Home Actueel Persberichten TreinTramBus hekelt balietoeslag
TreinTramBus hekelt balietoeslag
maandag, 16 augustus 2010 16:16

Internationale treintickets aan loket fors duurder

De NMBS voert vanaf 23 augustus een toeslag van 7 euro in voor bijna alle internationale tickets die aan het loket worden verkocht. Reizigersvereniging TreinTramBus is niet te spreken over deze prijsverhoging. De ticketverkoop via internet krijgt van de reizigers een onvoldoende. De NMBS voert de toeslag naar eigen zeggen in om te investeren. Voor relatief korte afstanden betekent deze balietoeslag echter een forse prijsverhoging. Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus: “Een ticket Antwerpen-Rotterdam kost bijvoorbeeld 18,20 euro enkele reis. Een balietoeslag van 7 euro betekent hier een prijsverhoging van maar liefst 38%.”

De NMBS verwijst naar haar website, waar ook internationale treintickets kunnen worden aangekocht. Deze website is niet voor iedereen een alternatief. Tal van treingebruikers hebben nog geen toegang tot internet, of kunnen er nog niet vlot mee overweg. Bovendien kan je niet alle ticketsoorten via internet aanschaffen. Jan Vanseveren: “Wie zowel voor België als voor Nederland een kortingskaart heeft, is eraan voor de moeite, want het systeem slaagt er niet in beide kortingen te combineren. Ook treintickets vanaf de grens – bijvoorbeeld voor medewerkers van de Post – kunnen niet via internet worden aangekocht”. Bovendien biedt de website niet altijd spontaan het goedkoopste tarief aan.  

Internationale treinreizen, die zo al duurder waren dan een vergelijkbare binnenlandse verplaatsing, worden hierdoor nog duurder. Bovendien verloren de treingebruikers de voorbije jaren meer en meer aan flexibiliteit, want meer en meer treintickets zijn alleen geldig voor het gekozen vertrekuur. De trein verliest dan ook aan concurrentiekracht in vergelijking met de auto.

TreinTramBus heeft dan ook de bevoegde diensten bij de NMBS aangesproken met de vraag deze toeslag ongedaan te maken.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12