Home Actueel Persberichten Niet te spreken over besparingen op stadsbussen Roeselare
Niet te spreken over besparingen op stadsbussen Roeselare
woensdag, 12 mei 2010 13:02

De Lijn kondigt aan te besparen op de stadsbussen in Roeselare. De besparingen zijn erg verregaand en onaanvaardbaar voor reizigersvereniging TreinTramBus.

In het kader van het besparingsplan van de Vlaamse regering wordt fors gesnoeid in de stadsbussen van Roeselare. Dit staat vandaag te lezen op de website van De Lijn. Vooral 's ochtends en 's avonds gaat het aanbod er sterk op achteruit. Henk Himpe van TreinTramBus: "Alle laatavondritten vallen weg. De laatste bus van de dag zal nu op vrijdag en zaterdag al om 20:30 vertrekken in plaats van om 23:00. Wie voor avondactiviteiten het openbaar vervoer wil of moet gebruiken, zal voortaan in de kou blijven staan. Er is immers op dat uur geen enkel alternatief, want ook de streekbussen rijden dan niet meer."

Ook 's ochtends gaat de hakbijl in het aanbod. Wie voor 9u in Brussel wil aankomen, kan voortaan niet meer rekenen op de stadsbus. Henk Himpe: "Met stadslijn 5 kon je totnogtoe al om 6u40 aan het station aankomen, nu wordt dat 7u06. Daarmee voldoet de stadsbus niet meer aan de normen basismobiliteit, die bij decreet zijn vastgelegd." Dat decreet voorziet dat er minstens gereden wordt van 6 tot 21u.

Wie in Batavia woont, ziet voortaan nog maar één bus per uur passeren, veel te weinig voor een dichtbevolkt stedelijk gebied.

Toch zijn er ook enkele kleine verbeteringen. Zo rijden alle ritten van lijn 5 nu naar het nieuw kerkhof. Voordien was dat op weekdagen maar één rit op drie.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12