Home Actueel TreinTramBus-forum Algemeen Multimodaal Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

6 berichten • Pagina 1 van 1

Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

BerichtDoor Administrator » 19 Nov 2008, 17:34

Persbericht Provant:

Op zaterdag 22 november spoort de (zeer grote) familie Foubert en vrienden van Sint-Niklaas tot de kust, om een nieuw soort NMBS-formule te bekomen: de Zone Kust. Wie naar de zee wil, zou dan niet langer een specifiek station moeten kiezen, maar kan dan met het biljet Zone Kust – ZoenKust uitstappen in elk kuststation. In 4 stations worden de actievoerders ontvangen door lokale politici. Burgemeester Freddy Willockx van St-Niklaas, schepen Vanden Berghe van Brugge, Vlaams Parlementslid en schepen van Blankenberge De Klerck zegden hun medewerking al toe en zullen ter plaatse de actie steunen.

Momenteel kennen reizigers die naar de kust sporen, aardig wat vertragingen bij overstappen. Wie vanuit bijvoorbeeld Antwerpen naar Blankenberge reist, dient over te stappen in Gent. Reeds bij enkele minuten vertraging van de trein uit Antwerpen, mist men de aansluiting met de trein naar Blankenberge. Gevolg: je moet een uur wachten in Gent op de volgende trein naar Blankenberge.

Een Zone Kustbiljet zou de reiziger toestaan om in zo’n geval de trein naar Oostende te nemen. Vaak neem je na de trein toch de kusttram naar het dorpje van je bestemming; het maakt niet zoveel uit vanuit welk station je deze tram nu juist neemt.

Het gebruikersgemak voor de reizigers zal sterk verhogen met het biljet Zone Kust – ZoenKust. Het is duidelijk en eenvoudig: je komt aan in je kuststation naar keuze en je vertrekt vanuit je kuststation naar keuze.

Voor de prijs moet men het niet laten. De prijs van een dergelijk reisticket, bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar Oostende, Knokke, Knokke-Heist, Zeebrugge of Blankenberge, verschilt maar praktisch een halve euro. Het zou een dienst zijn aan de reizigers zijn om van dit gebied één zone te maken, net als Zone Gent, Antwerpen of Brussel.

Jef Foubert, de stamvader van de familie Foubert, verkreeg van de NMBS-top en van de bevoegde minister, Inge Vervotte, reeds dat het Zone Kustbiljet zal worden bestudeerd en berekend. Via een originele actie willen de familie Foubert en vrienden het idee positief ondersteunen. In Sint-Niklaas, Brugge, Oostende en Blankenberge worden zij ontvangen door lokale politici en geven ze telkens een persconferentie.

DAGSCHEMA 22/11/2008

Sint-Niklaas

Persconferentie en ontvangst in de stationshal door burgemeester Willockx: 10u – 11u
Vertrek per trein naar Brugge om 11.12u

Brugge

Persconferentie en ontvangst in de stationshal door schepen Vanden Berghe: 12.10u – 13.15u
Vertrek per trein naar Blankenberge om 13.38u

Blankenberge

Persconferentie en ontvangst in de stationshal door Vlaams Parlementslid en schepen De Klerck: 14u – 15 u
Vertrek per tram naar Oostende om 15.10u

Oostende

Persconferentie en ontvangst in stationshal door plaatselijke politici om 15.45u
Administrator
Beheerder
 
Berichten: 381
Geregistreerd: 12 Mrt 2008, 11:22

Re: Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

BerichtDoor joskevermeulen » 19 Nov 2008, 21:18

En de Westkust??? Kan die weer de pot op???
joskevermeulen
 
Berichten: 185
Geregistreerd: 17 Mrt 2008, 17:33

Re: Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

BerichtDoor Gast » 19 Nov 2008, 22:53

Uhh... het biljet "dag aan zee" van 2 jaar geleden had exact dezelfde functie bij mijn weten, ik heb er ooit zelf zo één gekocht en gebruikt. Je mocht dan naar Oostende rijden, en 's avonds terugkeren vanuit ieder kuststation.
Gast
 

Re: Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

BerichtDoor AM80 » 24 Nov 2008, 21:23

Dat kan nog altijd, je kan perfect een biljet "een dag aan zee" kopen naar pakweg Knokke, en terugkeren vanuit de panne, het staat zelfs vermeld op het dagbiljet

AM80
AM80
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 25 Jul 2008, 11:34

Re: Ludieke actie pro Zone Kust bij de NMBS – ZoenKust!

BerichtDoor Gast » 26 Nov 2008, 22:48

Het zou natuurlijk gaan over veranderingen 'in real time', zodat er al eens flexibelgewijs naar een ander station kan gereden worden. Voor de meeste is gelijk welk stukje kust immers goed... En dat kan nog niet met de huidige formules.
Gast
 

WAT MET BILJET ‘DAG AAN ZEE’?

BerichtDoor Margo Foubert » 27 Nov 2008, 18:12

Dit heeft de familie Foubert in een persbericht geschreven over biljet Dag aan Zee:

De NMBS probeert nu reeds in te spelen op de populariteit van de kustbestemmingen. Je kan tijdens de schoolvakanties het biljet ‘Een dag aan zee’ kopen. Dat is een heen-en-terugbiljet waarmee de reiziger kan terugkeren vanuit een ander station dan aankomst. Interessant is bovendien dat dit biljet 50 procent korting biedt. We vinden dit een goed begin.

Toch menen we dat het Zone Kustbiljet te verkiezen is, en wel hierom:

- Bij het Zone Kustbiljet kan je zowel je bestemming- als terugkeerstation flexibel uitkiezen. Bij het biljet ‘Een dag aan zee’ kan je enkel een ander terugkeerstation kiezen. Als je bij het overstappen je aansluiting mist naar een welbepaald kuststation, kan je met het Zone Kustbiljet makkelijk een trein nemen naar een ander kuststation.
Wie bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar Blankenberge reist, dient over te stappen in Brugge. Reeds bij enkele minuten vertraging van de trein uit Antwerpen, mist men de aansluitingstrein naar Blankenberge. Gevolg: een uur wachten in Brugge op de volgende trein naar Blankenberge. Een Zone Kustbiljet zou de reiziger toestaan om in zo’n geval de trein naar Oostende te nemen, waardoor die geen uur in Brugge blijft plakken.
Het biljet ‘Een dag aan zee’ biedt dit voordeel niet. Je kiest je bestemming en daaraan dien je je te houden! Bij terugkeer kan je wel vertrekken vanaf een ander kuststation, maar daar blijft het dan ook bij.

- Het biljet ‘Een dag aan zee’ is niet erg bekend. Een Zonebiljet zal sowieso makkelijker bekend raken bij klanten. Je moet het namelijk niet speciaal aanvragen. Automatisch zal men je een zoneticket verkopen. Wie dezer dagen een ticketje naar Antwerpen koopt, mag sowieso overal in zone Antwerpen uitstappen, daarvoor is geen speciale voorkennis bij aankoop van ticket nodig.

- De 50 procent korting, die het biljet ‘Een dag aan zee’ momenteel biedt, kan worden overgenomen door het Zone Kust – ZoenKustbiljet. Tijdens bepaalde periodes, namelijk de schoolvakanties, krijg je dan automatisch 50 procent korting als je naar de kust rijdt. Zonder dat je deze korting speciaal moet vragen.
Margo Foubert
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 27 Nov 2008, 18:08


6 berichten • Pagina 1 van 1

Terugkeren naar Multimodaal

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12