Home Actueel OV-nieuws [Luxemburg] 1 maart 2020 - gratis openbaar vervoer
[Luxemburg] 1 maart 2020 - gratis openbaar vervoer

Vanaf 1 maart 2020 is het openbaar vervoer in Luxemburg volledig gratis. Het grensoverschrijdend vervoer zou goedkoper worden. Voor de eerste klasse in de treinen moet je wel blijven betalen. Maar in de tweede klasse, in alle bussen en in de tram reis je gratis en heb je geen vervoerbewijs meer nodig. Wel moet je steeds een identiteitsbewijs kunnen voorleggen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment

DAEMS ALICE said:

Waar mensen belangrijk zijn !
Een heel mooi initiatief. Ons land zou dit mogen navolgen, daar wij een land zijn van de hoogste belastingen en zeer lage pensioenen. Het zou voor ieder van ons en vooral voor deze laatste klasse een verlichting in het budget betekenen.
Alle respect voor de regering van het Groot Hertogdom !
 
donderdag 19 september 2019 om 17:18
Stemmen: +1

overweg13 said:

Waar mensen belangrijk zijn!
Ik kan ergens begrijpen dat af en toe iemand eens een gratis pas krijgt omdat hij/zij in een sukkelstraatje beland is, maar zo maar gratis maken lijkt niet de goede politiek om het openbaar vervoer enig aanzien te verlenen. We hebben bij De Lijn een tijdje een experiment gehad in Hasselt, het aantal reizigers nam wel toe, maar de files namen niet af, omdat die nieuwe reizigers vooral voetgangers en fietsers waren. Meer, in een stad als Verviers werd het OV niet gratis gemaakt, maar het aantal reizigers steeg daar ook, en van die reizigers kunnen we veronderstellen dat ze wel degelijk in een vorig leven geen stappers of fietsers waren.
Een eerlijke prijs betalen voor een goed product lijkt me de normaalste zaak ter wereld. Bij De Lijn schort het vooral aan het product, niet aan de prijs. Dat reizigers toch biljetten op de bus blijven kopen, ondanks de hoge prijs, is trouwens helemaal onbegrijpelijk en stelt die correlatie prijs:gebruik in een ander daglicht.
 
zaterdag 21 september 2019 om 11:56
Stemmen: +0

David Nijenhuis said:

Luxemburgse kaartjes, wie o wie?
Ik zit nog met 5 tweeuurskaartjes, (kurzzaitbiljee) die CFL niet meer terugneemt. Iemand mag ze van mij wel voor een schappelijke prijs overnemen. Ze laten verlopen is doodzonde.
 
zondag 29 september 2019 om 01:31
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12