Home Actueel OV-nieuws [NMBS] 9 december 2018 - nieuwe dienstregeling 2019 - update 10/11
[NMBS] 9 december 2018 - nieuwe dienstregeling 2019 - update 10/11

Op 9 december 2018 gaat de nieuwe NMBS-dienstregeling in. Dit zijn de opvallendste aanpassingen.

 

  • De weekend-IC-trein Antwerpen – Binche wordt gesplitst in Antwerpen – Brussel-Zuid en Schaarbeek – Binche, zonder aansluiting.
  • Er rijdt een extra S-treinserie (S2) tussen Leuven en ‘s Gravenbrakel op zaterdag.
  • Treinen door de Brusselse Noord-Zuidverbinding zijn 1 minuut langer onderweg.
  • Door werkzaamheden aan de lijn Mol - Neerpelt - Nederlandse grens wordt een aantal avondtreinen vervangen door bussen.
  • Door werkzaamheden rijdt de trein Eeklo - Gent (alleen in die richting) tot juni 8 minuten later. Reizigers naar Brussel kunnen in Gent St.Pieters overstappen op de trein naar de Luchthaven.
  • De werkzaamheden aan de brug over het Albertkanaal bij Kiewit zijn uitgesteld tot april, daarna zijn er ook wijzigingen aan de dienst tussen Hasselt en Genk
  • Er rijden nieuwe internationale treinen tussen Namen, Charleroi en Maubeuge alsook tussen Bergen en Aulnoye-Aymeries. Het gaat om twee treinen heen en twee treinen terug.
  • De eerste TGV naar Marseille krijgt bijkomende stops in Rijsel en Arras, door het ongunstige rijpad moet het vertrek in Brussel worden vervroegd van 7:10 naar 6:07 (!). De overstapvrije verbinding naar Nice verdwijnt, die naar Perpignan komt drie dagen per week terug. De namiddag-TGV naar Straatsburg wordt verlaat tot 17:17.
  • Thalys stopt met de bediening van Rijsel. Vanaf april 2019 gaat deze onderneming wel naar de luchthaven Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée (Disneyland) rijden. In de hoogzomer komt er op zaterdag ook een rit Brussel – Bordeaux en terug.
  • Deutsche Bahn legt vanaf april 2019 bijkomende ritten Brussel – Frankfurt v.v. in.
Share/Save/Bookmark
Commentaar (21)add comment

Govaerts Gerrie said:

Eerste trein Hamont - Antwerpen Centraal
Volgens de routeplanner zou de eerste trein van 5u 20 opnieuw geschrapt worden. Deze schrapping werd in een eerder bericht via Facebook door jullie ontkracht waarbij de eerste trein toch zou blijven rijden (wat logisch is want men moet tijdig op zijn werk kunnen geraken). Nu blijkt deze trein wéér geschrapt te zijn in de routeplanner... wat is de stand van zaken zodat we ons kunnen voorbereiden op het ergste scenario? Dat is o.a. het zoeken naar een andere job bvb!
 
zaterdag 10 november 2018 om 23:23
Stemmen: +1

KeesSmilde said:

IC van 5:28 rijdt
Beste Gerrie,

zojuist een test gedaan voor dinsdag 11 december en de trein van 5:28 van Hamont naar Antwerpen blijkt te rijden. Geen paniek!

Vr gr Kees
 
zondag 11 november 2018 om 12:45
Stemmen: +1

Sabita Van Olmen said:

Vroege trein weekend
Komt er ook een vroege trein van kontich naar mortsel liersesteenweg om 6 u in de weekends ?Ik moet om 7 u beginnen met de vroege in het weekend in mayerhof te Mortsel
 
woensdag 21 november 2018 om 05:49
Stemmen: +0

Rian van der Borgt said:

Vroeg naar Mortsel
@Sandra Van Olmen
Op zaterdag is er al een vroege trein naar Mortsel-Liersesteenweg, aankomst 6:43 en dat blijft zo. Op zondag rijden de stoptreinen via Mortsel-Oud-God en is de eerste aankomst daar helaas pas om 7:02. Klaag zeker ook bij de NMBS:
https://www.belgiantrain.be/nl/support/forms
 
donderdag 22 november 2018 om 13:17
Stemmen: -1

David Nijenhuis said:

Dezelfde domme fout na 20,5 jaar nog niet opgelost!
En na 20,5 jaar vertikt NMBS het nog altijd om in de weekends van Turnhout naar Brussel te rijden, waardoor reizigers noodgedwongen via Antwerpen moeten omreizen en 20-30 minuten langer onderweg zijn. Deze onderneming moet eens leren snappen dat reizigers in Lier ook op de trein naar Antwerpen kunnen overstappen. Het merendeel vanuit Turnhout pakt toch de bus naar Antwerpen, niet alleen omdat deze goedkoper is, je kunt na een overstap meestal op een andere bus met hetzelfde kaartje verder. Wanneer gaat TreimTramBus eens hierover met NMBS om de tafel?
 
zaterdag 24 november 2018 om 00:00
Stemmen: +1

Leo MEES said:

Verbinding Diest -Kust
Sedert enekel jaren is de rechtstreekse trein naar Blankenberge geschrapt.Vandaag is het onmogelijk om op zaterdag-zondag rechtstreeks naar Brussel te rijden en evenmin in het onmogelijk om in de week een rechtstreeks verbinding naar Luik te hebben.Moeten we nu ecvht hopen op privatisering om een betere dienstverlening te krijgen??
 
zondag 25 november 2018 om 10:16
Stemmen: -1

overweg13 said:

verbinding Diest - Kust
Eigenaardig dat je privatisering vermeldt. Want één ding zal dan wel duidelijk worden: voor een verbinding Diest - Kust zullen die vast hun neus ophalen, net zoals voor een verbinding Diest - Liège. Ik denk nl. dat een stadje als Diest absoluut oninteressant zou zijn voor privémaatschappijen. Die moeten winst maken, weet je wel.
 
zondag 25 november 2018 om 13:18
Stemmen: +1

kathleen nijskens said:

minder treinen stoptrein mechelen leuven
ik heb net geconstateerd dat ik vanaf 9 december niet meer tijdig op mijn werk in tienen geraak ( vertrek vanuit haacht naar tienen en moet daar zijn om 8 uur)
na jaren de te late treinen getolereerd te hebben, stations die als bouwwerf blijven liggen ( tienen, wijgmaal), kapotte roltrappen ( leuven) en toch nog trouw was gebleven aan de trein ( personeel altijd heel vriendelijk) moet ik nu noodgedwongen weer met een auto gaan werken!!
dank je wel
 
dinsdag 27 november 2018 om 12:20
Stemmen: -1

Rian van der Borgt said:

Haacht - Tienen
@KATHLEEN NIJSKENS
Op welke dag heb je gekeken? Op werkdagen zie ik in de nieuwe dienstregeling precies dezelfde mogelijkheden als nu. Let op dat 9 december een zondag is.
 
dinsdag 27 november 2018 om 12:38
Stemmen: +1

JVL said:

Aalst - Gent-Sint-Pieters
Worden er geen extra treinen ingelegd op de as Brussel - Gent-Sint-Pieters? Deze treinen zijn steeds overbevolkt vanaf Denderleeuw of Aalst. Liefst ook met stop in Erembodegem. Slechts 1 trein op een uur en geen goede aansluitingen in Denderleeuw of Aalst vanuit Erembodegem.
 
woensdag 28 november 2018 om 08:42
Stemmen: +0

Sebastien said:

Vraag
Waar zien jullie die regeling al? Waar kan ik het testen?
 
donderdag 29 november 2018 om 08:05
Stemmen: +0

Rian van der Borgt said:

Op de gewone plaatsen
@SEBASTIEN
De nieuwe dienstregeling is inmiddels in alle planners te raadplegen. Ook op nmbs.be. Vul wel een datum in vanaf 9 december.
 
donderdag 29 november 2018 om 12:51
Stemmen: +0

Sebastien Boelpaep said:

Tnx
Tnx ik heb het net getest, al mijn trajecten zijn nog langer geworden...vorig jaar waren ze al verlengd met 5 minuten, dees jaar met 2 en ik heb het gevoel dat ze niet stipter gaan worden.
Op den duur kan ik beter de fiets of wagen nemen dan de trein voor op mijn werk te geraken.
 
donderdag 29 november 2018 om 21:56
Stemmen: +0

peterp said:

geen treinen meer van mortsel naar antwerpen op zondag (tot 15u)?
Als ik treinen zoek vanuit Mortsel naar Brussel Zuid op zondag blijken er nu geen meer te rijden tot 15u 's middags? Hallo? Hoe geraak ik nu in Brussel?
 
zondag 02 december 2018 om 11:30
Stemmen: +0

overweg13 said:

geen treinen meer...
Hoe geraak je in Brussel? Misschien door eens preciezer te kijken...
 
zondag 02 december 2018 om 13:19
Stemmen: +1

Rian van der Borgt said:

Mortsel - Brussel op zondag
@PETERP
Er rijden wel degelijk treinen van Mortsel naar Brussel op zondag. Ook in de nieuwe dienstregeling.
Wat is je precieze vertrekstation? Mortsel heeft er namelijk 4 en op zondag wordt Mortsel-Liersesteenweg niet bediend.
 
maandag 03 december 2018 om 13:08
Stemmen: +0

CW said:

Sint-Truiden - Brussel
De treinritten van Sint-Truiden naar Brussel-C (om 6u18 en 6u44) duren 5 minuten langer. Waar is de verbetering voor de Limburgse pendelaar?
 
vrijdag 07 december 2018 om 06:32
Stemmen: +0

Jean Blommaert said:

dienstregeling
Graag dienstregeling Brugge - Durbuy op zaterdag
 
maandag 14 januari 2019 om 11:42
Stemmen: -2

overweg13 said:

Brugge - Durbuy
Er rijden op weekdagen al nauwelijks bruikbare bussen die Durbuy bedienen, op zaterdag rijdt er helemaal niets. Je kunt altijd met de trein naar Barvaux rijden en dan enkele kilometers stappen tot Durbuy, bijvoorbeeld langs het Groteroutepad of gewoon langs de Ourthe. Maar vermoedelijk is dat niet je bedoeling.
 
maandag 14 januari 2019 om 12:45
Stemmen: +0

overweg13 said:

Brugge - Durbuy
Je kunt ook 3 keer per dag de proxibus 11a nemen, telkens vanuit Barvaux station. Die dienstregeling is te vinden op infotec.be; je vraagt gewoon lijn 11a op.
 
maandag 14 januari 2019 om 12:48
Stemmen: +0

Henk71 said:

Laatste trein lijn 26 geschrapt
De laatste S-trein Brussel-Nijvel is geschrapt. De laatste trein naar St Genesius Rode vertrekt nu 22:24. Wie in Brussel een theater, restaurant of cinema wil doen, neemt best de wagen.
 
dinsdag 15 januari 2019 om 10:18
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12