan ook aan om de Thalys links te laten liggen en via Lille te reizen. Een retourticket met de Franse TGV vanuit Lille is er al vanaf 30 euro", verklaart Vanseveren. Vanuit Oost- en West-Vlaanderen is het vaak nog sneller ook.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment

David.S said:

...
Dat is natuurlijk een stijging die nergens op slaat. Hoe kan men nou ineens zoveel meer vragen terwijl we allemaal weten dat de inflatie op slechts een paar procent ligt? Ik ben blij dat er instanties zijn waar wij als reizigers verenigd kunnen staat tegen dit soort vreemde praktijken. Het lijkt mij als we allemaal geen gebruik maken van deze rare fratsen dan komen ze er vanzelf achter.

 

Thalys kondigde aan dat het goedkoopste ticket naar Parijs 16% duurder wordt. Reizigersvereniging TreinTramBus noemt de prijsverhoging asociaal en raadt de reizigers aan via Lille te reizen naar een casino vandaag. 
zaterdag 24 maart 2012 om 07:44
Stemmen: +0

David Nijenhuis said:

29 Euro is een spotprijsje, dus niet zeuren AUB!
29 Euro voor een ritje naar Parijs is vrij goedkoop. Ga je 251 km of meer in Duitsland en boek je ver van tevoren, betaal je ook 29 euro, (en heb je er nog niet eens een zitplaatsgarantie erbij). De prijs voor een kaartje Brussel-Parijs stond allang op 25 euro, geld wordt nou eenmaal minder waard, energie wordt schaars en stijgt ook enorm in prijs, alsmede de exploitatie. Een beetje treinkenner weet dan feilloos dat Thalys meer geld moet gaan vragen. Veel beter is het om de bres op te gaan, wat betreft de kaartjes vol tarief, want die zijn pas echt asociaal duur! Jammer dat TTB dat inzicht niet heeft, al is het wel goed om alternatieven te benoemen, zoals reizen met de TGV via Lille, maar dan gaat de vergelijking mank door te stellen dat je daarvoor 15 ipv 29 Euro kwijt bent, A: het gaat daar om een binnenlandse verbinding, B: de afstand is zeker 100 km korter D: vanuit Kortijk moet je nog een duur grensoverschrijdend kaartje bijkopen, waarvdoor het verschil tot 6 Euro slinkt (Bilet Trampoline kost al 8 Euro!), E: Thalys is een dochteronderneming van verschillende maatschappijen en zulke constructies zijn nou eenmaal duurder. Het zou beter zijn dat de lijn voor die verbinding ook voor andere maatschappijen opengaat en dat er echte concurrentie komt. Koprtom, TTB heeft bij dit artikel z'n huiswerk even niet helemaal goed gemaakt.
 
dinsdag 01 mei 2012 om 23:11
Stemmen: +1

JanVanseveren said:

...
Beste

TreinTramBus heeft bewust aangeklaagd dat net de laagste prijs omhoog gaat. Wie krap bij kas zit en daarom op zoek moet gaan naar de laagste tarieven, moet nu meer ophoesten. De hoge tarieven blijven gelijk in prijs: die worden vaak last minute gekocht door zakelijke reizigers. Dat die laatste doelgroep nu gespaard wordt terwijl de lage tarieven wel omhoog gaan, is asociaal.

Wat het alternatief via Lille betreft: het klopt dat bovenop het ticket Lille - Paris nog een duur grensoverschrijdend tarief komt. Wie lang op voorhand reserveert, zal dus weinig voordeel halen uit een ommetje Lille. Maar het is wel een vaststelling dat lage tarieven vanuit Lille langer beschikbaar blijven. Een voorbeeld: als ik over een week naar Parijs wil en er voor de middag wil aankomen, is het laatste tarief vanuit Brussel 59 euro, vanuit Lille 34 euro.

Jan Vanseveren
TreinTramBus
 
woensdag 02 mei 2012 om 10:44
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12