Home Actueel TreinTramBus-forum Algemeen Tram en Metro Plannen met de Antwerpse Premetro

Plannen met de Antwerpse Premetro

5 berichten • Pagina 1 van 1

Plannen met de Antwerpse Premetro

BerichtDoor Gast » 30 Apr 2012, 18:32

Hallo,

Ik vraag me af wat men nu concreet van plan is met de ongebruikte premetro (stations en tunnels).
Vanaf september 2012 zal het tramnet aalvast angepast worden op basis van het besparingsplan. En een volgende fase, tegen 2014-2015, is dan de ingebruikname van de slapende premetro onder de Turnhoutsebaan (met opening van het station Zegel).
Wat met het station Drink?
Zal het station Astrid dienen als terminus?
En wat gaat er gebeuren met het station Opera?

Iemand nieuws hieromtrent?
Bedankt,
Rutger
Je hebt niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
Gast
 

Re: Plannen met de Antwerpse Premetro

BerichtDoor luc_de_jongh » 23 Mei 2012, 12:21

luc_de_jongh
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 23 Mei 2012, 12:13

Re: Plannen met de Antwerpse Premetro

BerichtDoor laurenske » 28 Mei 2012, 21:23

Om hier even op terug te komen: de ongebruikte premetrotunnel onder de Turnhoutsebaan gaat wel degelijk open. De plannen zitten zo: gepland is dat tram 24 de premetrotunnel zou gebruiken. Hiervoor zou er dus een open helling komen op de Leien ter hoogte van het Operaplein. Deze is, net zoals de grondige renovatie en openstelling van station Opera -3 opgenomen in het plan van het Operaplein. Het probleem kan zijn dat dit plan nog niet klaar is waneer de metrotunnel dit wel is. Dan zou er tijdelijk de (al bestaande!) keerlus onder de Rooseveltplaats gebruikt worden. Al gaat het gerucht wel de ronde dat dit in een erbarmelijke toestand verkeert, vermits deze niet onderhouden wordt, in tegenstelling tot de andere tunnels/stations. Het totale plan houdt dus de openstelling van één nieuw station in, de andere zouden als nooduitgang gebruikt worden. Maar onderschat de werken niet! Er bestaat volgens verschillende bronnen geen tunnel die van opera -3 naar de keerlus loopt, want zo zou het traject gaan. Station Opera wordt ook volledig gerenoveerd, o.a. met glazen lichtkokers..... En ook Astrid wordt zeer grondig aangepakt. Als je nu een bepaalde uitgang neemt loop je over een ongebruikt deel van het station, die dus in oostelijke richting loopt en zal gebruikt worden voor de openstelling.
laurenske
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 21:09

Re: Plannen met de Antwerpse Premetro

BerichtDoor Gast » 06 Jun 2012, 18:03

Bedankt voor de info!

Als er onder de Turnhoutsebaan één station zal opengaan, zal het dan Zegel of Drink worden?
Gast
 

Re: Plannen met de Antwerpse Premetro

BerichtDoor laurenske » 04 Aug 2012, 16:51

Het wordt station Zegel. Maar er gaan ook erg sterke geruchten rond dat na dat het operaplein in 2018 aangelegd zou zijn, en de openhelling op de leien er dus zal zijn, bijna alle andere stations ook zouden opengaan. Dit samen met de openhelling aan het foorplein. Dat zou betekenen dat er nog wat lijnen ondergronds kunnen verdwijnen. Bv. Lijn 10. Dat zou betekenen dat station opera op termijn een van de drukste metro stations van de benelux wordt nl. 4 lijnen van en naar LO en tot 4 lijnen naar de carnotstraat. Maar dat laatste is uiteraard verre toekomstmuziek. Wat wel vast staat is dat de tunnel onder de Kerk- en Pothoekstraat er nog heel lang ongebruikt zal liggen, oorspronkelijk zou lijn 3 hier door rijden maar als men dit nu nog zou willen uitvoeren betekent dat dat lijn 3 niet meer naar LO/Zwijndrecht kan rijden. Er bestaat immers geen (ondergrondse) verbinding tussen de tunnel onder de Meir en Keyserlei en de tunnel onder de Carnotstraat (die heb je nodig om in de tunnel van de pothoekstraat te komen).
laurenske
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 21:09


5 berichten • Pagina 1 van 1

Terugkeren naar Tram en Metro

cron

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12