Home Actueel TreinTramBus-forum Algemeen Trein Traject Antwerpen - Brussel Oost (Europese wijk)

Traject Antwerpen - Brussel Oost (Europese wijk)

2 berichten • Pagina 1 van 1

Traject Antwerpen - Brussel Oost (Europese wijk)

BerichtDoor JVH » 07 Feb 2017, 10:09

Ondanks de opening van de Schuman-Josaphat tunnel is er momenteel geen enkele rechtstreekse trein vanuit Antwerpen tot Brussel-Schuman. De treinen van Brussel-Noord tot Schuman zijn niet afgestemd op de aankomende IC treinen uit Antwerpen en hebben steevast vertraging, waardoor een treintraject vanuit Antwerpen makkelijk oploopt tot 1u10 min. Een rechtstreekse trein (met verschillende stops inbegrepen) zou dit traject gemakkelijk in 40 min. kunnen doen… :shock:

Bij de lancering van en tijdens de werken aan de Schuman-Josphat tunnel werd meermaals verwezen naar 'een betere verbinding met de grootste steden in België, waaronder Antwerpen, Leuven,…'. Nu de werken zijn afgelopen, vind ik deze communicatie plots niet meer terug op de websites van de NMBS, Infrabel en Beliris (de webpagina's werden verwijderd).

Het persbericht van Infrabel op https://www.infrabel.be/nl/schuman-josafat-spoortunnel start in de inleiding met de volgende belofte: 'Dankzij deze nieuwe link krijgt de Europese Wijk een rechtstreekse verbinding met [...] de belangrijkste steden in ons land.' Verder in het artikel wordt dit subtiel gereduceerd naar: 'De Schuman-Josafattunnel verbindt de luchthaven Brussels Airport rechtstreeks met de Europese wijk en met belangrijke Belgische steden Namur, Ottignies, Nivelles en Charleroi.' Dit lijkt verdacht veel op een teleustellende koerswijziging van Infrabel na afloop van de werken.

Dit is zeer jammer aangezien de as Antwerpen-Brussel één van de drukste treinroutes in België is en het zeer omslachtig blijft om tot het Oosten van Brussel-stad te geraken. En op basis van de grote hoeveelheid mensen die iedere dag na de trein vanuit Antwerpen de metro nemen richting de Europese wijk, denk ik dat er voldoende kritieke massa is voor een rechtstreekse verbinding.

Weet iemand of Infrabel/ de NMBS nog steeds van plan is om een rechtstreekse verbinding Antwerpen-Brussel Schuman/Luxemburg te voorzien?

Zijn er nog mensen die in deze vervelende situatie zitten en deze veranderd willen zien? Laat van jullie horen!
JVH
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 07 Feb 2017, 09:29

Re: Traject Antwerpen - Brussel Oost (Europese wijk)

BerichtDoor Leuven-Gent » 26 Feb 2017, 13:54

In de eerste planning voor december 2014 was er een lijn Charleroi - Europese Wijk - Luchthaven - Antwerpen voorzien. Toen kwam de Fyra en de Fyracrisis. In september '13 werd er een akkoord afgesloten met de Nederlanders, waarbij de Beneluxtrein het rijpad van deze geplande IC (tenminste voor het gedeelte Antwerpen - Luchthaven) kreeg. Aangezien deze deal voor de NMBS financieel nogal voordelig is, zal men de situatie voorlopig niet willen veranderen.

Wel komen er steeds meer treinen op Mechelen - Vilvoorde - Europese Wijk, mss die route eens proberen?

Er is een bekende medereiziger: Louis Van Dievel, die regelmatig van zijn modeste villa in Kapellen onderweg is naar de VRT.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/VDC
Leuven-Gent
 
Berichten: 695
Geregistreerd: 13 Mrt 2008, 13:20


2 berichten • Pagina 1 van 1

Terugkeren naar Trein

cron

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2020.04.24
    Coronamaatregelen en de impact op onze activiteiten
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12