Home Actueel Persberichten Reizigers willen bruikbare trein naar Nederland
Reizigers willen bruikbare trein naar Nederland
woensdag, 19 mei 2010 15:13

Reizigersverenigingen TreinTramBus uit Vlaanderen en ROVER uit Nederland zijn teleurgesteld over het HSL-compromis dat de Belgische en Nederlandse ministers Vervotte en Eurlings hebben bereikt.

Gisteren werd bekend dat een hogesnelheidstrein vanaf 2013 acht keer per dag Brussel met Mechelen, Antwerpen, Brecht, Breda zal verbinden. In de huidige plannen zijn reizigers dan verplicht te reserveren, betalen ze een "vanaf"-prijs en ligt het vol tarief een stuk boven het huidige niveau.

De plannen zijn niet vanuit de reiziger opgesteld. Jan Vanseveren, woordvoerder TreinTramBus: "Reizigers aan beide kanten van de grens verwachten minstens een uurdienst tussen Antwerpen en Breda zodat ze soepel, vlot en voor een redelijke prijs de grens over kunnen. Wat tussen Brussel en Maastricht mogelijk is, moet tussen Antwerpen en Breda ook mogelijk zijn. Als NMBS en HSA dat niet willen, mag gerust een andere maatschappij treinen op deze lijn inzetten."

De reizigersverenigingen hebben ook hun twijfels over de praktische haalbaarheid van de verbindingen. De inpassing bovenop de binnenlandse treindienst zal in geen van beide landen mogelijk zijn zonder aan het binnenlandse treinaanbod te raken. De aankondiging moet dan ook eerder in het licht van de verkiezingsstrijd worden gezien die aan beide kanten van de grens woedt.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

David Nijenhuis said:

Gewoon doen!
Andere vervoerder langs de de Beneluxlijn? Als NS en NMBS niet naar de reiziger willen luisteren en alleen maar aan de eigen centjes denken, prima! Gewoon doen. Dat zal de arrogante managers misschien leren wat klantgerichter denken.
 
woensdag 23 juni 2010 om 12:15
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12