Home Actueel Blog Mobibattles voor jongeren
Mobibattles voor jongeren
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 28 februari 2014 13:44

mobibattleTreinTramBus ontwikkelde de 'Mobibattle' voor jongeren tussen de 12-16 jaar, een leuke activiteit die uitstekend geschikt is om in het activiteitenaanbod en lesprogramma van secundaire scholen en jeugdverenigingen opgenomen te worden.

Tien scholen en tien jeugdverenigingen krijgen de kans om gratis een Mobibattle te organiseren (periode april - september 2014). Wil je een Mobibattle plannen of meer info? Stuur dan snel Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel naar +32 9 223 86 12.

Bij het project 'Mobibattle' staan drie strategische doelstellingen centraal. Deze sluiten aan bij de vakoverschrijdende eindtermen:

  • Ten eerste willen we bij jongeren een positieve attitude ten opzichte van duurzame vervoersmodi en een grotere affiniteit met het openbaar vervoer creëren. Kinderen en jongeren leren immers niet altijd in de gezinsomgeving hoe ze zich op een duurzame manier kunnen verplaatsen. Scholen en vormingscentra vormen geschikte kanalen om kennis over duurzame alternatieven, zoals het openbaar vervoer, aan te brengen.
  • Een tweede doelstelling is de zelfstandige mobiliteit bij jongeren vergroten. Het openbaar vervoer is voor jongeren hét vervoermiddel bij uitstek om zich te verplaatsen over langere afstanden, onafhankelijk van hun ouders. Niet iedereen beschikt echter over een optimale kennis. Zo kunnen jongeren niet altijd de goedkoopste tarieven opzoeken, omgaan met verschillende situaties (vertragingen, ...) en weten ze niet goed waar de juiste informatie te vinden.
  • Tenslotte worden gebruikers van het openbaar vervoer verondersteld om een aantal regels te kennen en sociale vaardigheden te beheersen zoals respect, hoffelijkheid en zin voor verantwoordelijkheid. Groepsdruk en anonimiteit − omstandigheden waar vooral jongeren gevoelig voor zijn − geven wel eens aanleiding tot onveilig of storend gedrag. Er is dus een permanente nood aan educatie zowel voor wie al vertrouwd is met het openbaar vervoer als voor toekomstige gebruikers.
Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

Sam De Cock said:

East Side mobibattle
Hallo

Ik zou graag een mobibattle winnen samen met mijn allerliefste groepsleden van de aspiranten van de Chiro Duffel oost.
Vandaar dat we ook al eenm mogelijke naam hebben voor onze mobibattle. Ik rijd vaak met het openbaar vervoer en vind hoffelijkheid en vriendelijkheid op het openbaar vervoer zeer belangrijk. Ik ben al enkele leren in contact gekomen met dergelijke problemen op de bus. Mensen moeten ervan bewust zijn dat bepaalde menselijke waarden altijd en overal gelden.

Met vriendelijke groet
Sam De Cock
 
woensdag 18 juni 2014 om 11:27
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12