Home Actueel Blog Enquête De Lijn Antwerpen
Enquête De Lijn Antwerpen
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 13 september 2012 12:43

Beste reiziger,

Op 1 september wijzigde het tram- en busaanbod grondig in de provincie Antwerpen. Velen onder u worden geconfronteerd met gewijzigde reiswegen of een lagere frequentie. Anderen worden verplicht om tijdens zijn/haar verplaatsing over te stappen terwijl dit vroeger niet nodig was.

Reizigersorganisatie TreinTramBus en de vakorganisaties bij De Lijn organiseren een enquête onder de gebruikers van het openbaar vervoer. Op die manier trachten wij een objectief beeld te krijgen hoe de wijzigingen worden ervaren door de reizigers.

De bevraging is intussen afgesloten. Bedankt aan iedereen die de enquête heeft ingevuld. Reizigersorganisatie TreinTramBus en de vakorganisaties bij De Lijn zijn nu bezig met de evaluatie. Op die manier trachten wij een objectief beeld te krijgen hoe de wijzigingen worden ervaren door de reizigers. Op 10 oktober weten we meer. Nog eens hartelijk dank voor jullie medewerking!

Share/Save/Bookmark
Commentaar (131)add comment
bus 19, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]
mijnheer, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]
418 - 429, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]

Dirkske said:

...
Ik ben een buschauffeur regio stad...
Ik deed mijn werk ongelooflijk graag tot op de dag van vandaag...
Sinds 1 September 2012 is het een totale chaos gecreeerd...
De mensen willen laten overstappen,ok dat is op zich geen probleem.
Maar de capaciteit is veel te weinig om deze weg te brengen...
En de rijtijden?Dat is ook om te schreeuwen.Ze pakken tijd af,terwijl ge meer mensen moet vervoeren en meer moet aanschuiven omdat de mensen terug meer naar den auto grijpen...
Resultaat?De chauffeurs staan ondr druk,de reizigers zijn gefrustreerd en zijn deze maatregelingen kotsbeu...
Ik zou zeggen daar op den bureau...Bezint eer ge begint....Dat is 1 van de eertse lessen dat men op school krijgt.
En aub,rij is mee met het openbaar vervoer....En liefst tijdens de spitsuren en ni tijdens de daluren...Want dan zien jullie het probleem toch nog ni in...
Ik vind het héél teleurstellend deze situatie....Eens zien hoelang het duurd voor chauffeurs ziek vallen of ander werk gaan zoeken smilies/angry.gif
 
vrijdag 14 september 2012 om 12:50
Stemmen: +71

65plusser said:

LIJN 297 HEIST OP DEN BERG/ ANTWERPEN
Voor 1 september was er een rechtstreekse lijn 297 HEIST OP DEN BERG-ANTWERPEN 1.15 hr.
Nu rijdt 297 nog tot LIER, daar overstappen tot BOECHOUT en of BERCHEM vervolgens nog eens overstappen om tot in ANTWERPEN te geraken . Minimum onderweg is nu 2 uur voor een 30 tal kom te overbruggen.
Wat wil men bereiken, enkel de gepensionneerden het beu maken die de bus gebruiken.
Waarom kan lijn 297 niet doorrijden tot BOECHOUT en daar de tram nemen , zo moet men slechts éénmaal overstappen en zou de reistijd aanzienlijk verkorten.
 
vrijdag 14 september 2012 om 17:41
Stemmen: +22

Joren said:

Einddatum
Wat is de einddatum van deze enquête; en wanneer worden de uitslagen verwacht?
 
vrijdag 14 september 2012 om 17:45
Stemmen: +9

marijke said:

Veranderd maar daarom niet verbeterd...
Ik neem elke dag de bus om naar het werk te gaan. Sinds september kan ik de bus nog steeds aan dezelfde halte nemen maar dat kan niet voor iedereen gezegd worden. Haltes in het centrum van Mechelen zijn bijna allemaal afgeschaft. Enerzijds kan ik dat begrijpen omdat het niet altijd gemakkelijk is voor de chauffeur om zich door de kleine straatjes te manouvreren maar zo in de ochtendspits tussen de auto's op de ring rijden, is toch ook niet bepaald gemakkelijk. Vroeger kon ik de bus van kwart voor 8 nemen en nog op tijd zijn voor mijn verbinding maar als ik nu de bus van half 8 mis, ben ik minstens een half uur later op mijn eindbestemming omdat ik de verbinding mis. Ik moet wel toegeven dat het gebruik van grotere bussen het plaatsgebrek op de bus verhelpt maar ik vermoed dat dit ook mede wordt veroorzaakt doordat studenten alternatieve vervoersmiddelen zoeken nadat hun bus of halte werd afgeschaft. Alles bij elkaar een trieste move voor het openbaar vervoer als je het mij vraagt. Dit zal mensen alleen maar meer aanzetten om zelf een auto aan te schaffen waardoor het probleem van files alleen maar groter wordt.
 
vrijdag 14 september 2012 om 18:05
Stemmen: +16

Gheuens Maurice said:

bus 90 (nieuw berchem station -- lier)
Het is zeer frustrerend dat bus 90 ,vroeger 297, die ik steeds neem richting Lier en opstap aan Savelcool (t'kerkske mortsel). deze bus komt nu al 10 minuten te vroeg en komt sinds 1 september om de 30 min. Deze bus wacht dan die 10 minuten wel op de nieuwe tram stand plaats, dat de volgende halte is nb. Bij Kruger zeggen ze t'is delijn bij delijn t'is Kruger.maar wie is de sigaar ? juist de betalende reiziger. die moet betalen voor een overvolle bus. te laat is te laat ok maar te vroeg ??
Bij de terug rit van de Rolwagenstraat waar ik mijn kleinzoon van school opvang en met bus 90 teug richting Boechout rij, het zelfde liedje bus STEEDS telaat OVERVOL schoolkinderen in veel te kleine bussen. daar een uur na school de dubbel bussen leeg rijden.
hallo luistert er iemand..... het personeel (de chauffeurs m/v )is steeds behulpzaam en verwijst ook naar het geknoei bij de planning. da wast.
 
vrijdag 14 september 2012 om 18:21
Stemmen: +11

Mara Van Hove said:

Wijzigingen in Mechelen
Ik neem dagelijks de bus naar Mechelen vanaf het station tot Industrie Zuid, net zoals vele mensen.
Sinds half augustus zijn de meeste bussen hiernaar geschrapt. De enige overblijvende bus rijdt nog slechts 2 keer per uur en is ook meestal te laat. Bovendien doet ze er nu zo lang over dat het geen goede optie meer is om tijdig op het werk te geraken.
De enige optie is de bus naar Technopolis, waardoor ik een gevaarlijke rotonde moet oversteken waar geen mogelijkheid is voorzien om over te steken... een gevaarlijke optie dus. Dit wordt echter door meer en meer mensen gedaan omdat er bijna geen andere mogelijkheid is. Tegenwoordig komt deze bus echter ook meer en meer te laat, waardoor ik de trein mis.
Meer en meer begin ik na te denken om terug de auto te nemen en elke dag mee aan te schuiven in de file... Dit zou niet de bedoeling van De Lijn mogen zijn !

Beste mensen van De Lijn, kom uit jullie kantoren en doe iets aan deze slechte situatie.
 
vrijdag 14 september 2012 om 18:38
Stemmen: +13

Adri Kopmels said:

Webbeheerder www.oveindhoven.nl
Lijn 480 vertrek nu 5 minuten vroeger uit Reusel naar Turnhout
Hiermede is de aansluiting Eindhoven Reusel Turnhout voor de eerste vier ritten verloren.
groet Adri
 
zaterdag 15 september 2012 om 06:49
Stemmen: +0

beevers said:

geen
Hoeveel bussen rijden er nu naar Berchem Station? Wat kan een mens daar gaan doen? De Rooseveltplaats is een doel maar
Berchem station zeker niet!!! De nieuwe regeling is een achteruitgang-bovendien zijn de trams naar de stad Antwerpen zoals
7 en 15 niet frequent genoeg en zitten nu dikwijls vol.
 
zaterdag 15 september 2012 om 10:22
Stemmen: +28

Nicole Schepers said:

Tramlijn 2
Mijn bedenkingen die werden vertuurd naar "de Lijn" en GVA op 29/0212

Beste
Via de krant vernam ik dat lijn 2 vanaf september niet langer het traject naar linkeroever aandoet maar als eindstation Merksem zal hebben. Ik ging er van uit dat dit bericht op een fout berustte. Niet zo. Dit werd via meerdere kanalen en ook vandaag nogmaals in de krant bevestigd.
Dit lijkt op een misplaatste grap.
U laat in de toekomst twee lijnen voor 80% een volledig zelfde traject volgen. Waarom hebt u een aantal jaren geleden tramlijn 6 ingelegd? (Waarmee wij echt wel opgezet zijn.) Reizigers, een minderheid trouwens u liet de grotere tramstellen die oorspronkelijk reden op lijn 6 vervangen door kleinere rijtuigen, die kunnen nu zonder probleem de regio Merksem bereiken.
De bewoners van de volledige regio Hoboken, Kiel, N. Wilrijk geraken nooit meer zonder overstappen op de winkel - as Meir. Alle bussen rijden rechtstreeks naar de Groenplaats via een overbelaste Nationalestraat. De grote meerderheid van de tramreizigers zal de overstap maken in station Diamant, nu al één van de drukste overstapplaatsen.
U plant een P&R zone aan het kruispunt Jan Van Rijswijcklaan. Indien slimme automobilisten uit de zuidrand daar hun auto achterlaten geraken ze wel niet rechtstreeks op de grootste winkel -as van de stad!?!
Op het Kiel zijn er meer dan 5 scholen die heel wat leerlingen rekruteren die van over "het water" afkomstig zijn. U weet hoe moeilijk het is met jongeren op het openbaar vervoer. U vergroot enkel nog de overlast in de stations door ze te laten overstappen!
Beste Lijnverantwoordelijken, om al deze redenen lijkt mij deze nieuwe trajectplanning onzin. Ik hoop dat u verzint eer u begint!
Met vriendelijke groeten
Nicole Schepers


 
zaterdag 15 september 2012 om 11:01
Stemmen: +27

Aerts Rita said:

buslijn 640
Sinds september moeten we om van Wuustwezel, Loenhout en Brecht met de bus in Brecht-Station Noorderkempen te geraken lijn 640 nemen. Deze bus heeft als ze in Wuustwezel komt al een zwaar traject achter de rug. Ze komt van Antwerpen en moet daarna nog helemaal door Merksem en Brasschaat. Daardoor heeft de bus bijna altijd vertraging, soms wel een half uur. Het is voor mij elke morgen spannend : Ga ik de trein halen of niet? Ik heb ze tot nu toe altijd gehaald omdat ik 's morgens tamelijk vroeg naar mijn werk moet, maar soms is heel nipt en gaan de deuren van de trein dicht juist nadat ik heb plaats genomen. 's Avonds na mijn werk heb ik al dikwijls moeten wachten op de bus, soms wel een half uur. Vroeger met lijn 440 was het een lust om met de bus te rijden. Ze was bijna altijd stipt op tijd. Ik heb nooit schrik gehad om de trein te missen. Waarom schaffen ze iets dat goed is af? Nu beginnen de mensen van Wuustwezel, Loenhout en Brecht alternatieven (auto, fiets, ...) te zoeken om tijdig in Brecht aan het station te geraken. Ik blijf hardnekkig volhouden want als er bijna niemand meer mee rijdt dan zeggen ze bij De Lijn : deze lijn is niet rendabel, dus schaffen we die maar af!
 
zaterdag 15 september 2012 om 11:24
Stemmen: +20

van oevelen sabrina said:

buslijn 440
er zouden terug meer bussen richting essen moeten rijden vanuit loenhout en omgekeerd.dit was voor de veranderingen zo gemakkelijk.mijn oudste zoon gaat in essen naar school en op woensdag heeft hij langer les.met gevolg : geen bus meer om naar loenhout te komen.ook in het weekend kunnen we vanuit loenhout niet meer naar essen.laat toch terug enkele bussen tot in essen rijden vanuit loenhout.al is het maar om de twee uur één bus.daarmee zouden er al veel mensen blij mee zijn.en anders gewoon terug de lijnen nemen van voor de veranderingen.ze vragen aan de mensen om meer het openbaar vervoer te namen maar hoe kan dit als er gewoon ritten worden weggelaten.
 
zaterdag 15 september 2012 om 11:30
Stemmen: +12

Bea De Groot said:

Buslijnen
Ik zou even graag naar de stad willen schrijven. Ze verplichten ons eigenlijk om naar Brasschaat en Kapellen ons boodschappen te doen. Door het afschaffen van bus 123 zijn we vanuit midden Merksem onze lijn kwijt naar Inno , Carrefour etc.
Ook de luchtbal wordt niet meer bediend. Wat een regeling? Alle bussen zitten vol. Je kan als oudere geen zitplaats meer hebben.
Bus 33 doet om het uur nog een groter reisweg. 1 uur wachten op bus 33 , zeker tijdens de spits is een normale zaak. En waarom zou je geen extra halte maken tussen KROONPLEIN en Jan Palfijn. Wacht tot jullie zelf wat ouder bent . Of kom eens meerijden met ons. Dank als jullie dit nog eens willen bekijken.
 
zaterdag 15 september 2012 om 11:54
Stemmen: +17

Maria Peeters said:

ontevreden gebruiker
smilies/angry.gifIk gebruik al jaren het openbaar vervoer, maar nu is het een echte ramp. Boze reuzigers, moeilijke jongeren, verbale agressie.
Ik heb juist vernomen dat tram 2 niet meer naar L O rijdt. Waar of wanneer is dat ooit vermeld? Mensen die deze lijn dagelijks gebruiken zullen dat wel weten, maar anderen...
Waarom kan men bv voor de provincie Antwerpen op de website geen melding maken van alles wat verandert is.
Een hele boterham waarschijnlijk maar zo kan iedereen tenminste zien hoe je van a naar b moet geraken zonder ergens onderweg voor een voldongen fijt gezet te worden.
Nu iets persoonlijkers. Ouderen gebruiken met plezier de bus of tram zoals ik, maar waarom kan de chauffeur eens niet af en toe vragen om de deuren vrij te laten? Vroeger ging dat allemaal vanzelf, iedereen schoof door. Nu staat of hangt
iedereen en vooral jongeren voor die deur en ik heb het niet over de buggy's, die hebben een plaatsje gekregen.
Rechtstaan hoort er ook niet meer bij. Waarom kunnen de ouders niet gaan zitten en hun kleintjes op schoot nemen, Zo deed ik het en vele anderen vroeger. Zo was er nog altijd een plaatsje vrij. Nu duwen de ouders die gasten gewoon naar voor om toch maar te kunnen zitten.
Even toch iets positief, de meeste jongeren die rechtstaan zijn de marokanen, al dikwijls zelf ondervonden, en ik ben een echte blanke vlaamse vrouw hoor. Iets goed mag ook eens vermeld worden.
 
zaterdag 15 september 2012 om 12:11
Stemmen: +20

Gabriels Corry said:

Bussen voor Essen
Wij zijn als gepensioneerde niet te spreken over het weglaten van het openbaar vervoer daar we in de spituren al niet mogen rijden en in de daluren zijn de bussen weg gelaten dus met gevolg dat we beperkt zijn voor met het openbaar vervoer te rijden.Daarbij komt nog dat we lang moeten wachten en de uren niet kloppen met wat er op de site staat we moeten ook nog overstappen en als we naar de belbus bellen dat de lijnen steeds bezet zijn dat is voor ons niet leuk en zeker nu de winter op komst is dat we nergens kunnen geraken zonder wachten en kou zullen lijden in de regen of de sneeuw zou u er eens naar willen luiisteren dat da oude van dagen ook nog graag het openbaar vervoer willen nemen zonder te veel last te hebben van al deze beperkingen.We kunnen Essen dus ook niet meer bereiken zonder zorgen en dat was voor ons een goede oplossing om met de bus direkt naar Essen te rijden dat wat nu niet meet gaat.Als er in de school van onze kleinkinderen iets te doen is in Essen moeten wij eerst naar Antwerpen om daar de trein te nemen voor naar Essen te geraken en dat is voor ons niet te doen dan zijn wij 2 uur onderweg is dat wel het juiste systeem om openbaar vervoer te promoten.Doe zo verder goed bezig.
 
zaterdag 15 september 2012 om 14:02
Stemmen: +9

Els Bisschops said:

chaos
Doordat mensen de info niet altijd lezen begint iedereen die opstapt aan bus of tram te vragen naar de route zodat de chauffeur niet tijdig kan doorrijden. Ook teveel kinderwagens op één bus of tram is niet bevoorderlijk voor de stiptheid omdat deze altijd achteraan
moeten opstappen. Gevolg: te late aankomsten, te weinig zitplaatsen, te moeilijk begaanbare doorgang en vaak een doorgedraaide chauffeur/chauffeuse. Ook zijn er smorgens voor buslijn 64 te weinig bussen, bv. 8u en 8u30????.
Waarom rijden s'avonds de chauffeurs van bus 64 naar MTH niet door tot Wuustwezel als ze toch moeten binnenrijden omdat het de laaste bus is zodat de reizigers naar Wuustwezel niet nog een half uur of langer moeten wachten?
 
zaterdag 15 september 2012 om 14:17
Stemmen: +12

Emmerechts said:

Busje komt zo!!!!
Sinds de nieuwe maatregelen voor de bussen zou ik eigenlijk niet mogen klagen, bus 5 halte bestaat nog, 2 bussen per uur in plaats van drie dat is nog allemaal ok. maar a.u.b kunnen jullie er dan ook voor zorgen dat de overgebleven bussen op tijd rijden! Ik sta nu aan de halte om een bus vroeger te nemen (kwestie van op tijd op mijn afspraak te verschijnen) maar 3 keer op 4 valt er gewoon een bus tussen uit. Dan wil je (ondertussen in tijdsnood gekomen) de pendel nemen en staat die doodleuk aan het station leeg met vertrektijd binnen 10 minuten (nog wat later op de bestemming) dat kan toch niet!! Ik word dus verplicht om in de toekomst met de auto te gaan. Wat zeker niet de bedoeling was
Verder hebben wij regelmatig samenkomsten voor de 3de leeftijd, nu ondervinden we reeds dat er een hele hoop mensen niet meer op de afspraak zijn. Velen zijn slecht te been en de afstand van de veemarkt naar de omgeving Guldenstraat is veel te ver. Ook moet u er rekening mee houden dat het voor die mensen dikwijls de enige dag is dat ze nog sociaal kontakt hebben met leeftijdsgenoten, wat hen nu ontnomen wordt. Hopelijk kunnen jullie daar rekening mee houden voor aanpassingen in de toekomst.
Met vriendelijke groeten
 
zaterdag 15 september 2012 om 14:25
Stemmen: +8

stefan beckx said:

hand in eigen boezem steken.....
Al dat gedoe over nieuwe dienstregelingen...... denk dat vakbonden en TTT beter eens zouden kijken naar dienstverlening van grote meerderheid van busbestuurders. Hele reisweg bellen, bot en belachelijk doen tgn reizigers, familieleden oppikken waar gn halte is en dan vervolgens man die komt aanlopen aan halte (bus passeerde daar 8min te vroeg) gewoon negeren en zo kan ik nog even doorgaan.
De mentaliteit van vele van deze bestuurders is beneden alle peil en in elk normaal bedrijf zouden hier sancties volgen maar niet bij De Lijn, heb medelijden verantwoordelijken die de vakbonden moeten dulden. Kortom zorg eerst dat dit in orde en en ga dan zaniken over dienstregeling. Toen lij 64 nog langs merksem bredabaan kwam stonden daar meermaals 5 bussen vast tussen alle trams maar daar hoor je vakbonden en TTT niet over spreken, efficiëntie is blijkbaar begrip dat nt belangrijk is voor TTT en vakbonden.
 
zaterdag 15 september 2012 om 15:18
Stemmen: +6

Limbos Bert said:

zijn de bestuurders van de lijn wereldvreemd??
Op de drukke schoolroute Heist-op-den-Berg-Herenthout-Herentals 's morgens maar 1 bus laten rijden, wie haalt het in zen hoofd. De bus zit al vul als ze op de markt passeert en nu zijn er nog veel kinderen die met de fiets naar Herentals rijden.
Jullie willen dat het openbaar vervoer meer gebruikt wordt maar dwingen de ouders de kinderen met de auto naar school te voeren.

'S woensdag vertrekt de bus om 11h55 in Herentals, de scholen stoppen om 12h....... Begrijpe wie begrijpe kan. De kinderen moeten dan maar rondhangen tot 12h55 hé en dan maar zagen over hangjongeren.

Goe bezig de lijn!!
 
zaterdag 15 september 2012 om 16:02
Stemmen: +18

Francis said:

Aanpassingen en communicatie van De Lijn.
De stad Antwerpen kiest voor trams. Omdat trams sneller (zouden) zijn dan bussen.

Trams zijn sneller dan bussen? Hoezo? Met de bus van lijn 1/13 sta ik na ca 20 minuten van Hoboken-centrum aan de halte opera. Met de tram 2 doe ik er zowat 40 minuten over (als het goed gaat). En na 1 september raak ik al niet meer aan die halte , dan moet ik vanaf het centraal station verder te voet. Of overstappen.

Vanuit Hoboken raak je ook niet meer met één tram tot op Linkeroever; ook daarvoor moet je overstappen. De reden is dat tram 2 de lijn 3 naar Merksem zou moeten versterken. Maar tram 6 rijdt ook al naar Merksem.

Dit betekent dat, vanaf het kruispunt Jan van Rijswijcklaan/Boomsesteenweg trams 2 en 6 identiek dezelfde route volgen richting Merksem. Of toch tot op de brug van het Sportpaleis. Ik schat dat nu voor zowat 80% van de route die 2 en 6 dus op hetzelfde spoor rijden. Reizigers op tram 6 kunnen toch vanaf de eerste halte (Olympiade) tot aan de halte centraal station overstappen op die tram 2? En vanaf halte Astrid ook overstappen op tram 3?

Terwijl dus nu tram 2 en 6 quasi hetzelfde traject doet, schaft men dan wel tram 8 af. Want die route kon worden overgenomen door (versnipperd over) twee andere lijnen. Tram 12, die nu een stuk van het Zuid doet (Justitiepaleis-Zuid-Groenplaats); tram 4 die niet meer naar Sint-Pietersvliet rijdt maar nu wel na de Groenplaats via Berchem richting Deurne rijdt.

Als je dan dergelijke klachten richting De Lijn formuleert dan komt er als (weinig zeggend) antwoord:

"Op 1 september past De Lijn haar tram- en busnet aan. Mogelijks hebben deze wijzigingen ook gevolgen voor de bus- en/of tramlijnen die je normaal neemt. Kijk daarom even op www.delijn.be/aanpassingen om te weten wat er aan jouw bus en/of tramlijn wijzigt. Je kan ook bellen naar De Lijninfo (T 070 220 200) of langslopen in een Lijnwinkel.”

Echt weinig zeggend. En een typische reactie van DeLijn: "Kijk maar naar de aanpassingen voor jouw bus of tram". Alsof we dat niet weten: het zijn net die onbegrijpelijke veranderingen die worden aangeklaagd! Dat is al zoiets als het telefoonnummer dat aan iedere halte wordt vernoemd. Die 070 220 200.
Als je verkleumd staat te wachten naar een bus of tram die maar niet doorkomt, dan moet je dat nummer maar niet bellen. want je krijgt een antwoordapparaat dat de uren vermeld waartussen je kan/mag bellen. Dat zijn hun gewone kantooruren.

Als het dus al iets later is (na 18u bv) krijg je al geen hulp meer. Dienstverlening??

Inderdaad, (niet) goe bezig!
 
zaterdag 15 september 2012 om 18:05
Stemmen: +18

V. Lambert said:

Aanpassingen lijn 650/670 (regio Kapellen)
Verschrikkelijke aanpassingen.
Bussen overvol met schoolkinderen nu laten overstappen is vragen om een ongeluk.
De kinderen die vanaf nu te laat zijn NOG een half uur vroeger laten vertrekken is enkel uitgaan van geldgewin.
En wat gaat er gebeuren in de winter als de aansluitingen minder vlot verlopen?

Waarom de bijdrage van de bejaarden niet terug verhogen? Omdat dat destijds een "rood" voorstel was? smilies/angry.gif
 
zaterdag 15 september 2012 om 19:20
Stemmen: +10

Van Oppens Monique said:

Aanpassing lijn 780 en communicatie van De Lijn
Sinds 14/04/12 ben ik per dag een uur langer onderweg met het openbaar vervoer daar lijn 780 niet meer langs de Ruggeveldlaan rijdt. Ik moet nu eerst tram 5 nemen naar Wijnegem, halte Schijnbeemden om daar over te stappen op bus 780, richting Schoten. Ik doe nu 50 minuten over een traject dat ik vroeger op 15 à 20 minuten deed. De verplaatsing naar en van het werk kost me dagelijks één extra uur en dan mag er nog niets mis gaan met tram 5.

Ik neem 's morgens al een tram vroeger richting Wijnegem dan het programma van De Lijn voorschrijft. Zo sta ik als alles mee zit 15 minuten te vroeg aan de halte Schijnbeemden. Helaas zijn er geregeld serieuze vertragingen op lijn 5, wat maakt dat ik mijn aansluiting met bus 780 mis en deze rijdt maar om het uur van Wijnegeme naar Schoten vanaf 8.00 uur.

De communicatie van De Lijn laat veel te wensen over. Bijna geen enkele medereiziger kon aan het plannetje aan uit toen ons een paar weken voor de wijziging gemeld werd dat we nu eerst met ram 5 tot Wijnegem Schijnbeemden moesten rijden om daar over te stappen op bus 780.
Voor veiligheid had ik naar de infolijn van De Lijn gebeld en daar gevraagd of ik met tram 5 moest rijden naar de halte Schijnbeemden en daar dan naar het tegenoverliggend perron moest gaan voor bus 780, richting Schoten. De dame aan de lijn bevestigde mijn verhaal.
Maandag 16/04/12 begon ik bijgevolg aan mijn wereldreis en wat bleek, ik moest niet van perron veranderen want bus 780 maakt nu een lus langs de markt van Wijnegeme om naar Schoten en Brasschaat te rijden. Doordat ik op het verkeerde perron stond te wachten had ik mijn bus gemist en kwam bijgevolg een dik uur te laat op het werk.
Ook bleken de borden op de wachtpalen foutief te zijn aangebracht want op het perron dat ik stond te wachten op bus 780, richting Schoten stond duidelijk 780 richting Hoevenen!
De buschauffeur vertelde dat hij het ook gezien had maar dat hij dit niet mocht melden want dat hij in dat geval rond zijn voeten zou krijgen. Iemand van de dispatching moest dit opmerken en doorgeven aan De Lijn.

Een paar weken nadien twee zware stroompannes en weer geen tram 5 om verbinding te nemen met bus 780!

Begin juni stond ik samen met 4 andere medereizigers meer dan een half uur te wachten op bus 780 richting Brasschaat. Toen deze er eindelijk aankwam en we wilden opstappen vertelde de chauffeur dat het nog meer dan een uur zou duren alvorens hij naar Brasschaat reed en hij nu maar tot Wijnegem reed. We stapten allen terug af en ik belde met mijn GSM terug naar DE infolijn van De Lijn. De dame gaf toe dat ze al tal van klachten had gekregen voor bus 780 en ze de chauffeur niet kon bereiken. Ze ging nog eens een poging doen. Na 10 minuten wist ze me te vertellen dat de bus pas vanaf 13.00 uur terug onze halte zou aandoen daar men aan de halte van WTC (de eindhalte die een halte voor Schijnbeemden ligt) nieuwe asvalt aan het gieten was om dat vanaf 01/09/12 daar meerdere bussen hun eindhalt zouden krijgen. Er hing een bordje aan een paal ergens op het perron, maar niet in het wachthokje bij de uurregeling van de bus en trams!

De volgende morgen stond ik weer met een aantal medereizigers op de bus te wachten. Een bus zonder nummer kwam aan en de chauffeur vroeg op we stonden te wachten op bus 780. Toen we ja zeiden leit hij ons op zijn bus en nam ons mee naar Wijnegem. Het asfalteren van de eindhalte aan WTC had vertraging op gelopen en zelf de chauffeur was niet tijdig op de hoogte gebracht en had aan de halte WTC staan knoeien om zijn draai te krijgen (wegens de werken).

Een aantal van ons was via de PC geabonneerd op het melden van omleidingen van de bussen en trams die je gebruikt, maar er bleek iets te haperen aan het programma gaf De Lijn zelf toe. De werken aan de eindhalte uitvoeren voor de bus haar traject veranderde, daar had men bij De Lijn blijkbaar niet aan gedacht!
 
zaterdag 15 september 2012 om 19:39
Stemmen: +6

Ingeborg said:

Aanpassingen lijn 73 en afschaffen van bussen naar Antwerpen
Wij wonen in Hoogboom en mijn kinderen namen bus 73 omdat mijn zoon naar school gaat in Ekeren. Bus 73 is afgeschaft met gevolg dat hij geen enkele bus meer naar school kan nemen! Bedankt! Een hele verbetering! In de zomer is dit niet zo erg dan kan hij met de fiets. Maar als het giet of van de winter het heel slecht is moet hij met de fiets. Geen bus meer!!!! Leuk! Mijn dochter gaat naar school in Antwerpen en kon ook met de bus 73 naar Antwerpen. Nu ook niet Meer. Met fiets naar grote baan dan wachten op de bus 640. Overstappen in Schoten op tram 3 en dan nog eens overstappen in Antwerpen op tram 12. Dank u! Als dat bezuinigingen zijn dan hoop ik dat de lijn heel veel betalende klanten verliest! Misschien het zwartrijden controleren ipv te bezuinigen op de betalende klanten. Ik heb sinds februari 2012 een abonnement en ben nog nooit gecontroleerd op de bus of tram dat zegt genoeg he! Binnenkort zijn de mensen het beu en nemen ze allemaaal de auto terug naar Antwerpen of school! Als dit een verbetering is dan vraag ik mij af voor wie!
 
zaterdag 15 september 2012 om 19:50
Stemmen: +11

Eleen Peeters said:

...
Ik ben gebruikster van het stadsnet te Antwerpen. Met de nieuwe dienstregeling zijn een aantal lijnen verdwenen of soms vervangen door andere (nieuwe) lijnen.
Waar ik vroeger mijn verplaatsingen meestal kon maken met gebruik van één bus of tram (vertrekpunt naar bestemmingspunt) moey ik nu zeer dikwijls een of meerdere malen overstappen. Het overstappen brengt sowieso altijd tijdverlies mee en dit wordt nog in de hand gewerkt doordat vele halte's gewoonweg niet als overstaphalte kunnen gezien worden, ze liggen dikwijls honderden meters van elkaar vandaan, zeker de overstap van tram op bus of omgekeerd is een pijnpunt op dit gebied. wat me als reiziger ook erg heeft gestoord is het niet op voorhand beschikbaar zijn van netplans, deze zijn maar eerst op 12 september beschikbaar gekomen in de lijnwinkels. stiptheid op een aantal stadslijnen was vroeger reeds een ramp en dit is er niet op verbeterd, dit is ondermeer het gevolg van meer overstappende reizigers (in en uitstappen kost tijd!) en verder vermeld ik hier ook speciaal de overstappende reizigers van ingekorte lijnen die nu op andere lijnen hun reis dienen verder te zetten, deze lijnen waren vroeger meestal reeds druk bezet, wat nu op sommige momenten capaciteitsproblemen veroorzaakt!
Er is volgens mij enkel en alleen gekeken naar kostenbesparing en veel minder naar de werkelijke behoefte van het klienteel van De Lijn!
 
zaterdag 15 september 2012 om 20:46
Stemmen: +12

Van Looy said:

Schriek - Aarschot
Mijn zoon is vorig jaar begonnen in Aarschot op school en is 14km 2x per dag met de fiets geweest tot in de wintermaanden. Dan nam hij de bus. 's Morgens geen probleem met 530 die via Schriek rijdt, maar om terug te keren moeilijk -160 tot in Pijpelheide of 530 tot in Tremelo was dichtste bij. 4km te voet gaan is ook niet dat. Nu hoop ik maar dat hij een heel jaar met de fiets kan rijden, ondanks zijn knieproblemen. Ik ben voorstander van de fiets voor kinderen, maar dat gaat niet altijd.
 
zondag 16 september 2012 om 09:18
Stemmen: +3

Huygen said:

Aanpassing busnet Putte-Kapellen naar Merksem en andersom
Ik ga al 13 jaar met het openbaarvervoer naar al mijn bestemmingen. Of het nu naar school was of naar mijn werk nu en aangezien ik geen rijbewijs heb, moet ik vertrouwen dat De Lijn mij optijd naar mijn bestemming brengt. Nu ben ik tewerkgesteld in Merksem, maar ben wel woonachtig in Putte-Kapellen. Met als gevolg ik ben verplicht om elke dag den 720 te nemen naar Kapellen-Centrum en dan daar te wachten op 650 naar Merksem (Luchtbal), en 's avonds net andersom. Ik moet zowel in de week als op zaterdag op mijn werk geraken vóór 9.00. Ik heb het ondertussen 2 weken gegeven en ik moet zeggen in de 2de week begint het stilaan te verbeteren in de WEEKDAGEN maar het is niet meer zoals vroeger. Vroeger deed ik normaal een half uur over van Merksem naar Putte-Kapellen en nu doe ik er een uur over. Maar op zaterdag is het gewoon erger en erger aan te worden. Eerste week ontdekt dat ik in 7MINUTEN tijd in Kapellen centrum moet zijn voor de volgende bus. Als het in de winter slechter weer wordt, haal ik NOOIT die volgende bus. Tenzij die van Kapellen naar Merksem steeds later en later komt. Want laatste bus die ik heb genomen was 10 minuten te laat en zoals elke zaterdag stappen er veel mensen onderweg nog op, met als gevolg ik was te laat op mijn werk omdat DE LIJN planners het een geweldig idee vonden om op zaterdag alles te verlaten. Ik weet niet of die planners nu de bus hebben genomen om te zien welke chaos dat ze ons hebben aangedaan en ik begrijp dat er moet bespaart worden maar nu gaat het iets te ver. DIT VINDT IK GEEN SERVICE MEER!!!!!!! Aangezien die bus vanuit Kapellen-Centrum moet vertrekken, moet die eerst nog aankomen van Merksem en deze bus is al elke zaterdag als te laat geweest nog niet 1 keer optijd. Als ik vroeger de bus nam op zaterdag vanuit Putte-Kapellen om 8.00 zat die tegen de tijd dat wij in Merksem aankwamen zo goed als bezet, zelfs in de vakantiedagen. En na 18.00 heb ik gedaan op mijn werk en is mijn eerst volgende bus om 18.36. Op 1 september ga ik naar de Bushalte wachtend op mijn bus, de bus is pas om 19.50 doorgekomen, VEEL TE LAAT volgende aansluiting was al weg, met als gevolg ik was pas om 20.45 thuis, terwijl ik vroeger op ZATERDAG VOOR 19.00 THUIS WAS. De volgende 2 zaterdagen erop was de bus die normaal om 18.06 moet komen nu ook nog 20 to 25 minuten later. Dit vindt ik tof, want ik kan deze gewoon halen plus mijn volgende aansluiting. Maar sorry, voor die mensen die als stonden te wachten is dit wel niet eerlijk. Ik moet zeggen ik heb altijd graag op de bus gezeten, maar het begint de spuigaten uit te lopen. Hopelijk veranderen jullie nog wat in de nabij toekomst, voor een beter service.
 
zondag 16 september 2012 om 10:24
Stemmen: +9

Vermeylen Guy said:

slechte veranderingen bij de lijn
Vanuit Merksem is het bus vervoer drastisch veranderd lijnen zoals 28 en 123 werden volledig afgschaft en vervangen met als gevolg overstappen , om ongeveer 6 km afstand te overbruggen , zou je niet het openbaar vervoer nemen , dank je wel super Masters of universitaire die dit op punt hebben gezet , nogmaals dank !!!!!
 
zondag 16 september 2012 om 12:47
Stemmen: +10

mieke de schutter said:

werkende mens telt niet meer mee
lijn 200 turnhout- kasterlee
Ik raak met de lijn 200 niet meer tijdig op mijn werk.
Ze rijd enkel nog tijdens de schooluren.
Een belbus kan ik ook niet nemen want mijn werkplaats ligt niet in belbusgebied.
Een fiets aan de bushalte is een onzeker alternatief want ze worden frequent gestolen.

Een 2de auto aanschaffen zal de enige oplossing zijn: Lang leve de auto!smilies/angry.gifsmilies/angry.gif
 
zondag 16 september 2012 om 13:32
Stemmen: +8

simons jozef said:

De afschaffing Lijn 1 Kretenborg-Borgerstijnlei-Pasbrug-Mechelen-Matagandie-en de meest rendabele lijn die in mechelen te vinden was.
Ge moet het maar doen,lijn 1 was een zeer drukke lijn,heb tijdens de laatste week van de Maand Juni heb ik de proef op de som genomen,ik ben om 11 uur dondedag opgestapt in de Kretenborg en bij de stop op Neckerspoelstatie telde ik al 35 personen die opgestap waren, dus goed vol!Aan de Borgerstijnlei stapten vroeger ook veel ouderen op alsook geandicapten van het nieuwe Borgerstijnwooncentrum ,naar ouderen en gehandicapten heeft de Lijn niet gekeken wij bestaan voor hun niet meer,hemeltergend.
Ik gebruik nu de Bus 560/561op de Mechelsesteenweg , alle half uren dient er een Bus te zijn ,maar soms ontbreek er een bus ,niemand weet waar ze is,dan komt de volgende bus maar gestaat dan wel 40minuten te wachten,dan is het nog een kleine bus en ge kunt rechtstaan tot aan Neckerspoelstatie zeer aangenaam als ge 77jaar bent,daar stapt een deel af die de pendelbus moeten hebben,ik rijd door naar Station Mechelen ,voor terug te komen doet zich hetzelfde voor,wel bus geen bus enz.De Bus chauffers weten het soms ook niet meer.
De Lijn heeft er een serius potje van gemaak ,als ik nog werkte bij Alcatel en we zouden zoiets organiseren Uw C4 lag direkt klaar.
Ook als ge het tijdrooster van de Pendel bus bekijk snap ik niet hoe ge zoiets kunt ineen steken,plus waar gemoet zijn ,komt ze niet bv.de kliniek in de leopoldstraat,onze lievevroustraat,Home Egmont,Hansewijkstraat enz.
Knap gewerkt door de lijn, op die manier besparen is niet moeilijk,gekunt beter gans DeLlijn afschaffen en vervangen door een Metro.
 
zondag 16 september 2012 om 14:51
Stemmen: +8

daelemans said:

van de bus gezet
1° vroeger stopte de bus op de hoek Hombeeksesteenweg Fortuinstraat ( deze halte is afgeschaft ) de mensen van schonenberg en de wijngaartstraat hebben nu geen halte meer.
2° De bus moet nu genomen worden aan de halte hoek Kanunik Dessainlaan - Fortuinstraat. De bus is nog nooit op tijd geweest en ( DRIE HALTES ) verder werden wij van de bus gezet daar de dienst van de bestuurder erop zat , daar stonden wij aan de stuivenbergvaart de bus die daar moest vertrekken was reeds weg enwij moesten 30 minuten wachen op de volgende, vandaag zondag was het een heel uur.
Als dat de besparingen zijn , is het erg gesteld met de lijn.Als het centrum niet autovrij was zou ik de bus zo laten en ik denk veel mensen met mij
Een misnoegde reiziger.
 
zondag 16 september 2012 om 21:22
Stemmen: +4

trammetje 10 said:

tram 10
Vorig schooljaar reden op lijn 10 de nieuwe trams, maar sinds 1 september zijn het terug de oude tramstellen. Als het alleen dat maar zou zijn, geen probleem. Maar daarbij komt nog dat om 7u44 maar 1 stelletje rijdt, i.p.v. een dubbele. Dit is ook het spitsuur op lijn 10. M.a.g. een overvolle tram waar geen mens nog op kan. Tevens vertragingen omdat het lang duurt eer iemand kan uitstappen.
 
zondag 16 september 2012 om 22:23
Stemmen: +7

Foret Paula said:

ik ben er echt niet goed van dat ze onze bus afgenomen hebben, lijn 1 de Kretenborg
Wat voor iedereen in onze buurt zo gemakkelijk was, is nu heel moeilijk geworden, en wij maar blij zijn dat ze een overdekt bushokje geplaatst hadden voor als het slecht weer was, en nu die er staan is er geen bus meer! Nu zie ik regelmatig op de Mechelsesteenweg mensen staan op de bus wachten, maar die blijven daar wel lang staan? Vroeger als ik naar de huidspecialiste ging stapte ik af aan de Lamotcite of de Match, nu moet ik aan de Nekkerspoel afstappen, een serieuse wandeling, maar wat als nog oudere mensen daar naartoe moeten? Op 31 augustus heb ik onze Wesley terug naar huis gedaan met de trein, toen ik rond 18 uur uit het station kwam zou er normaal 1O minuten later een bus voor Lier geweest zijn die wel aan de Goede Herder stopt (want er zijn er ook die via de Berlaarbaan rijden maar dan kan ik beter tevoet naar huiskomen hé) dan stond er een bus de 1 klaar maar daar stapte niemand op omdat er geen chauffeur opzat, iedereen heeft daar 1O minuten gestaan, dan kwam vlak achter die eerste bus een tweede nr 1 van die mevrouw mocht iedereen direkt op de bus, die heeft nog 5 min. gewacht en is dan vertrokken, iedereen is dan daar opgestapt, ikzelf ben dan meegereden tot op Nekkerspoel over het speelgoedmuseum en ben dan tevoet verder naar Sint Katelijnewaver gestapt tot aan de Goede Herder en op gans die weg is er ook geen enkele bus voor Lier voorbijgereden, was die er dan tussenuit?
Allez, we staan er goed op als al de ouder mensen zo de winter moeten tegemoet gaan echt tof?
Maar nu iets anders, in sommige winkels in de stad reageren ze wel,o Mevrouw lan geleden niet gezien, ik antwoord dan dat ik mijn boodschappen groepeer en niet meer zo dikwijls in de stad kom, ja zeggen de winkeliers wij voelen dat zeer goed, dus heel slecht voor de handelaars en het is in verschillende winkels hoor! Tot zover mijn misnoegen over de Lijn ( en waar daar vroeger zo tevreden over) Hopelijk op een goede afloop, bericht van een bewoner buurt Kretenborg.
 
maandag 17 september 2012 om 11:10
Stemmen: +6

Machteld Ledegen said:

...
Beste,
Als schepen van onderwijs in Herenthout, krijg ik de afgelopen dagen veel klachten van bussen die overvol zitten. Leerlingen blijven aan de bushalte staan omdat er geen plaats meer is op de bus, zodoende komen zij te laat op school. Ook bij de terugrit moeten kinderen soms 2 uur wachten (woensdag vanuit Herentals), omdat de eerste bus vertrekt voor het einde van de lesuren, en de volgende bus zit afgeladen vol zodat ze aan de kerk in Herentals geen kinderen meer kan opladen en dus voorbij rijdt. Is er geen mogelijkheid om de extra bussen die vorig schooljaar tijdens de spitsuren reden op de lijn Heist o/d Berg - Herenthout - Herentals terug in te leggen ? Of eventueel een harmonicabus zodat de capaciteit sterk vehoogd wordt.
Op dit moment is het nog behoorlijk weer waardoor er nog veel lln. met de fiets gaan, wat als het winter wordt ?Als je jonge mensen wil opvoeden om zoveel mogelijk het openbaarvervoer te gebruiken, dan moet je ze ook de kans geven.
Graag zosnel mogelijk een oplossing.
 
maandag 17 september 2012 om 12:33
Stemmen: +6

Van Sprengel said:

lijn 200 Turnhout - Kasterlee
Ik moet dagelijks de lijn 200 nemen van Vosselaar naar Turnhout.
Vroeger nam ik de bus om 7.20 Vosselaar-Heieinde richting Turnhout en was ik netjes op tijd op het werk, nu kan ik nog maar 1 bus nemen die van 07.44 in Vosselaar en dan ben ik te laat, ik moet om 8 uur beginnen en meestal is de bus 5 of 10 na 8 pas op de grote Markt te Turnhout.
Een andere lijn nemen, dan moet ik van huis uit een halfuur stappen en met de fiets maar die aan de bushalte laten staan?, geen optie dus....
Een halve dag verlof nemen zit er ook niet meer in, want ik heb geen bus terug door de week enkel op woensdag en dan niet tijdens de schoolvakanties want dan gaat er ook geen.
In het weekend in Turnhout geraken??? De auto dan maar hé.
Was het echt nodig om zo drastisch te werk te gaan, kan het niet gewoon met hier en daar een bus ertussen uit, ..........neen ik heb nog 1 bus heen en 2 bussen terug door de week dan wel, in het weekend niks meer.............
We worden terug verplicht om met de auto te gaan. Vroeger konden we een nummerplaat inleveren voor een abonnement van de lijn, nu terug andersom.
een ontevreden klant
 
maandag 17 september 2012 om 13:18
Stemmen: +4

Sonja said:

Pendelbus Mechelen en Lijn 4 Mechelen-Leest
Mijn kinderen van 9 en 14 jaar namen sinds 2 jaar altijd bus 4 (Leest-Mechelen) om 7u41 en kwamen dan nog op tijd in school aan, sinds december vorig jaar hebben ze onverwachts en zonder enige melding tijdens de examens dan nog notabene! de uren aangepast naar 7u51 waardoor ze nu s'morgens niet meer met de bus kunnen daar ze altijd te laat zouden zijn, één ding was hierbij wel ineens opgelost, nl. de overbevolking (soms konden ze er bijna niet meer bij, hun boekentas tot tegen de deuren gepropt terwijl wij nog maar de 3e halte zijn!) Dus sinds vorig jaar december doe ik mijn kinderen s'morgens met de auto naar school.
De bus vroeger van 7u21 is onhaalbaar, dan zouden ze al om 6u30 moeten opstaan om dan te vroeg in school te zijn en ik nog eens vooropvang moet betalen hiervoor, das toch absurd?

Sinds de veranderingen nu is het nog erger geworden!! Nu moeten ze eerst de pendelbus in Mechelen nemen (waar het proppen is, want iedereen neemt nu dezelfde bus op hetzelfde uur als het school uit is) en zo naar het station om daar over te stappen (17 perrons verder) en dan is dikwijls de 4 waar ze moeten opstappen al vertrokken en moeten ze een half uur wachten voor de volgende eraan komt! Hierdoor zijn ze op woensdag slechts om +/- 13u20 pas thuis daar ze voorheen al om 12u45 thuis waren, groot verschil, alsook s'avonds, om 17u20 ipv 16u50, de school heeft zelf ook al een mail verstuurd naar de Lijn (omdat er heel veel kinderen nu problemen hebben) maar zonder gevolg, dan krijg je een standaardantwoord waar je het mee moet doen.
Het gevolg nu is dat ik mijn kinderen nu, daar waar ik kan, s'avonds ga ophalen aan school om toch nog op een degelijk uur thuis te zijn.

En dan zeggen ze dat ze Mechelen autoluw willen maken?? We worden gedwongen om terug de auto te nemen omdat anders onze kinderen niet meer tijdig op school of thuis geraken! Waar zijn ze toch mee bezig?

Ik begrijp ook heel goed de buschauffeur zijn commentaar, voor hun is het ook niet leuk meer en zij zijn spijtig genoeg diegene die in rechtstreeks contact komen met de misnoegde reizigers.
Theorie en praktijk liggen ver uit elkaar (zeker tijdens de spitsuren) moesten de mensen die dit bedenken het zelf aan den lijve ondervinden, zou het rap anders zijn, maar ja...

Dus bij deze, voor ons volgend jaar geen jaarabonnement meer, haalt toch niets meer uit...
 
maandag 17 september 2012 om 14:36
Stemmen: +5

Frank Dierckx said:

gedaan met "de lijn" voor mij
Sinds 1998 kon ik het openbaarvervoer gebruiken voor woon-werk verkeer.
Ik woon in Turnhout en werk in Kasterlee. Ik werk altijd s'avonds van 16u tot22.30u.( toezichthouder en administratie sporthal in Kasterlee)
Sinds 1 september is het voor mij gedaan met de bus. Ik geraak s'avonds niet meer terug naar Turnhout.
Vroeger was de laatste bus die Kasterlee Markt passeerde rond 22.41u. Nu komen ze 20 minuten vroeger.
Op dat moment wanneer de laatste bus langskomt op de Markt zijn de laatste sportclubs de sporthal aan het verlaten.
Wanneer ik alles gecontroleerd heb en de sporthal kan afsluiten is iets over 22:30u. Ik kon toen nog de laatste bus nemen.
Ik heb nu noodgedwongen een scooter moeten aankopen om te gaan werken!! En wat moet ik nu met een jaarabonnement
van "de Lijn"??
 
maandag 17 september 2012 om 17:26
Stemmen: +6

Nina said:

Bus 161
Elke schooldag pendel ik met Lijn 161 van Booischot naar Aarschot. Vóór de aanpassingen kwam onze bus 's morgens aan om 7u34. Vandaag komt met veel geluk de bus om 7u51 toe aan onze halte.
Onze school begint om 8u30. Ik kwam nog nooit te laat op school tot dit schooljaar ! Plots werd het vertrekuur veranderd, en er werd een ander traject gekozen. Onze route wordt hierdoor langer. Op 2 dagen na, kwam ik elke dag al te laat op school toe. Dit kan niet meer !!!!
 
maandag 17 september 2012 om 21:32
Stemmen: +2

Els said:

geflopte hervorming
Eigenlijk wou ik reeds een mail sturen naar de klachten dienst van De lijn, maar jammer genoeg kan ik het mailadres nergens vinden, dus hier een poging.
Proficiat aan de bedenkers van het nieuwe rittenbeleidsplan van de lijn....hopelijk heeft het jullie niet te veel van onze centren gekost. Bussen werden afgeschaft en werden dan gemakshalve bijgevoegd bij bestaande lijnen....maar ook de bussen op zich werden verkleind.... smilies/sad.gif Op woensdag dus naar huis rijden is een ware kalvarietocht geworden... wat moet het dan niet zijn voor de chauffeurs die plots een overvolle bus hebben, die zelfs haltes moeten overslaan gezien geen cm meer vrij...
Bovendien is het op deze korte tijdspanne reeds duidelijk dat zoals hierboven reeds aangehaald het meerdere malen voorkomt dat de bus 's morgens gewoonweg niet komt opdagen....als je dan plots een half uur moet wachten kan dit tot zeer vervelende situaties kom....
Maar hopelijk is het doel gehaald en werd er zoals de bedoeling is/was zeer stevig bezuinigd...hoe en ten koste van is hier natuurlijk van ondergeschikt belang. Vandaar een welgemeende proficiat. Het doel is bereikt: de stad is minder bereikbaar, dus zal er wel terug naar de wagen worden gereikt, de pendelaars zijn allemaal geïrriteerd en maltevreden, de chauffeurs proberen het hoofd koel te houden maar kost hun ongetwijfeld veel moeite, agressie neemt toe wanneer men mensen stapelt als vee....maar we hebben wel gezorgd voor een grote besparing.
Misschien eens een evaluering houden....trouwens ik ben "trotse" gebruiker van lijn 720....eens proberen.
 
dinsdag 18 september 2012 om 07:19
Stemmen: +7

Bea said:

Maak van Antwerpse bussen 410, 4111 412 naar Turnhout via Wijnegem terug SNELDIENSTEN
Gisteren werd de route van bussen 410, 411, 412 (Antwerpen Turnhout via Wijnegem shopping center) drastisch gewijzigd. Tot dan reden de bussen langs de snelweg (vanwege straatwerken aan het Rivierenhof) zeer tot genoegen van de reizigers: in 15 minuten was men van de Rooseveltplaats aan de MAKRO en Wijnegem shopping center. Tram 10 was het alternatief voor reizigers die toch in Deurne moesten zijn.

Op 17 september 2012 veranderde de Lijn deze fantastische snelbus route en de bus 410 waar ik op zat maakte een ongelofelijke grote omweg, een grote lus, door zijstraten in Deurne om na vijftien-twintig minuten extra rijtijd uit te komen aan Venneborg, ettelijke haltes voor de Makro. De lange omweg door Deurne voerde ook langs het traject dat al door tram 5 bediend wordt, dus het was volstrekt onduidelijk waarom deze grote omweg door Deurne nodig was. Resultaat van de rit: ik kwam een half uur later aan mijn bestemming (de brug van Wijnegem) aan. Wat verleden week nog een busritje van 20 minuten was op 410, 411, 412, was nu een ongelofelijke omweg rit geworden om maar naar Wijnegem dorp te geraken die 40 minuten duurde. Op mijn vraag later aan een bus chauffeur hoe en waarom de Lijn deze nieuwe omweg route had uitgestippeld, zei deze dat de Lijn zei dat tram 10 de reizigers niet kon trekken en daarom alle 410, 411, 412 bussen dus maar weer helemaal door Deurne moesten rijden in plaats van de snelweg op te gaan. Ik kon mijn oren niet geloven. Want op de terugweg van Wijnegem naar Antwerpen Rooseveltplaats, heb ik dus tram 10 terug genomen en dat ga ik voortaan doen. Tram 10 doet er maar 20 minuten over van Wijnegem shopping center naar de Rooseveltplaats en zelfs met het stappen naar de terminus van tram 10 was ik vlugger thuis dan met een busrit van 40 tot 45 minuten van Wijnegem naar de Rooseveltplaats die een grote omweg door de zijstraten van Deurne maakt. Ik neem dus voortaan tram 10 en de Lijn bereikt zo dus het omgekeerde effect van wat de Lijn beoogde: ik en andere reizigers die naar het Wijnegem shopping center moeten nemen niet meer de omwegbussen door Deurne (410 enz) maar de kortere tramrit. Resultaat: nog meer reizigers op tram 10 dan voorheen.

Kan de Lijn niet ten minste één van de bussen 410, 411, 412 in een sneldienst veranderen zodat we terug in 15 tot 20 minuten aan Wijnegem shopping centrum zijn? Er is echt een sneldienst bus naar Wijnegem nodig. Ik hoop dat de Lijn naar onze klachten over deze omweg route van bussen 410, 411, 412 zal willen luisteren en terug de snelweg gebruikt, ten minste voor één van de lijnen zodat we een alternatief hebben. Als de Lijn dat doet, gelieve dit dan ook duidelijk te communiceren naar de reizigers en plakaten te hangen aan de bushokjes. Want ook daar is de Lijn als maatschappij niet goed in: communiceren met de klanten. Bedankt.
 
dinsdag 18 september 2012 om 08:22
Stemmen: +7

Evipevie said:

Stadspendel Mechelen
"danzij" de nieuwe stadspendelbussen ben ik langer onderweg. deze bus richting station komt zogezegd om de 10 minuten. niets is minder waar! heb vorige vrijdag exact 21 minuten staan wachten!!! (en er stonden al mensen te wachten voor mij). aangezien dit dan nog de enige bus richting station is, moet er heel veel volk op en af. dit zorgt ervoor dat het allemaal lang duurt. tegen dat je eindeljik aan het station aankomt (met een omweg die nergens voor nodig is, en waar het heel druk verkeer is, enw waardoor het nog langer duurt eer je er bent) als je dan eindelijk aan het station aankomt, eer je van een propvolle bus geraakt... mis ik elke dag opnieuw mijn aansluiting (bus) aan het station! echt frustrerend! want dat is elke keer wachten. misste ik vroeger mijn bus (door mijn eigen fout), wandelde ik nog wat rond in de stad en kocht ik nog ergens iets... (wat de economie van de stad ook goed deed) nu moet ik zitten wachten aan het station. nu gaat dat nog, maar binnenkort is het donker en koud! ik ben dus absoluut geen fan!!! en dan nog maar te zwijgen over hoe de chauffeurs ingelicht waren/zijn. zij weten het zelf niet! deze ochtend nog een bus gehad die vekeerd reed!
 
dinsdag 18 september 2012 om 09:02
Stemmen: +5

LS said:

De Leugens van De Lijn
Voor de afschaffing van lijn 14 en vervanging door lijnen 51-52-53 beweert De Lijn dat de extra overstap aan Bechem-Station zal worden geneutraliseerd doordat de lijnen 51-52-53 tijdens de spits om de 10 minuten zouden rijden, wat een verbetering zou moeten zijn tov de vroegere lijn 14.
Een schromelijke overdrijving (of eigenlijk, een leugen), want waar men ook kijkt op de doorkomsttabellen van 51-52-53, ik vind daar geen "spitsverhoging" terug, het blijven zoals vroeger 4 lijnen per uur, terwijl je wel met een extra overstap zit.
Erger, die 3 nieuwe lijnen kunnen elk in een aparte file terechtkomen (want 3 aparte routes), waardoor ze dan in trosjes van 2 of 3 tegelijkertijd doorkomen en je een half uur of langer moet wachten tot de volgende bus.
Dus neen, niet te spreken over de wijzigingen, en nog minder over de communicatie hieromtrent. Als ze een verhoging van de frequentie aankondigt, doe dat dan ook en laat het niet enkel misleidende reclame zijn.
De positieve wijzigingen hingen al snel uit, maar de afschaffing van bus 9 bijvoorbeeld werd pas eind augustus aangeplakt, en dan nog niet eens aan alle haltes. Bovendien zouden de afgeschafte lijnen ook moeten overplakt worden aan de haltes, want nu kan je in de Katelijnevest nog steeds aflezen dat daar tram 4 komt, en ook het elektronisch bord zegt dat j binnen x minuten deze tram mag verwijten.
 
dinsdag 18 september 2012 om 10:30
Stemmen: +6

wendy said:

bussen terug zoals het vroeger was!
voor die verandering waren er om de 10 minuten bussen lijn 5 en 7 tijdens!het waren kleine overvolle bussen maar een buggy kon er in met je kind! nu zijn het grote bussen waar de buggy's niet in geraken omwille van die paal dat in het midden staat!
ik neem nu mijn kind van 3 jaar mee in die overvolle bus waar er geen plaats is voor haar om te zitten aangezien ik geen buggy kan meenemen en waar we ons amper kunnen aan vasthouden!de bus is niet meer veilig om kleine kinderen te vervoeren tijdens schooluren!
de bussen komen ofwel veel te vroeg of wel veel te laat maar nooit op tijd,zelfs overdag zonder de schoolgaande kinderen! of de bussen komen helemaal niet door!
op een woensdagmiddag heb ik 3kwartier moeten wachten op een bus dat normaal om het kwartier komt! 3 bussen dat moesten komen die niet langskwamen aan het station!
de nieuwe busveranderingen zijn verschrikkelijk! breng alles zoals het vroeger was! het was goed zoals het was!

op een zondagmorgent wil ik een bus nemen richting station en geeneen bus is langsgekomen op een hele voormiddag en er werd niets aangegeven!tot veel ergernis van vele mensen!

aan het station in mechelen hebben ze de nummers aan de perrons weggehaald? al de haltes van de bussen zijn veranderd?!
hoe moet men nu zien waar en welke bus we moeten nemen! die van de lijn zijn een stelletje egoïsten!
jullie denken alleen aan geld en besparingen maar diegene die zich moet verplaatsen met het openbaar vervoer?wat moet er met deze mensen gebeuren?

reclame op tv, neem de bus om filles te vermijden trekt op niets! je komt later aan dan dat je met je auto gaat en toch in fille staat!met de bus sta je eveneens in de fille!smilies/angry.gif

een boze busreiziger
 
dinsdag 18 september 2012 om 12:39
Stemmen: +3

Etienne said:

...en de winter, sta voor de deur
Veranderingen, of beter gezegd besparingen, zijn inderdaad van deze tijd.
Maar zoals nu ook het geval, zijn het zeker geen verbeteringen, integendeel.
Waarschijnlijk in uw ogen wel, ..........maar dan toch maar alleen voor De Lijn zelf denk ik.
Mensen zijn (nog meer) gefrustreerd, chaufeurs rijden onder nog meer stress en druk.
Vervoersbewijzen, (!!!) zoals uw kontroleurs het zo mooi kunnen zeggen, en zich in hun nopjes voelen wanneer ze de mensen die naar hun werk rijden, met veel machtsvertoon en de nodige show, mogen kontroleren, worden alsmaar duurder.
Abbonementen verhogen eveneens in kostprijs, maar service.....?
Ik hou mijn hart vast als het winter wordt.....
Mensen die 2 tot 3 keer moeten overstappen, en als je dan pech hebt, weigert de chaufeur zijn deuren open te doen, reden teveel volk.
Ik ben verplicht terug de wagen te nemen,....
Mooie slogan....NEEM MEER T OPENBAAR VERVOER....???
Nee dank u voor mij hoeft dit niet meer......
En dit moet me ook van het hart, 'k ben toch bezig...
Als je zonder wagen eens iets wil gaan drinken in 't weekend, bijvoorbeeld in Lier.
En je moet terug naar Lint, omdat je daar toevallig woont !
Wel dan is de laatste bus om nog thuis te geraken, 22.09 uur !!! (135 richting Wilrijk)
En dit zowel vrijdag, zaterdag, alsook zondag !!!!!!!!!!!!!
Moet je eens op 't Zimmerplein kijken wat daar nog rondloopt van volk....
Het zou echt de moeite zijn hoor, om daar nog een busje te laten rijden, tot bijvoorbeeld 24.00 uur of zo.....
Maar ik neem aan dat dat niet in het concept past van "DE BESPARINGEN" van de lijn.
Liever, een slogan als "Meer stress voor onze werknemers"
Of "Laat de mensen maar in de kou staan, betalen doen ze toch"
Voor mij hoeft t niet meer , bedankt !!!
 
dinsdag 18 september 2012 om 17:48
Stemmen: +8

onbekend said:

De Lijn wordt De Pijn
Niet alleen is de dienstverlening erop achteruit gegaan, ook de werkomstandigheden bij De Lijn is sterk verslechterd. Ik heb het gevoel dat de Vlaamse regering de mes op de keel heeft gezet zodanig dat me overhaast werk heeft verricht. Ik vrees dat vele ingrepen die onder besparingen vallen meer geld gaan kosten dat het opbrengt Reizigers die afhaken, werknemers met ervaring die weg gaan en nieuwe werknemers die een opleiding moeten volgen voor zijn bestuurder zijn , meer ongevallen door tijdsgebrek, ziekte verzuim door stress en slechte arbeidsvoorwaarden, verkorte ritten ........ Met andere woorden De Lijn wordt DE Pijn.smilies/angry.gif
 
dinsdag 18 september 2012 om 18:52
Stemmen: +12

onbekend said:

...
Nog één ding vergeten Tramstad wordt Rampstad.
 
dinsdag 18 september 2012 om 18:58
Stemmen: +5

mia gys said:

contactformulier
D e Lijn voorziet een contactformulier op zijn website om klachten of suggesties te doen. Helaas werkt het niet, na het invullen van het voorval werkt de knop 'volgende' niet. En zoals ook iemand anders al opmerkte: een e-mailadres is nergens meer te vinden. Dus langs deze weg dit signaal ?
 
dinsdag 18 september 2012 om 21:08
Stemmen: +3

Olislaegers Paul said:

enquète
Tot nu toe op nog geen enkele tram of bus iemand gezien die formulieren uitdeeld waar men , zoals aangekondigd, zijn mening kwijt kan over de wijzigingen sinds 1 september ! Dit was wel het geval VOOR 1 september en ging over de dienstregeling voor 1 sept. Op de vraag om een formulier antwoordt iedere chauffeur steevast : ik heb geen formulieren gekregen.
OP die manier wordt de democratische inspraak door de De Lijn gefnuikt
Verder lijn 2 in Antwerpen moet terug zijn oude route hernemen.
 
dinsdag 18 september 2012 om 21:54
Stemmen: +9

Gerrit said:

Achteruitgang op alle vlakken, Industrie zuid Mechelen is echt niet meer te doen
Voor de wijzigingen : 3 bussen per uur met lijn 5 + een aantal extra bussen in de spits via lijn 8. Stiptheid in de spits soms lastig, maar de volgende bus was nooit echt veraf.
Na de vakantie : lijn 8 afgeschaft (te verwachten wegens vaak weinig volk en problematische stiptheid) en nog 2 x per uur lijn 5 met een flinke omweg om verdwijnen lijn 8 een beetje te compenseren en stiptheid om van te huilen (vooral in de spits 7 - 9 en 16 - 1smilies/cool.gif.
Samengevat : slechtere frequentie, stiptheid is rampzalig, aansluiting met treinen is rampzalig (zowel heen als terug). De aangeboden lease wagen wordt nu wel heel aantrekkelijk voor de collega's en mezelf. En je zal het zien, iets minder reizigers en de frequentie zakt tot 1 x per uur. Een gemiddeld dorp in hartje Afrika wordt beter bediend.
 
dinsdag 18 september 2012 om 22:21
Stemmen: +2

Evipevie said:

klacht sturen naar de lijn
een klacht sturen naar de lijn heeft toch geen nut. dit heb ik al 2 keer gedaan. (1 keer voor een verbaal agrassiefe chauffeur naar een oude dame toe+ roekeloos rijden, telefoneren en niet stoppen aan de aangevraagde haltes. en dan een keer voor een chauffeur die me gewoon voorbij gereden is, terwijl ik heeeeel duidelijk bijna op de straat met mijn abonnement stond te zwaaien) Voor deze beide heb ik een klacht gestuurd. na enkele weken kreeg ik volgende melding: "we hebben dit voorval voorgelegd bij de betreffende chauffeur, maar hij kan zich van dit voorval niets herinneren"... en dan was de kous af voor de lijn.
 
woensdag 19 september 2012 om 08:10
Stemmen: +6

Jon Pauwels said:

Reistijd verdubbeld !
Doordat men de P+R Van Eeden betalend heeft gemaakt (nu dus Pay+Ride) en de P+R Linkeroever stampvol staat moet ik nu vanaf P+R Melsele. Dat betekent met tram 3 mee in de file door Zwijndrecht, en dan overstappen op tram 15 want ook tram 2 kan ik nu niet meer nemen. Antwerpen Tramstad is voor mij nu vooral Antwerpen Wacht-op-een-tramstad geworden. Ik ben dubbel zo lang onderweg als vroeger en doe een uur over 12 km ! De trams rijden ook helemaal niet meer op tijd. Vaak sta ik 10 tot 20min te wachten op een tram 3. En 7 tot 12 min op tram 15 of moet je 3 keer overstappen om op de bestemming te geraken terwijl ik dat vroeger allemaal in één keer kon doen. Tram 6 zit elke dag STAMPVOL en nog gebruiken ze trams met maar één rijtuig ipv 2. 's Avonds wacht je eindeloos op een tram richting linkeroever en als er dan een komt zit die ook afgeladen vol. Ik heb vorige week een keer de bus genomen omdat tram 3 maar niet doorkwam. De chauffeur vergat mensen op te pikken aan de halte in Zwijndrecht centrum en vergat dan te stoppen aan de halte P+R Linkeroever.De helft van de tramchauffeurs zijn onbeschoft en laten mensen gewoon aan de halte staan of geven je niet eens de gelegenheid om deftig op of af te stappen. Ik heb de indruk dat die mensen op veel te krap bemeten schedules rijden. En inderdaad...klachten indienen bij de Lijn is zinloos. Het duurt vaak 6 weken vooraleer men een antwoord stuurt en meestal is dat dan nog compleet naast de kwestie.
 
woensdag 19 september 2012 om 08:45
Stemmen: +8

Götzfried-Verstraeten Anne-Marie said:

De Lijn wordt "De Pijn"
De nieuwe buslijnen 90-91-92 betekenen voor de 5000 bewoners (jong en oud!) van Fruithoflaan en zijstraten (Berchem) méér TIJDVERLIES, MINDER COMFORT. Onze geliefde Buslijn 9 (en de vriendelijke chauffeurs!) werd radikaal afgeschaft. De afstand naar de nieuwe bushalte zal langer zijn voor de meerderheid van de bewoners moeilijker voor de oudere generatie) en voor een ritje naar 't Stad moeten we OVERSTAPPEN op een volle tram aan Berchem Station. Suggestie : laat één van die drie nieuwe buslijnen tot aan de Nationale Bank of Comedieplaats (terugkeer via Lange Gasthuisstraat) rijden! En laat één van die drie nieuwe buslijnen de hele Roderveltlaan afrijden via Fruithoflaan en behoudt een halte ter hoogte van J. Ratinkckxstraat! Wie gaat jnu eigenlijk van dat besparingsplan rijker worden? Meld aub het financieel resultaat! Wie regeert er eigenlijk in onze Stad? de Lijn?
 
woensdag 19 september 2012 om 11:33
Stemmen: +7
Zeer tevreden over De Lijn., Laag gewaardeerd commentaar [Toon]

Wittens.henderickx Wim en Marie-Louise said:

Bus nr1 Pasbrug/kretenborg
Het is effenaf schandalig wat ze de oudere mensen van de wijk Kretenborg/Borgertseinlei en de kinderen en ouders van de school van Dijkstein aandoen.!!
Welke verlichte geesten hebben deze plannen uitgevoerd? Dikke nekken zeker?

 
woensdag 19 september 2012 om 14:03
Stemmen: +5

Sandra said:

Lijn 1 & 13 Hoboken - Antwerpen
Buslijn 1 & 13 waren al vol tijdens de ochtend/avondspits maar zijn sinds 1 september een regelrechte ramp.
Tram 2 rijdt niet langer naar het centrum, tram 4 maar tot aan de Marnixplaats dus nemen meer mensen deze bussen om op het werk/school te geraken.
Overvolle bussen, gedrum en gestresseerde chauffeurs die maar blijven brullen om door te schuiven terwijl ze in hun spiegels niet zien dat half het gangpad vol boekentassen staat en er kleine kinderen bijna verpletterd worden in het gedrum.
Vooral 's morgens is het beklemmend en benauwd op zo'n bus. Vaak moet de bus aan verschillende haltes door rijden omdat ze te vol zitten om nog meer mensen op te pikken. De reistijd verbetert er zeker ook niet op, het duurt langer om mensen op de bus te krijgen en je bent een 15-20 minuten langer onderweg dan buiten de spitsuren. Eens er sneeuw valt zal het helemaal niet meer te doen zijn want dan durft er wel eens een bus tussenuit vallen.
En terwijl wordt het abonnementsgeld elk jaar maar duurder... maar geen compensatie voor die trouwe reiziger, nee die blijft letterlijk in de kou staan als er nog maar eens wordt gestaakt. Een dure prijs voor het dagelijkse ritje in de veewagen.
 
woensdag 19 september 2012 om 14:20
Stemmen: +9

Shana said:

SCHANDE !
IK Vind Dees Totaal Niet Kunne Ik Moet EEn Bus Pakke om 16u30 Die Bus Komt er pas Door om 17 uur of later En Stamp Vol De Vorige Routes Ware Veel Beter dit is een RAMP Dit is voor niemand niet meer leuk !!!! VEEL SUCCES wie dees heeft uitgevonde die nieuwe route voor de lijn want tis ni meer menselijk !!!!
 
woensdag 19 september 2012 om 15:13
Stemmen: +1

Van de Poel Celina said:

De Lijn 540
zonder de lijn 540 kunnen wij van tongerlo of oevel niet meer naar het Ziekenhuis in Herentals ook niet naar het Ziekenhuis in Lier.
 
woensdag 19 september 2012 om 16:05
Stemmen: +0

Pirre said:

eigen ruiten uitslaan
De bus 3 Mechelen was vroeger zeer goed naar Liersesteenweg!
nu moeten we 2 bussen nemen richting Duffel Lier
de bussen steken vol geen zitplaats meer dit is misschien goed voor de LIJN
maar mensen met een HANDICAP die kunnen geen BUS meer nemen
ze worden van jut naar jeer gestuurd de bus MUIZEN-Mechelen komt aan aan het station
en dan maar krossen naar Duffel-Lier die is juist weg!!!!
De LIJN neeeeeee!!!! bedankt ze maken van iets goeds iets slecht wan ze kunnen de bus tog niet missen
DE LIJN is te GROOT geworden want hun wil is WET!!!!!! en wij de gaarnalen
ZE GOOIEN HUN EIGEN RUITEN UIT en volgend jaar crisis bij de lijn 50 afdankingen dit is voor op T.V te komen weer NIEUWS
bedankt dat het van mijn hart is
Groetjes IKKE
 
woensdag 19 september 2012 om 18:04
Stemmen: +2

debby truyens said:

kwade mama van 4 kids!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ik woon op nekkerspoel in mechelen aan de lidl.
voor die stomme regeling kon ik de 1 nemen richting coloma waar mijn kids naar school gaan en daar kon ik nog net op met mijn buggy
maar nu deze afgeschaft is moet ik te voet met mn buggy naar het station nekkerspoel om de pendelbus te nemen naar mechelen station, want op bv; de511 of zo kan ik ni op omda er een stomme paal in t midden sta en geen voorziening vo een buggy en dan ook nog een stom rot trappeke soms zefs 2 trappekes. ik heb nog niemand gezien die met deze nieuwe regeling blij is hoor .
geef ons aub julie vorige regeling maar teug en schaf die oude bussen met trap en paal maar af daar geraakt bijna geen enkele buggy op. de mensen hebben gelijk da ze terug de auto nemen voor alles me jullie stomme regeling!!!!!!!!!!!!!!!!!/b]
 
woensdag 19 september 2012 om 19:11
Stemmen: +2

onbekend said:

werkdruk
Ik ben chauffeur bij De Lijn en onze diensten zijn veranderd, ik spreek niet over het nieuwe aanbod maar van de rijtijd. Ze hebben de rijtijd ingekort met ongeveer tussen de 5 a 6 min per halve koers. Aangezien dat we 5 volle koersen rijden per dienst betekend dat we gemiddeld een klein uur meer rijden op een werkdag. De werk druk is onmenselijk opgevoerd er is geen tijd over om aan de eindhaltes even een rustpauze te nemen laat staan om even naar de wc te gaan. Met deze maatregel zullen vele oudere bestuurders inzien dat deze job niet haalbaar is om tot je pensioen te werken laat staan langer werken. De impact die men veroorzaakt zal men onder de mat vegen iets wat de overheid goed kan.smilies/angry.gif
 
donderdag 20 september 2012 om 07:54
Stemmen: +13

Ineke1234 said:

Openbaar vervoer Antwerpen
Ik heb helaas geen wagen en woon daardoor in de stad waardoor ik overal gemakkelijk zou moeten geraken met het openbaar vervoer. Niets is minder waar... Met de nieuwe dienstregeling zitten tram 15 en 7 al overvol van in Boechout en Mortsel en dan moeten ze de stad nog passeren... Het lijkt wel of het beleid alleen afgestemd is op de automobilist. Men legt park en ride parkings aan voor ... de automobilisten die van buiten de stad komen. Die kunnen dan op de tram stappen naar de stad en de inwoners zonder auto kunnen de tram niet meer op. Ik betaal elk jaar trouw mijn abonnement maar ik heb NOOIT nog een zitplaats. Bovendien zijn de verbindingen tussen de districten onderling abominabel... Het is toch niet meer normaal dat ik van Berchem-Driekoningenstraat moet overstappen om naar Berchem Groenenhoek te geraken. Van Berchem naar Deurne is helemaal belachelijk : je moet altijd eerst naar het centrum van de stad om er dan weer uit te rijden. Bovendien duurt de reis meer dan een uur door die belachelijke omweg. Niet moeilijk dat het aan Opera en de Rooseveltplaats altijd zo druk is. Ik vraag mij af hoeveel mensen daar eigenlijik niet moeten zijn maar toch eerst naar daar moeten omdat er geen andere reisweg is... Ik heb een collega die in Deurne vertrekt met tram 5 en overstapt aan de Meir om dan met tram 15 naar Berchem Kerk te rijden... Hetzelfde als men van Berchem naar het Zuid wil... Is er nu echt geen geld voor een Singelbus zodat men kan overstappen aan de rand ????
Laatste moest ik een pakje afhalen bij een postpunt in de Lange Lozanastraat (???? Blijkbaar is dat voor de B-post het dichtstbijzijnde) Ik had een knieletsel en wilde met het openbaar vervoer. De lijnplanner zei mij doodleuk dat ik "1260 meter te voet moest gaan ...". Was er enkele tijd geleden niet een minister die zei dat iedere bewoner openbaar vervoer moest hebben op 100 meter van zijn woning ...
 
donderdag 20 september 2012 om 10:41
Stemmen: +7

Anne said:

meer overstappen is langer onderweg
De nieuwe dienstregelingen zijn geen vooruitgang !
Veel is al gezegd en ik moet me er jammer genoeg bij aansluiten.
Door al deze wijizigingen moet ik nog meer overstappen en ben ik veel langer onderweg. Ik kom niet graag te laat op mijn bestemming, dus vertrek ik tot een uur vroeger dan voorheen om toch maar op tijd toe te komen. Bovendien krijg ik op de Routeplanner geregeld de suggestie om de trein te nemen. Was dat de bedoeling van DE LIJN om ons op kosten te jagen en ons naar de NMBS te sturen ? Volgens de Routeplanner moet je trouwens wel echt een sprinter zijn om sommige afstanden te overbruggen. Waarom was er niet eerst een enquete bij de gebruikers vooraleer de veranderingen door te voeren ? Zijn wij niet de specialisten op het veld ?
 
donderdag 20 september 2012 om 11:06
Stemmen: +3

Lauwers Elly said:

enquete niet volledig
In jullie vragenlijst stellen jullie een boel vragen over het nemen van de bus. Ik kan spijtig genoeg niet alles kwijt daar ze tijdens de daluren lijn 220 (Aarschot-Herentals) gewoon hebben afgeschaft met als gevolg dat ik nu alle dagen mijn auto moet nemen (60 km.) om in Turnhout te geraken daar ik vroeger de bus en trein nam. Graag ook daarover enkele vragen in jullie enquete.
 
donderdag 20 september 2012 om 11:15
Stemmen: +1

diana said:

alle lijnen in antwerpen
mijn moeder gaat regelmatig van de wildeborduskerk te berchem naar nijlen,voor mensen op leeftijd is het niet evident om 2 maal te moeten overstappen en ze zijn één half uur langer onderweg.Lijn 21 rijdt vanaf diezelfde plaats niet meer door tot het uza in edegem dus moeten de passagiers overstappen op de bist in wilrijk,op lijn 17
wat doen jullie als openbare vervoersmaatschappij de senioren zieke en mensen met kleine kinderen aan.
WAAR ZIJN JULLIE IN GODSNAAM MEE BEZIG.afbouw van het openbaar vervoer steek de senioren weeral maar in hun isolement.
 
donderdag 20 september 2012 om 12:54
Stemmen: +4

gaby buyckx said:

hoed af voor de buschauffeurs
Ik denk niet dat er in het antwerpse 3 bussen rijden zonder omleiding. Chapeau voor de chauffeurs!!! Het zijn niet enkel de talrijke omleidingen waar ze mee te maken hebben ook de reizigers die constant uitleg vragen. Echt niet simpel om dat een volledige dag vol te houden. Met de bussen die ik neem is het ZEER RAAR om een "krikkele" chauffeur te vinden!
PETJE AF en dan te denken dat er soms nog agressie is.
Men moet "moed" hebben om buschauffeur te worden.
 
donderdag 20 september 2012 om 14:20
Stemmen: +10

Milonton Rudi said:

De lijn houdt je voor de gein
Ronduit frustrerend wat de lijn heeft gecreëerd. Overvolle trams, vaak door onbestrafte zwartrijders. Minstens éénmaal overstappen. Steeds langer onderweg. Bravo voor minister Crevits die hierbij waarschijnlijk de auto industrie een hart onder de riem wil steken nu dat het zogezegd zo slecht gaat in de automobiel industrie. " Lang leve de auto".
 
donderdag 20 september 2012 om 18:21
Stemmen: +8

carine carnas said:

Heel sterk achteruitgegaan
Is heel zwak uitgedrukt want lijn 418 is gewoon afgeschaft. Enkel mensen die 's morgens van Herentals naar Antwerpen en 's avonds van Antwerpen naar Herentals moeten worden nog geholpen de rest kon de pot op. De twee snelbussen die nu dienst doen zijn maar een heel zwak excuus. Op zijn minst een uur. Zo werd ik terug naar een nog grotere ramp verwezen. Namelijk de NMBS.
Een oplossing. Ik hoop dat de personen die verantwoordelijk zijn voor deze ramp geen bonus gaan ontvangen maar eerder met hun klikke en klakke op straat gezet worden. Of beter nog verplicht worden om enkel nog met bus en tram te reizen.
een ander staaltje vorige week tram 4. 30 en 40 minuten vertraging. Goe bezig echt heel goe bezig.
Heel hartelijk bedankt van een reiziger die enkel maar het openbaar vervoer heeft om zich te verplaatsen. Nooit een eigen auto gehad.smilies/angry.gif smilies/cry.gif
 
donderdag 20 september 2012 om 18:42
Stemmen: +6

Vanbever Joris said:

een ramp voor Luchtbal
Afschaffen van lijn 123 betekent het afschaffen van een snelle verbinding met de supermarkten op de Bredabaan. Voor een wijk die vooral ouderen en grote gezinnen herbergt is dit een regelrechte ramp. Lijn 650 die het probleem moet oplossen komt slechts tot in de helft van de wijk en bedient dus 50% van de gebruikers niet. Die zijn aangewezen op lijn 23 en moeten overstappen. Begin er maar aan bij slecht en koud weer met een buggy, een een paar jengelende kinderen of als senior met een rolator.
Toch kan heel gemakkelijk lijn 23 door getrokken worden tot Keizershoek, of lijn 250 tot aan de Montrealstraat (2 haltes verder) komen. Ik vraag mij af wie die regelingen bedenkt. In ieder geval iemand die nooit het OV neemt.
 
donderdag 20 september 2012 om 19:55
Stemmen: +5

frankdevisser said:

aflassen lijn 28 en andre lijnen
vind het erg als lijn28 is afgeschaft van antwerpen naar het palfijn
wat moeten mensen van antwerpen nu doen eerst naar deurne of merksem
me de tram om dan daar een bus te nemen naar het jan palfijn terwijl men de lin28
nam er voor het jan palfijn afstapt maar ja wij zijn maar burgers die een bus nemen
he daar houd de lijn zich niet mee bezeg he wat de bus of tram gebruker er van denkt nee
liever bus lijnen afschafen dan aan de burger te vragen wat zij er van denken

met beleefde groeten
frankdevisser
 
donderdag 20 september 2012 om 21:16
Stemmen: +6

Misnoegde tramgebruikster said:

Draai de klok terug voor 1 september 2012
De Lijn deelt mede dat ze de situatie zal evalueren na de invoering van het nieuwe trarm/bus regeling sinds 1 september. Hopelijk gaat ze dan ook de moed hebben om op haar beslissing terug te komen want zoals de situatie vandaag is, is onhoudbaar zowel voor de openbaar vervoer-gebruiker als voor de chauffeurs, die zich bij deze nieuwe situatie moeten neerleggen. Door de overvolle trams is het echt niet meer leuk om de tram te nemen. Spijtig dat De Lijn het monopolie heeft over het openbaar vervoer want dan zou ik beslist overstappen naar de concurrentie want de leuze "Klant is Koning¨ is bij De Lijn ver te zoeken.
 
donderdag 20 september 2012 om 21:19
Stemmen: +8

De Rijck Annie said:

Ik ben gewoon van bus 123 te nemen naar Merksem en vooral naar ziekenhuis JanPalfijn, Bus 650 is voor mij geen optie. Nog te zwijgen om van Luchtbal naar het Zuid te gaan van Antwerpen.
EEN GROTE RAMP DE AFSCHAFFING VAN VERSCHILLENDE LIJNEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
vrijdag 21 september 2012 om 06:51
Stemmen: +3

augustyns frederik said:

overvolle bussen op lijn Mechelen Herentals 511
Buslijn 511 zit overvol als de scholen in Herentals uit zijn, bij vertrek te herentals te 15u55 moeten er geregeld jongeren aan de halte blijven staan daar de bus zelf niet stopt en gewoon door rijdt.
Ook op woensdag als de scholen om 12u uit zijn moeten de jongeren wachten op de bus van 12u55 daar de vorige bus van 11u55 reeds weg is.
Hetzelfd binnenkort als het examen is, de bus vertrekt telkens 5 voor het uur en de scholen zijn om 10u of 12u gedaan tijdens de examens?????
s'avonds zouden ze bij de lijn ook beter met het vertrek van 15u55 een gelede bus laten rijden zodat de jongeren op een deftig uur thuis geraken.
Het is er zeker niet op verbeterd in de Kempen, we gaan er alleen maar op achteruit, hopelijk worden ze wakker bij de lijn.

Frederik

 
vrijdag 21 september 2012 om 09:25
Stemmen: +4

De Vos Ilse said:

Lijn Duffel-Mortsel-Antwerpen + lijn 2
In eerste instantie hebben we ons zeer geërgerd aan de karige informatie die De Lijn gaf voor het begin van de aanpassingen. Pas half augustus waren de dienstregelingen beschikbaar. Ook de keuze van de startdatum leek ons ongepast omdat ouders nauwelijks/geen tijd kregen om voorafgaand met hun kinderen de nieuwe route te verkennen.
Wij maken gebruik van de lijn Duffel- Antwerpen. Deze lijn was voorheen 196-197 en was een druk bereden lijn. De meeste mensen bleven zitten tot het centrum van Antwerpen. Nu stopt de bus in Mortsel-gemeenteplein en zowat iedereen stapt uit om met tram 7 of 15 zijn reis verder te zetten. In Antwerpen te geraken is relatief gemakkelijk, maar terug thuis geraken richting Duffel is een calvarietocht. Gedurende heel de dag vertrekken er vanuit Berchem-station 2 bussen per uur richting Duffel. In de richting Antwerpen worden er ’s ochtends tussen 6 uur en 8 uur ruim 8 bussen ingelegd- dus 4 bussen extra op het spitsuur. Maar ’s avonds tussen 16 en 18 uur zijn slechts 4 bussen richting Duffel voorzien, maw ’s avonds tijdens het spitsuur zijn géén extra bussen meer voorzien!!! Voor de aanpassing reden er zowel op het spitsuur ’s ochtends als ’s avonds 8 bussen.
Theoretisch bekeken is reistijd Antwerpen-Duffel zowat hetzelfde gebleven, maar in praktijk sta je in Mortsel langer dan voorzien te wachten, omdat de bus dikwijls te laat komt. En je staat er niet alleen, er is een constante aanvoer van reizigers die in Mortsel moeten overstappen op bussen richting Kontich, Waarloos, Hove, Lint, Vremde, Duffel. Gemiddeld staan er 30 à 40 mensen te wachten op de perrons. Voor al deze mensen zijn er slechts 2 wachthokjes voorzien, al de anderen zullen doorweekt raken als het gaat regenen. Bovendien zullen er als het gaat regenen en kouder wordt meer mensen de tram willen nemen – en die zitten nu al stampvol.
Bovendien, en dit vind ik persoonlijk nog het meest ergerlijke, als je de bus gemist hebt, dan moet je een klein half uur op een vrij smal perron staan aan één van de drukste kruispunten. Dat betekent dat op minder dan een meter achter jou de vrachtwagens en auto’s staan aan te schuiven voor de verkeerslichten, en voor jou rijden trams en bussen af en aan. Je staat daar maw in de stank en de constante aanvoer van de uitlaatgassen. Afgelopen woensdag stond ik op die plaats 20 minuten te wachten, daarna heb ik ruim een uur lopen hoesten ten gevolge van de uitlaatgassen die ik daar had ingeademd– zo realiseerde ik me achteraf. De keuze van de halte aan het gemeenteplein in Mortsel mag dan de meest voor de hand liggende zijn voor trams en bussen, voor de reizigers is het één van de meest onaangename plaatsen om op hun vervoer te wachten. Dit is een bijkomende reden om meer wachthokjes te plaatsen: om de wachtende reizigers af te schermen van de uitlaatgassen (en regen en wind) En uiteraard hoeven reizigers niet zolang op deze ongezonde halte te staan als de wachttijden voor de bussen te verminderd worden door op de spitsuren extra bussen te voorzien.
Ik wil ook even mijn verwondering uiten over het feit dat er nog steeds een bus Antwerpen-Lier rijdt terwijl het toch de bedoeling was om een deel van die route te vervangen door tram 15 vanuit Boechout te laten vertrekken.
Ook de keuze om tram 2 van Hoboken naar Merksem te laten rijden ipv naar Linkeroever begrijp ik niet. Je zou verwachten dat De Lijn in het kader van de mobiliteit en de problematische Kennedy tunnel zou opteren voor een goede verbinding vanuit Linkeroever naar de plaatsen waar grote evenementen plaatshebben. Het Sportpaleis is met 2 trams (3 en 5) bereikbaar en ook de publiekstrekker Wijnegem –shoppingcenter kan vanuit Linkeroever zonder overstappen bereikt worden. Maar voor Antwerp Expo moeten mijn ouders nu overstappen in metrostation Diamant. Mij lijkt het aantal reizigers dat vanop Linkeroever beurzen in het bouwcentrum bezoekt toch veel groter dan het aantal reizigers dat in Berchem de trein wil nemen.


 
vrijdag 21 september 2012 om 13:05
Stemmen: +7

Romberg Tina said:

mevr.
Sinds enkele jaren neem ik dagelijks de bus en stap dan over op de tram. Eerst naar de school van mijn dochter om vervolgens naar het werk te pendelen. Zowel de school als de firma bevinden zich in het centrum van Antwerpen wat maakt dat ik een brede waaier aan keuzes heb wat betreft de bus en tram lijnen.
Wat me vooral opvalt sinds begin september is dat ik 's avonds een 15-tal minuten langer moet wachten op een bus alhoewel ik aan een halte sta waar minstens 10 buslijnen passeren. (ter hoogte van park spoor noord en italiliëlei, richting rooseveltplaats).
Wanneer er dan toch een bus aankomt staan we met een 20-tal personen aan de halte te wachten en moeten we op een overvolle bus proberen te geraken wat natuurlijk niet lukt. Niet leuk als je tijdig aan de school probeert te geraken. Indien je mensen wil aanmoedigen het openbaar vervoer te nemen moet deze wel aantrekkelijk blijven.
 
vrijdag 21 september 2012 om 15:30
Stemmen: +2

edwige said:

...
Ik neem al jaren de bus en tram. Sinds de veranderingen ben ik elke dag al nipt op tijd of net te laat omdat er niets meer rijd zoals het hoort! M'n kids namen de bus naar school en kunnen sinds 1 september niet meer deftig op school geraken omdat hun bus gewoon werd afgeschaft. De opties die we kregen van DE LIJN zijn ronduit belachelijk. We moeten bijna langs Rome passeren om een deftige aansluiting te hebben. Als moeder was ik ook gerust dat onze kids veilig thuis konden geraken omdat afstand huis - bus - school overzichtelijk was. Mensen die de beslissing hebben genomen zijn zich duidelijk niet bewust dat wij als klant weer eens in de kou blijven staan. En het gevoel als een dier in beestenwagens te zitten is echt niet fijn!smilies/cry.gifsmilies/cry.gifsmilies/cry.gif
 
vrijdag 21 september 2012 om 16:36
Stemmen: +3

Vera Slootmans said:

bus 14
De reden van dit commentaar is mijn bezorgdheid over de afschaffing van bus 14.
Deze startte tientallen jaren geleden in Mortsel als pendelbus tussen het gemeenteplein en het pleintje van de Valk. Later reed ze tot aan de luchthaven van Deurne en daarna verbond ze Vremde met Antwerpen. Ze werd heel veel gebruikt voor korte ritjes tussen verschillende wijken, bus en tramlijnen, winkels, het Sint-Jozefziekenhuis en de bejaardenhuizen Mayerhof en Sint Mathildis. De nieuwe buslijn 50, 51 en 52, verbinden deze huizen niet meer met elkaar en de haltes liggen verder.
Oudere mensen, en hun familieleden, konden zich met bus 14 gemakkelijk verplaatsen tussen de verschillende hierboven genoemde locaties en daardoor langer zelfstandig blijven wonen.
Ik begrijp dat er bespaard moet worden. Kan dat echter niet op een andere manier dan door nuttige buslijnen af te schaffen? Het is toch de bedoeling meer mensen op de bus te krijgen?

 
vrijdag 21 september 2012 om 19:35
Stemmen: +4

van de venne erik said:

de lijn :een streep door je rekening
een DIKKE proficiat aan de lijn voor de nieuwe dienstregeling.
Via Kontich kan je op zondag alleen via berchem(ik heb daar niks te zoeken) naar antwerpen centrum gaan, alez, waar halen ze dat nu uit,
je gaat op zondag naar de vogelmarkt, komt goed geladen terug ,je mag op een volle bus of tram stappen en dan mag je nog eens overstappen,
verleden zondag probeerden we via de bus naar het uza naar kontich te geraken maar die misten we daar en zaten er een uur vast, we betaalden daar met de gsm ,maar dat koste dus veel geld, maar als jullie willen besparen ;doe maar voort ,maar dan bespaar ik ook en ga niet meer met de lijn
 
vrijdag 21 september 2012 om 21:05
Stemmen: +1

bogaerts said:

lijn 3 Mechelen Muizen Bonheiden
Vroeger nam ik regelmatig de bus van Muizen Brugstraat naar Bonheiden (Imelda Ziekenhuis of Home De Olm).
Ik was dan op minder dan 10 ter plaatse. Nu is dat ongeveer 1 uur.
Wat een vooruitgang hé !
 
zaterdag 22 september 2012 om 10:27
Stemmen: +1

bogaerts said:

...
lijn 3 Mechelen Muizen Bonheiden
Vroeger nam ik regelmatig de bus van Muizen Brugstraat naar Bonheiden (Imelda Ziekenhuis of Home De Olm).
Ik was dan op minder dan 10 ter plaatse. Nu is dat ongeveer 1 uur.
Wat een vooruitgang hé !
 
zaterdag 22 september 2012 om 10:29
Stemmen: +1

CRETEN WILLY. said:

TRAM 2 ANTWERPEN
TRAM 2 ANTWERPEN 22 SEPTEMBER 2012
HET IS EEN ECHTE VERSCHRIKKING OM HET TRAJEKT VAN TRAM 2 GVA HOBOKEN EN VISA VERSA TE VERLEGGEN ZOWEL VOOR SCHOOL GAANDE JEUGD-WERKEN DE MENSEN-SENIOREN EN MINDER MOBIELE OUDERLINGE MAAR JA ????WAAROM GEMAKKELIJK HOUDEN ALS MOEILIJK VOLGENS DE LIJN OOK GAAT OF BETER GEZEGD MOET GAAN BESPAARINGEN DAT GAAT MIJN BOEREN VERSTAND TE BOVEN ZOALS BIJ HEEL VEEL TRAM 2 BEBRUIKERS HOPELIJK KOMT ER EEN OPLOSSING OM TERUG ALLES VLOT EN VEILIG TE LATEN VERLOPEN BEDANKT BIJ VOORBAAT (REEDS BIJ OVERSTAP VAN TRAM 2 NAAR TRAM 15 TUSSEN DEUREN VAN TRAM 2 GEKLEMD GEZETEN)GELUKKIG MET EEN GOEDE AFLOOP.
 
zaterdag 22 september 2012 om 11:09
Stemmen: +3

Creten-Wens said:

Ouderen zijn sterk benadeeld
In onze gebouwen (Fruithoflaan 112-114-116-118-120 en verder richting spoorweg) wonen zeer vele ouderen. Voor de veranderingen namen ze bus 9 aan de terminus - ze waren zeker van een zitplaats - en reden in een trek naar de Meir . Ook bij terugkeren namen ze de bus aan get torengebouw en waren terug zeker van een zitplaats. Nu met bussen 90-91-92 en overstappen aan station Berchem is dit geen zekerheid meer. De opvoeding van jongeren is ook van die aard dat ze niet meer opstaan. Gevolg: deze ouderen blijven meer thuis en vereenzamen. Zelf rijden we nog auto en voeren we oudere buren wel eens. Gevolg: ook wij gebruiken meer de auto: nog liever naar shopping Wijnegem dan met bus-tram naar "'t Stad"!!!!
 
zaterdag 22 september 2012 om 15:20
Stemmen: +0

Maria Smets said:

Afdanking dreigt ..
Wegens inkrimping van het aanbod, geraak ik sedert 1 september nietmeer op mijn werk. Lijnbus 225, Herentals-Aarschot werd afgeschaft, en we bleven met 11 werknemers in de kou staan. Koop een auto was de commentaar .. het moet ook financieel kunnen !
Voor mij én enkele collega's dreigt nu afdanking .. als 55 plusser zie ik het écht niet zitten om 28 km en weer (56 km) te fietsen, om met de vroege shift om 03:00 u op te staan en om 16:00 u weer thuis te komen. Dit in geval met fatsoenlijk weer, ik spreek nog niet van de rest ..
Mijn abonnement wens ik verder dus nietmeer te gebruiken, en werd met aangetekend schrijven terug naar De Lijn gestuurd. Na aftrek van annulatie onkosten van 10 € (waarschijnlijk om mijn kaart door de versnipperaar te steken) gaat mij het nog resterende bedrag worden terugbetaald .. Dank je wel "De Lijn" .. na 25 jaar dienst op mijn werk, zal ik extra reclame voor jullie maken als ik mijn werkloosheidskaart invul ! En ja, ik heb ondertussen ook de media gecontacteerd: enkele "roddelblaadjes" en enkele kranten ! Iedereen mag weten dat jullie ons én ook de schoolkinderen letterlijk in de kou hebben laten staan om jullie zakken nog verder te vullen !
 
zaterdag 22 september 2012 om 16:13
Stemmen: +1

jan luyten said:

Waarloos busloos
beste,
wonend in Waarloos, in het centrum, (net naast de kerk), zijn we door de nieuwe regeling van het openbaar vervoer helemaal verwaarloosd.
vroeger werd Waarloos , 'n kleine woonkern, maar toch niet kleiner dan het naburige Walem, door 2 buslijnen bediend: bus 195 reed je één keer per uur naar Antwerpen, en bus 2 bracht je tot Lier. echt luxueus was dat niet, maar toch, het werkte.
sinds 1 september echter rijdt de bus richting Antwerpen nog slechts tot Berchem station, zodat we niet meer rechtstreeks tot in Antwerpen centrum geraken, maar 'n tijdrovende overstap moeten doen op de tram, in 'the middle of nowhere, aan de cogels-osylei.

met onze bus naar lier, buslijn 2, is het mogelijk nog erger gesteld.
die rijdt noch slechts tot duffel, tot zo'n 4 km van hier, (afgezien van eentje 's morgens, voor de scholieren, en eentje 's avonds terug.
de gewone burger, die overdag in lier wil gaan winkelen, of er de bib wil bezoeken, blijft volledig op zijn honger zitten.
in Waarloos zegt men al: het openbaar vervoer heeft zichzelf afgeschaft.
op deze wijze zullen ze wel besparingen doen, -op papier toch zeker.
dat de passagiers allemaal ergens naartoe willen wanneer ze de bus nemen, is de heren van "de lijn" blijkbaar ontgaan.

kon onze verbinding met de grootste stad van Vlaanderen, op slechts 15 km hiervandaan dan ècht niet behouden blijven?

hopend op 'n spoedige verbetering,
groeten van
Jantrimaran

P.S. naar Mechelen, een grote stad 10 km hier vandaan, is er nooit een busverbinding geweest.
 
zaterdag 22 september 2012 om 17:00
Stemmen: +0

Van Brabant said:

...
Aantal bussen aan mijn halte gehalveerd, om het half uur ipv om het kwartier.
Bussen en trams tijdens spitsuur overvol, bij openen deuren vallen de gebruikers bij wijze van spreken uit de bus of tram.
De vertrektijden aan halte mag je met 10' à 15' verlengen.
74 minuten om 11 km te overbruggen.
Openbaar vervoer tegen fiets snelheid...
Om naar de naastliggende gemeente te reizen moet je nu overstappen....(6 km)

Ik heb het gevoel dat mijn woonplaats verder van de stad is sinds 1 september
 
zaterdag 22 september 2012 om 18:09
Stemmen: +1

Creten said:

Zwartrijders
Volgens de alledaagse berichten waren de hervormingen nodig om te besparen. Zou men dezelfde besparingen niet kunnen verwezenlijken door meer controle op zwartrijders. Een buschauffeur vertelde me onomwonden: "Ik ken mijn dagelijkse zwartrijders zeer goed. Ik zou wel gek zijn een opmerking te maken - als ik dat zou durven doen krijg ik gewoon klop!..."
Zelf rijen we tram en bus voor meer dan 10 jaar, met een gemiddelde van toch wel minstens 6 ritten per week. Op al die tijd heb ik eenmaal, mijn echtgenote tweemaal controle gehad....
Ter vergelijking:
Twee weken in Boedapest - drie maal "tickets please" - we antwoorden "we are seniors of the European Union" - "then your pasports please".
Twee weken in Rome: twee maal controle!!
Twee weken in Berlijn: drie maal controle!..
Twee weken in Praag: twee maal controle!!

Is dit geen stof tot nadenken?
 
zaterdag 22 september 2012 om 21:12
Stemmen: +5

DEPREEU RENE said:

Begrip voor besparing doch aanpassing gewenst
Geachte directie van de lijn

Zoals mijn titel aangeeft kan men niet anders dan begrip opbrengen dat ook de lijn moet besparen.
Dat zoiets gebeurt met aanpassing van het aanbod en trajecten geen probleem maar.....
Ik geef hier een duidelijk "plaatseliijk " voorbeeld dat het misschien toch anders en beter zou kunnen.
Wil hier speciaal de Tentoonstellingswijk (2020 Antwerpen)en aangrenzende bewoning in betrekken.
Voorheen reden in onze wijk 3 busssen, nml de nrs 25 26 27, duidelijk van het goede te veel, maar wat is er gebeurd?
Men schaft 3 bussen af en vervangt ze door een nieuwe lijn nr 22 met aangepast traject.
De gevolgen: Opeens wordt een hele wijk de rechtsteekse verbinding met de 3 voorname ziekenhuizen ontzegd en door een onlogische wijziging van het traject . Hierdoor blijft 1 ziekehuis "rechtstreeks" verbonden maar na een enorm grote omweg met een zeer groot tijdsverschil. Voor de andere ziekenhuizen dient men over te stappen op het centraal punt "De bist" in Wilrijk.
Wat wel uit het oog verloren werd is dat , wie naar een ziekhuis moet, ofwell ziek en daarbij mogelijk bejaard en slecht te been is. Dat zijn de grote slachtoffers van deze wijzigingen.
Ben zo vrij een voorstel te doen: Kan bv niet een van de lijnen 181 182 183 geen afwijking bekomen via AZ Middelheim en AZ St Augustinus. Hiermee zou dan toch al voor een deel het overstapprobleem kunnen verlicht worden
 
zondag 23 september 2012 om 08:09
Stemmen: +3

De Vos Ilse said:

einddatum enquête
Veel mensen weten niks van het bestaan van deze enquête. Buschauffeurs hebben geen formulieren. De looptijd van de enquête zou maar tot 25 september zijn - volgens gegevens die we via de vakbond ontvingen. (OP DEZE WEBSITE VOND IK GEEN GEGEVENS OVER DE EINDDATUM) Dat is veel te kort (een 12 tal dagen maar).
De hogescholen zijn nog maar pas begonnen, en maandag beginnen de universiteiten. Pas begin oktober zal dus het volledige effect van de aanpassingen - wat betreft de drukte op de trams en bussen bekend zijn. Bovendien heeft het nog nauwelijks geregend, wat ook nog extra reizigers met zich meebrengt !
Drukte en stampvolle trams, grote omwegen via het centrum van Antwerpen, geen verbinding meer, veel te weinig bussen, lange wachttijden en vertragingen... dat is wat mensen zeggen als je over de nieuwe regeling van De Lijn praat.
Reizigerscomfort telt niet meer, we mogen gebruik maken van de "wielen" - als sardienen in een rijdend blik. De Lijn gaat veel reizigers verliezen !
 
zondag 23 september 2012 om 10:46
Stemmen: +3

Van den Eynde Philippe said:

auto versus openbaar vervoer (Lint-Antwerpen)
Gelukkig zijn de haltes nabij mijn huis in Lint en nabij mijn werk gebleven.smilies/wink.gifsmilies/wink.gif

Wel had ik voor 1 september 's morgens in Lint een streekbus om 6.53. Op de Rooseveltplaats moest ik een 8-tal minuutjes wachten op de 17 en was ik even na achten op mijn werk. 's Avonds omgekeerde reis om 16.28 de 17 richting Rooseveltplaats en omstreeks 17.20 thuis.

Met de auto en zelfde tijden : heen 38 min, terug : 45min à 1 uur.

Na 1 september : heen minstens 1,5 uur ( waarvan 2x 10 à 15 min wachten op de aansluiting : 1x aan het gemeenteplein in Mortsel van streekbus op overvolle tram en 1x Harmonie, Plantijn of Diamant van 15 op 17), terug minimum 2 uur waarvan 4/5 in overvolle tram en bus.
 
zondag 23 september 2012 om 11:52
Stemmen: +1

Rudy Masson said:

georkestreerde chaos
Als vurig gebruiker van lijn 2 en 6 tijdens het weekend moet ik vaststellen dat een groot gedeelte van het zuiden van Antwerpen, met name de omgeving van Jan Van Rijswijcklaan, de 7de Olympiadelaan, Olympiade, Wilrijk, ... niet meer met lijn 2 naar de Groenplaats kan.
Dit heeft voor gevolg dat men verplicht moet overstappen aan de harmonie of in het centraal station. Als binnen de 2 minuten er een aansluiting zou zijn, dan zou je zeggen... knap. Het tegendeel is echter keiharde realiteit. Aan de harmonie is er helemaal geen sprake van aansluiting met de lijnen 15 of 7 richting centrum. Deze zijn al lang gepasseerd zodat je 10 tot 15 minuten in weekend kan wachten tot er eentje uit Mortsel aankomt.
Het alternatief, zou je denken, is dan het centraal station.
Piste 1 : je stapt af en wacht tot lijn 9 aankomt want dat is de enige die naar de groenplaats dan nog rijdt. Pech, weer eens, want de uurrregeling die er in het station kan geraadpleegd worden stemt niet overeen met de werkelijkheid... dus maar wachten
Piste 2 : met wat meer geluk rij je dan maar mee tot aan station Astrid om dan over te stappen in de andere richting op lijn 3 of 5.
Dat overstappen... moet je eens doen als je je weg niet weet in dat station met lange roltrappen... borden wijzen nergens de richting groenplaats aan... maar met wat geduld kom je op het perron.. en wéér wachten tot er een aan komt.
Bij beide pisten ben je al vlug een 15 minuten langer onderweg. Onbegrijpelijk... en dan ben ik nog goed te been.
Piste 3 : je stapt uit aan het centraal station, helemaal naar boven, en dan te voet naar station opera... lijkt een beetje op piste 2 maar nog wat langer want de keyserlei is nog niet helemaal heraangelegd.

En dan wil ik het toch even hebben over het feit om op zaterdagnacht terug van de groenplaats naar Olympiade te trammen..
Nu een 20 minuten vroeger dan voor 1 september de tram nemen in het station groenplaats om dan ofwel in astrid over te stappen (zie piste 2) of te wachten in station centraal station tot lijn 2 of lijn 6 eraankomt.
De ongelofelijk magniefieke evenementenlijn 6 stopt nog slechts 2 keer : iets over 12 en om 00u55...
Bijna een uur wachten !!!!!!!!!!!
Alternatief is dan lijn 2 nemen maar als je pech hebt dat die net weg is, kan je weer 15 min wachten op de aansluiting.

Ik had me een leuke zaterdagavond wel anders voorgesteld.
De taxi nemen ??? 25 euro naar Wilrijk ???
 
zondag 23 september 2012 om 13:43
Stemmen: +4

Rudy Masson said:

Olympiade
Nog even opmerken dat tot op heden deze P&R gratis was...
Sedert een week zijn er werken aan de gang die het tegendeel aantonen. Slagbomen bij binnen en buitenrijden staan al klaar ook de betaalterminal staat klaar.
Prijskaartje ?? nog geen idee, voorlopig is het dus nog gratis
 
zondag 23 september 2012 om 13:46
Stemmen: +0

Aarts Christiane said:

...
Enquète was niet goed te beantwoorden. Ik heb geen problemen om vanuit Borsbeek naar Antwerpen te geraken.
Ik woon in Borsbeek-West. Te voet 15 ' ong. van de Herentalsebaan, maar doordat bus 19 niet meer doorrijdt moet ik nu een omweg maken met bus en tram (+ wachttijd op tram). Ik ben er rapper te voet, maar niet als ik boodschappen gedaan heb en die de hele tijd moet dragen. En dat voor die paar halten die nu ingekort zijn.
 
zondag 23 september 2012 om 14:18
Stemmen: +1

Anne-Marie De Boeck said:

Niet geslaagd.
Vroeger nam ik één bus tot bij mijn werk; nu moet ik (samen met vele andere mensen) in Mortsel op de tram (NIET NOOIT WACHT) overstappen. Waarom is er geen samenwerking tussen tram en bus???

Het smalle perron van Mortsel (gemeenteplein halte) is niet bepaald de gezondste plek om 15 tot 20 minuten te wachten. Links en rechts van de tramrails stoppen en starten gemiddeld 40 vrachtwagens en auto's aan de lichten. Dat zijn bijzonder heel wat uitlaatgassen. Ligt de Lijn daar wel van wakker? DE VERANDERING IS GEEN VERBETERING.
 
zondag 23 september 2012 om 15:16
Stemmen: +5

Luc said:

...
Verplaatsingen van en naar Putte-Kapellen.
Vroeger was het alleen goed tijdens de spitsuren. Vertragingen, opstoppingen en bussen die niet kwamen opdagen moest je er bij nemen maar men moest ten minste niet lang wachten op een volgende bus.
Nu werd een buslijn (650) afgeschaft en de frequentie van de sneldienst (776) werd verminderd. Lijn 720 rijdt nu wel de ganse dag en in het weekend.
Tijdens de spits staat men met de sneldienst 776 vast in Sabroek en bus 720 is geen leuk alternatief. Stampvol en een rijtijd van minstens 1 uur voor 20 km. Als men dan weet dat het meestal ofwel te warm ofwel te koud is op de bussen dan begrijpt u dat men met deze maatregelen geen extra pendelaars naar het openbaar vervoer gaat lokken.
Het gevolg is dat men de auto gaat nemen tot aan een P&R parking en daar de tram zal nemen. Resultaat van deze besparingen. Meer trams en minder bussen in 't Stad en ook minder maar lege bussen en meer auto's in de omliggende gemeenten.
Besparingen kunnen nooit verbeteringen opleveren en ik hield er rekening mee dat het iets minder goed ging zijn maar niet dat het SLECHT ging zijnsmilies/angry.gif
 
maandag 24 september 2012 om 08:01
Stemmen: +0

De Bie said:

miserie troef
sedert de herziening wordt de halte Thieffrylaan/Edegemse straat enkel no bediend door lijn 140-141 om het half uur.
wie naar stad wil moet de bus nemen voor 1 halte,dan 150 m.via een druk kruispunt zich verplaatsen naar de halte Gemeenteplein en
daar dan opstappen op de best geschikte lijn,
Vroeger werd deze halte Thieffrylaan/Edegemse straat ook bediend door de lijnen via kontich, zodat de frequentie groter was en de halte Gemeenteplein bereikt werd zonder over de straat te moeten lopen( wat bij regen,sneeuw . . . .)
Ideaal zou zijn dat de lijnen komende van Kontich, inplaats van door de niet al te vrije Molenlei geleid te worden, terug via de Edegemsestraat zouden rijden waar ze minder verkeershinder zullen ondervinden.
 
maandag 24 september 2012 om 10:53
Stemmen: +1

fredien said:

Bus 19
Bus 19 reed voor 1 september door de grensstraat. Zo konden tientallen om niet te zeggen honderden mensen hun inkopen doen in het warenhuis Carrefour. Nu het eindstation van bus 19 Drakenhof is zijn deze mensen verplicht om via andere lijnen of nu meestal met de auto deze boodschappen te doen. De slagzin van de lijn is toch “ Laat je auto thuis “ . Dat is dan voor bus 19 zeker niet gelukt.
 
maandag 24 september 2012 om 12:14
Stemmen: +3

Fiesack Roger said:

verlening van tram
voor de inwoners van wilrijk is er maar 1 bus en dat is Lijn 22 , graag een busje erbij of doortrekking van een tramlijn tot aan Atlas copko,
 
maandag 24 september 2012 om 15:14
Stemmen: +1

Pincket Mia said:

Logica !
smilies/angry.gif Onze geliefde buslijn 9 is afgeschaft tot grote ergernis van vele mensen. Wij hadden toen een eindhalte aan de Jos Ratinckxstr met Fruithoflaan. Deze halte werd gewoonweg afgeschaft maar men plaatste wel een nieuw wachthokje !!!
In dit gedeelte van de Fruithoflaan wonen de meeste mensen circa 3.000 personen die nu een eind moeten lopen om een bus te nemen. Men heeft het voornemen om nog 2 appartementsgebouwen van 12 verdiepingen bij te bouwen, ook deze zullen verstoken blijven van een halte. Hiervoor schreef ik minister van mobiliteit H.Crevits aan en kreeg als antwoord "buiten de extra kostprijs voor het behouden van de halte (kilometers en werkuren) heeft dit ook een negatief gevolg wat betreft de reistijd voor de reizigers. De lijnen 90-91-92 zijn een snelle verbinding tussen de randgemeenten (o.a.Kontich, Edegem, Mortsel...) en Berchem Station. Zij verbinden de Fruithoflaan met Berchem Station aan een hogere frequentie dan de huidige lijn 9. Vanuit deze optiek delen zij (De Lijn) mee de rondrit via de bewuste halte niet te rijden." Van klantvriendelijkheid gesproken ! Waarom promoot men het openbaar vervoer nog ? Met de mensen en zeker de ouderen wordt helemaal geen rekening gehouden. Men doet moeite om de mensen zo lang mogelijk in hun huis te laten wonen maar maakt het hen extra moeilijk om openbaar vervoer te nemen want men schaft haltes af en iedereen moet overstappen op overvolle trams om uiteindelijk in 't stad te geraken.
Welk slim brein heeft dit uitgevonden en waar is de logica van al deze veranderingen? Begrijpe wie begrijpe kan.
 
maandag 24 september 2012 om 16:43
Stemmen: +1

jan Luyten said:

...
heren van "de lijn",

wie hier in waarloos zou er positief kunnen reageren op jullie reorganisatie van het openbaar vervoer?
zoals steeds is ons dorp ( weliswaar slechts 'n kleine kern, maar toch centraal gelegen tussen antwerpen p 10 km, lier op 10 km, en mechelen op 10 km) nog maar eens achteruit gesteld bij jullie reorganisatie.
vroeger hadden we één bus per uur (nr 195) die vanaf de kerk van waarloos naar antwerpen-centrum ging, en ééntje (nr 2) naar lier.
sinds de nieuwe regeling rijdt die 195 nog slechts tot aan de ring (berchem station), en die naar lier (nr 2) is ingekort, zodanig dat haar terminus nu in duffel ligt, op 4 à 5 km van waarloos vandaan. -alleen 's morgens komt er nog eentje tot hier om de kinderen naar school te brengen, en 's avonds eentje om ze terug te halen. de gewone reiziger blijft in de kou staan. het openbaar vervoer, zegt men hier al, heeft zichzelf afgeschaft. hoe meer passagiers, hoe minder dienstverlening.
en dan spreek ik nog niet van mechelen.
mechelen is toch een middelgrote stad op ca 10 km hier vandaan. daarheen is er van hieruit, ( en ik woon toch pal naast de kerk ) voor zover ik weet nooit 'n busverbinding geweest. neen waarloos is niet kontent, in het geheel niet, en wij hier kunnen alleen maar hopen op heraanpassing in de nabije toekomst.
geef maar toe: niemand van jullie heeft er aan gedacht dat er achter kontich nog mensen wonen.
groeten van
jantrimaran.
 
maandag 24 september 2012 om 16:57
Stemmen: -2

Sasha said:

Onlogisch laten vallen van buslijnen.
Ik wil enkel maar zeggen dat de logica mij ontgaat in het feit dat buslijn 28, die trouwens zeer bevolkt was altijd, eerst van traject wordt veranderd zodat de bewoners rond 'den dam' nog een bus hadden tot in Antwerpen stad, en deze na de aanpassing van traject alsnog wordt verwijderd.
Dan vraag ik mij af waarom men een buslijn die hoognodig was voor alle mensen (van schoolgaande jeugd tot 65plussers) in Merksem (en duidelijk genoeg ook in de omgeving van 'den dam') laat vallen waardoor de toegang naar het Jan Palfijn ziekenhuis en de begraafplaats volledig afgebroken wordt, alsook haltes dicht bij scholen en een andere bus door Merksem komt, die niet eens naar Antwerpen stad rijdt.
 
maandag 24 september 2012 om 19:43
Stemmen: +1

hemmerechts paul said:

een ramp in Antwerpen
Een ramp in Antwerpen en mogelijks ook elders!

Ik bedank trein tam bus voor de nuttige doch onvolledige enquête, onvolledig omdat er geen ruimte gelaten was voor nuttige en bijkomende commentaren vanwege de reiziger alsook suggesties.
Deze commentaren zitten dan ook verwerkt in deze tekst.
In de eerste plaats werden de reizigers op de hoogte gebracht van de wijzigingen op een uiterst moeilijk moment, een punt op het welke de meeste inschrijvingen voor de scholen reeds gedaan waren en het voor vele ouders die in moeilijkheden zijn gebracht door de nieuwe regeling niet meer mogelijk was om een andere school te zoeken.
Bovendien was de vakantie reeds aangebroken en kon niemand fatsoenlijk reageren en werden de eerste aankondigingen slechts met plakkaatjes op voor velen een onmogelijke hoogte aan de bushaltes gedaan. De reizigers, scholen en vele anderen werden dus lafweg weerloos gemaakt door 'De Lijn'.
Er waren halfweg de vakantie zogezegd wel boekjes in de stands van de lijn in de lijnwinkels en stations voorhanden, alleen waren zij onvindbaar.(Later bleek dat deze boekjes bons bevatten voor Pizzahut en andere restaurants, zijn deze belangrijke documenten daardoor zo vlug verdwenen, zeer snugger van de Lijn moet ik zeggen!!!)
Het gaat niet op dat zomaar een aantal lijnen worden verwijderd op zware knelpunten die al jaren gekend zijn als een wrevel voor alle reizigers:enkele voorbeelden;
-Italiëlei richting noord(Rooseveldtplaats - Londenstraat - Merksem)waar er verschillende burelen en scholen gevestigd zijn(twee nieuwe scholen en studentenbehuizingen komen er bij op park spoor noord!), reeds verschillende jaren is die as een ramp, zitten die bussen zo vol dat je ze vaak moet laten gaan en als er met zulke volle bus een ongeval gebeurd, dan zijn de gevolgen niet te overzien! Bovendien is Merksem nu vrijwel afgesloten van de rest van de stad. Wat met kinderen die van elders welke daar naar school gaan?(idem dito voor Kapellen Brasschaat enz...)
-Dezelfde as: velen zijn afgesloten van de richtingen Kapellen-Putte, Nederlandse grens of Brasschaat(langere reiswegen).De alternatieven door de Lijn voorgesteld voldoen niet gezien het aantal reizigers!
-De as 'Nationale bank - Huidedvetterstraat - Loodswezen, rampzalig aangezien daar de twee voornaamste (!) scholen van Antwerpen liggen; De Academie voor schone kunsten en de Universiteit(en niet te vergeten de Lagere balletschool) zijn deze scholen allen door afschaffing van bus 9 en verlegging van tram 4 tot de ondergang gedoemd?(er zitten wel studenten in koten maar dit is niet de meerderheid en lijn 7 alleen voldoet niet!)
-Wat met de vele bejaarden die kop nog staart kunnen krijgen aan de nieuwe regeling en nu verward en in paniek zijn?
-En wat met de vele chauffeurs die door vele reizigers als schuldige worden bezien en de dupe zijn, en bijkomend riskeren van aangevallen te worden terwijl zij absoluut géén schuld dragen?
Bijkomend feit is dat ik langs verschillende kanten heb vernomen dat vele scholen (strenge) straffen uitdelen voor te laat komers, in de meeste gevallen kunnen de jongeren hier niet aan doen omdat de door 'De Lijn' gecreëerde situatie de schuldige is, hoe gaat 'De Lijn ' haar verantwoordelijkheid hier nemen en gaan eventuele aanklachten en processen nog lang kunnen uitblijven?
Een mooie oplossing voor de as Rooseveldtplaats - Londenstraat ligt voor de hand, er vertrekken dagelijks(op de spitsuren) verschillende lege bussen op de Rooseveldtplaats met het opschrift 'Geen Dienst' over die as, iets dat bij enorm veel mensen(die zeer lang moeten wachten, vooral aan de haltes van 1 en 13)al vele jaren een hele grote wrevel wekt. Deze bussen zouden makkelijk de overtollige reizigers en scholieren voor deze as kunnen meenemen tot aan de Londenstraat, wat voorkomt dit?(koppigheid?)
Paul
 
dinsdag 25 september 2012 om 08:35
Stemmen: +0

Marie France Asselbergh said:

...
nav de ingrijpende veranderingen in het Antwerpse: serieuze verslechtering van de 'dienst'verlening.
Vroeger nam ik tram 8 of 11 om dan over te stappen op bus 9 of 17 voor het traject Gitschotellei - Eilandje.
nu is dat tram 4 of 9 met overstap op bus 17. Korter zinnetje, minder mogelijkheden.
Van enige stipheid is geen sprake, kan ook niet, OV heeft te weinig eigen bedding/metro.
Comfort: onbestaande. Eens zitten is er niet bij, geprangd en zweten aan een lus hangen in den beestenwagon. Ik ben dan nog maar van middelbare leeftijd maar vooral bussen zijn ronduit gevaarlijk, vering nog nooit van gehoord?
Dit traject van ocharme 7.5km kostte me met wacht/rij/overstaptijden in de winter soms 1.5u?! Ik heb er dan ook vaak gewoon de pas in gezet, gaat even 'snel'. Ik hou mijn hart vast voor komende winter...
Ook moet ik me beroepshalve regelmatig in de haven begeven; ben ik toch weer aangewezen op de wagen, want den boemel 31 of de paar bussen naar BeZaLi zijn totaal ontoereikend; van de Waaslandhaven zullen we maar helemaal niet spreken. Maar kom, dat begrijp ik nog omdat daar veelal in shift en met privéautobussen gewerkt wordt. Een belbus zal wel een fata morgana blijven.
Het 'beleid' is in elk geval crimineel slecht, onbegrijpelijk dat men er mee weg komt. Er wordt veel over gepraat: oudere mensen zijn serieus gedesorienteerd, velen korzelig en de chauffeurs krijgen onterecht de volle lading van het geklaag. Meer rijtuigen, meer ritten, meer metro zou een beetje soelaas kunnen brengen... Een mens mag eens dromen... Ik heb er echter geen goed oog in, met alle werken (bv noorderleien) waar we nog door moeten en als ook dat even dom aangepakt wordt als de zuiderleien... help!
 
dinsdag 25 september 2012 om 16:27
Stemmen: +1

Hendrickx Christine said:

enquete nieuwe regeling de lijn
Beste,
Bedankt om een kanaal ter beschikking te stellen waar we kunnen reageren op de wijzigingen. Ik heb dan ook deze enquete ingevuld.
Echter gaat deze enquete niet diep genoeg. Er kan niet weergegeven worden wat precies de tekorten zijn die worden ervaren en de bedenkingen. Op grote delen van de dag enkel belbussen laten rijden legt de drempel tot gebruik heel erg groot. Er wordt weinig gecommuniceerd over hoe een belbus te bestellen. Dat je dat minstens 2 uur op voorhand doet en voor 4 uur is geen evidentie , laat staan de wachttijden om iemand te bereiken swingen de pan uit. En wat met onverwachte situaties? Ik spoor elke dag naar Antwerpen vanuit Herentals. Van mijn woonplaats tot het station (10 km) gebruik ik de bus. Laatste bus naar huis : 18.25u. Als mijn trein om één of andere reden serieuze vertraging heeft, strand ik in Herentals, zonder nog een busverbinding. Bij een vermindering van het aanbod zou je denken dat de stiptheid verbetert. Neen, ze is evenzeer onbetrouwbaar zoals vroeger. Aansluitingen met de trein blijven een heikel punt waardoor de rit al heel snel met een half uur verlengd wordt.
Ik kon aangeven dat de busbezetting groter is maar hopelijk maken jullie ook de bedenking dat het nog geen winter is want dan gebruiken meer studenten de bus. Ik vrees dat er velen moeten blijven staan aan de bushalte (of zich door een bereidwillige ouder naar school moeten laten brengen. En 4 keer te laat is strafstudie. Bovendien is er niks voorzien tijdens de eksamenperiode. Allen op de belbus? En de toer van de Kempen (want de belbus volgt niet je traject) doen zoals dat nu al het geval is.
Ik hoop dat jullie alsnog een herziening kunnen bekomen. Alvast mijn dank.
 
dinsdag 25 september 2012 om 18:08
Stemmen: +0

Dorien said:

nieuwe regeling lijn lille
Beste,

Ik vindt het niet goed door het feit dat als de 17 vertraging heeft ik zowel de 429 als de 416 mis overdag. Omdat sinds dit jaar die samen op hetzelfde uur vertrekken. Vroeger had ik de 416 om 10 na het uur en telkens om half de 418. Nu komen beide bussen om 10 na het uur en miss ik die altijd, met als gevolg een uur wachten, wat tijd verspilling is zeker als je op de unief zit. Het feit dat de 429 er lang over doet kan ik ergens nog aanvaarden langs een kant maar dat die samen moet vertrekken met de 416 gaat er over. Daarnaast moet de eerst rit van de 418 die rijdt vanuit Herentals Twee bussen of een dubbel bus worden want als je opstapt aan p&R Lille sta je recht en kun je er nog juist op geraken. Dat is vervelend voor zowel de chauffeur als de reizigers want je zit wel op de autosnelweg te rijden. Alvast bedankt
 
dinsdag 25 september 2012 om 20:21
Stemmen: +1

Kizzy said:

nieuwe regeling Mechelen
Geachte,
Ik vind het enorm slecht gedaan om bus 3 af te schrijven in mechelen,vele mensen reclameren er dagenlijks op omdat
ze verplicht zijn om over te stappen,net zoals ik,ik neem samen met mijn 3 jonge kinderen(6j,5j,4j) alle dagen de bus
om naar school te gaan,met bus 3 was het gemakkelijk omdat we ze vlakbij konden nemen en stopte zo goed als
voor de school,nu moeten wij eerst bus 550,551 of 552 nemen tot in de merodestraat,daar een stukje te voet gaan
tot aan het klapgat en daar nemen we pendelpus 1 tot aan de school(go-shil) in de luizastraat . Het is verschrikkelijk !!!!
dus het zou voor iedereen beter zijn moest er daar terug een bus komen!!!
 
woensdag 26 september 2012 om 18:45
Stemmen: -1

Lynn said:

640 TE VOL
Wanneer de 640 rond het spitsuur 's morgens aankomt in Merksem zit hij al zoooooooooo vol dat de vaak meerdere bussen na elkaar gewoon voorbij rijden... hoe geraakt een mens nu op tijd op het werk of op school zo???

 
woensdag 26 september 2012 om 20:52
Stemmen: +2

Els said:

informatie
De wijzigingen geven mij vooral een groot gevoel van onzekerheid, ik verwacht vooral begrijpbare informatie. Folders en de website van de lijn enzo zijn er wel maar hoewel ik zelf vind dat ik een normale intelligentie heb smilies/smiley.gif) vind ik de geboden info zeer onduidelijk en verwarrend. Een voorbeeld : nam vroeger om 6u24 op Krijgslaan Wilrijk bus 140/141 richting Wijnegem. Deze zomer hing aan die bushalte een voor mij heel verwarrende uurregeling uit : enkele bussen 's morgens, dan niks meer en vanaf namiddag weer enkele bussen. Hoe moet je dat dan interpreteren? Zijn er tussen die uren dan géén bussen? Is er nog 'n bus om 6u24 aan die halte? Surfen naar de lijn maakt me niet veel wijzer dus nu stap ik gewoon een halte verder op (universiteitsplein) om zeker te zijn dat ik in edegem raak, ofwel 130 ofwel 140/141.De electronische infoborden die al maaaaanden aan de haltes op de bist in wilrijk staan : wanneer gaan die eens gebruikt worden??? De televisieschermpjes op de bussen : wie heeft daar al eens informatie op gezien? En verder : wat een idee om de bushokjes open te laten : bank gegarandeerd nat en bescherming tegen wind en regen nihil. En waarom is er aan de bist maar aan 1 kant een bushokje! zitbank? Moet je onder die luifel gaan zitten om dan je bus te missen want eer je dan aan de halte bent is de bus allang weg. Voor de rest : respect coor de chauffeurs, zeker voor hen die vriendelijk blijven ...
 
donderdag 27 september 2012 om 07:27
Stemmen: +0

Clara said:

Lijn 297 Lier Zevenbergen
Voor de aanpassingen was er om de 15 minuten een bus naar de wijk Zevenbergen in Lier, nu nog maar één per uur. Als de school uit is om half vier, is de bus meestal juist vertrokken en moet er bijna een uur gewacht worden. Zou het niet kunnen deze uren wat aan te passen, of een extra bus te voorzien, zodat de schoolkinderen veilig thuis geraken.
 
donderdag 27 september 2012 om 07:29
Stemmen: +1

mevr. Vercammen said:

de bewoneers van generaal simondslaan op de luchtbal
geachte heren,

vroeger konden we rechtstreeks naar het Jan-Palfijnziekenhuis en het bejaardenhuis daar in de buurt. Aan het ziekenhuis is ook een wachtpost gevestigd van huisartsen. Als we die moeten raadplegen is het ofwel 's avonds of in het weekend. De reistijd bedroeg ongeveer 12 minuten. Zondag ben ik naar het ziekenhuis gegaan en de rijtijd was bijna 30 minuten.

Hier bij ons op de Luchtbal wonen er enorm veel bejaarden, invaliden en jonge gezinnen met kleine kinderen. Vroeger konden we nog eens genieten van het dagleven maar nu is dit onmogelijk daar er veel van die mensen al moeite hadden om op te stappen (maar toch deden ze het) maar met de overstappen zien die mensen het gewoon niet meer zitten, dus bljven ze maar thuis.

Ook gewoon boddschappen doen is bijna onmogelijk voor die mensen. Terugkomen met een gevulde tas en nog moeten overstappen is niet doenlijk. Daarom hebben ook de vraag gesteld om de 23 (daar die veel verkort is in de stad) om die te laten doorrijden tot de carrefour op de Bredabaan in Schoten.

Wie naar de kliniek moet, gaat zeker niet voor het plezier. Heb ook aan iemand de vraag gesteld wat zij zouden doen als er tijding kwam dat een kennis of familielid in spoed is opgenomen en zijn auto niet start en hij eerst gans Antwerpen moest rondrijden met de bus om er te geraken. Antwoord: dan neem ik een taxi.
Akkoord, voor die is het mogelijk maar er is zoveel armoe dat het bij die mensen onmogelijk is om een taxi te nemen wegens te duur. De Lijn heeft een campagne gedaan: doe uw auto weg, neem het openbaar vervoer. Ik heb mijn auto weggedaan want op dat moment was het met het openbaar vervoer makkelijker om ergens te geraken. Wel, ik heb nu enorm veel spijt daar te zijn op in gegaan. Dat is niet alleen mijn mening maar van vele andere buren. Onze leuze is dan nu: neem het openbaar vervoer en je zult gans de streek zien en véél langer onderweg zijn. Zo moet ik, als ik naar de huisarts moet, 3 bussen nemen. Dus voor een bezoek van 10 minuten ben ik bijna 3 uur onderweg.

Een dikke proficiat aan de bazen van de lijn die verschillende mensen aan huis gebonden hebben. Ze moeten zo voort doen en dan zullen ze volgend jaar nog meer moeten besparen want veel van de reizigers haken af en spreken af om gezamelijk met een auto van een buur (die nog over een auto beschikt) om onze boodschappen te doen.

Dit is de oplossing om minder auto's in de stad te hebben.

Mijn vraag was ook waarom Antwerpen zoveel bespaart en de andere provincies niet. Daar zijn geen of zeer weinig veranderingen gebeurt. Althans volgens wat ik hoor van mijn familie aan de kust. Is Antwerpen misschien rijker?

Wij zijn alleszins blij dat de vakbonden en chauffeurs toch naar ons willen luisteren, want verschillende chauffeurs vinden het een schande dat we zo behandeld worden. Ik nam dagelijks de bus, maar daar zie ik nu van af.
 
donderdag 27 september 2012 om 11:15
Stemmen: +0

Nele, uit Sint-Katelijne-Waver said:

Bussen Mechelen, en dan vooral Kretenborg...
Beste mensen van de Lijn,

Jullie (en dan heb ik het op het bestuur dat deze dwaasheden bedacht heeft, niet op die arme buschauffeurs die er niets aan kunnen doen) beseffen precies echt niet wat jullie ons hebben aangedaan.
Vroeger namen wij de 1, zowel naar Pasbrug, Nekkerspoel, het stad of het groot station.
Bij Pasbrug geraken wij gewoon amper nog, of we moeten via Nekkerspoel wat een serieuze omweg betekent en de reisweg MINSTENS verdubbelt. Erg handig als uw huisdokter en apotheker op Pasbrug gelegen zijn en als uw gehandicapte moeder er amper nog geraakt.
Nog "handig": naar het stad gaan, met die pendelbus die amper op iets trekt en na de 560 of 561 genomen te hebben als die er door komt en niet veel te vroeg of veel te laat is. Gevolg: ik ga nu met de fiets, maar wat gaat dat geven in de wintermaanden? Ik heb een gewrichtsziekte: fietsen in de winter is voor mij totaal onmogelijk, en een auto hebben we niet.
Laatste "handige" punt: naar school proberen te gaan. Ik studeer in Antwerpen, op de bus mag ik niet meer rekenen om mijn trein te halen, want die komt toch nooit op tijd, ALS ze er al doorkomt.
Een ding is zeker: nadat mijn abonnement is afgelopen ziet De Lijn mij niet meer, sociaal geïsoleerd ben ik nu toch al.
 
donderdag 27 september 2012 om 21:05
Stemmen: +0

katrien DS said:

luchtbal antwerpen
op 26/9 was er een vergadering van mensen op de luchtbal. Een overzicht:

Bij navraag aan de mensen op de vergadering woensdag bleek dat er verschillende mensen waren die ook klachten over hoe er nu nog over de lijnen gesproken wordt.
Door de veranderingen weten ze niet welke bus of tram ze naar hun bestemming kan brengen.
Als ze het vragen aan chauffeurs en zelfs in de lijnwinkels blijkt dat zij het ook niet weten en worden ze van de kast naar de muur gestuurd.
Zo was er iemand bij die het vroeg en hij zei dat hij zijn neus bijna kwijt was. Die persoon van De Lijn had er meer dan genoeg van om altijd dezelfde vragen te krijgen.
Op Luchtbal is er ook een probleem om naar de markten te gaan.
Hier is geen deftige markt en vele gingen naar Merksem of St-Jansplein maar weten niet meer hoe daar te raken zonder de gevaarlijke noorderlaan te moeten oversteken.
Merksem is te bereiken mits twee overstappen en dit is onmogelijk en ondoenlijk voor bejaarden, invaliden en met kinderwagens.
Ook is er gezegd dat de duur van de reis onmogelijk isbv naar markt merksem. 2 overstappen en meer dan een uur onderweg. Minimum 3 uur onderweg wat vroeger op 1 uur kon.
Zoals je zal zien zijn de mensen hier allesbehalve tevreden en nemen de meeste mensen veel minder de bus dan vroeger. Wij worden gedwongen om thuis te blijven.
Voor velen van ons was het uitje naar de markt de enige uitgang maar dit is nu volledig onmogeijk.
We bedanken de lijn dat ze ons zo behandelen en ons aan huis gekluisterd hebben, wij leven nu op een eiland of moeten ons leven wagen om de gevaarlijke noorderlaan over te steken. Namens de bewoners van de Luchtbal!
 
vrijdag 28 september 2012 om 09:12
Stemmen: +0

Greet said:

Geplet op bus 13 te Antwerpen
Toen ik maandagavond16u10 de bus nam ter hoogte van de Stoopstraat (Antwerpen centrum) liep de bus al behoorlijk vol. Enkele haltes verder was het zelfs niet meer te houden en werden we letterlijk geplet. De rit duurde ellenlang want bij het in-en uitstappen was er geen doorkomen aan. Ik ben zelfs zo geduwd dat ik er een spierletsel aan heb overgehouden. Ter hoogte van NMBS station Antwerpen Zuid geraakte ik bijna niet van de bus. Er was geen doorkomen aan. Kan de Trein Tram Bus organisatie eens zorgen voor een minimumruimte per passagier zoals Gaia dit voor de dieren doet? Moeten er eerst doden vallen op de bussen, trams voor De Lijn inziet dat ze fout bezig zijn? En dan maar het openbaar vervoer promoten...
 
vrijdag 28 september 2012 om 11:40
Stemmen: +0

... said:

...
Niet zo leuk
Voor de aanpassingen was het al een hele reis om van Luchtbal naar Schoten te bus-tram-bussen, dagelijks heen en terug. Nu dat buslijn 123 is afgeschaft kan men niet in een korte rit naar Antwerpen rijden en ook niet de korte rit naar het Palfijn ziiekenhuis of Melgeshof rustoord. Nog niet te spreken over de schoolkinderen die nu ook een hele toer moeten doen. Buslijn 650 werd ingeschakeld (route aangepast). Bon, positief kijken en de tijd geven om te wennen. Men geraakt wel waar men moet zijn maar men is véél langer onderweg, aansluitingen laten te wensen over. Kortom, geen efficiëntie. Mopperende reizigers, gefrustreerd Lijn personeel. Jammer is het om zo je werk- of schooldag te beginnen.
 
vrijdag 28 september 2012 om 12:17
Stemmen: +0

raymonda said:

OLV-Waver
Ik moet 1,5 km gaan naar de Berlaarbaan om de bus te kunnen nemen.

De info van De Lijn was niet duidelijk, want wij dachten dat lijn 561 de lus zou maken langs Hagelstein - Mechelbaan - Dijk - Bosstraat. .Daar hangen toch aanduidingen van 561 aan de haltes?! Voor de schoolbus hoeft dat niet. Wij bewoners van het dorp olv-waver kunnen niet meer naar ons gemeentehuis, post, delhaise, rusthuis st.elisabeth, optieker enz. Laat lijn 561 die lus maken om de 2 u. als je moet besparen. Dan is lijn 3 vervangen.
laat gepensioneerden hun abonnement betalen volgens hun pensioen. Ik ben 78 en heb me altijd verplaatst met trein tram en bus. GEEF ONSOPENBAAR VERVOER!
 
vrijdag 28 september 2012 om 13:23
Stemmen: +0

Dua chris said:

afschaffing lijn 123
Luchtbal -Noord de vergeten wijk van de stad.Onze nutsvoorzieningen liggen in Merksem. Nu zijn wij verplicht een overstap te maken lijn 23 met lijn 65 absoluut geen goede aansluiting als onze verplaatsing vroeger 25 min . bedroeg doen wij er nu 50 min. tot een uur over (wachten met overstap inbegrepen ) Mensen van Brasschaat en Kapellen hebben een betere verbinding met Jan Palfijn dan de bewoners van Luchtbal -Noord met dat verschil dat de bewoners van Brasschaat naar de Klina worden gebracht die van Kapellen naar Sint-Jozef die van Luchtbal naar Jan Palfijn. Bewoners die in de omgeving van de kliniek preutelen om de drukte van de busverbindingen moeten maar hun vinger wijzen naar de beleidsmensen die beslist hebben daar een kliniek te bouwen. Een kliniek brengt nu eenmaal spijtig genoeg drukte met zich mee .Goed openbaar vervoer is een noodzaak , ook voor de scholen en de super markten.De oversteek van de Noorderlaan voor de zeventigers is ook geen pretje en heel enerverend zeker voor onze oudere medemens plus dat die bussen bijna allemaal achtereen komen.Wij zijn heel erg teleurgesteld en zullen terug meer de auto nemen. Ik ben ook 65 plus en zou veel liever terug betalen voor een beter verbinding in het leven is er nu eenmaal niks voor niks
 
vrijdag 28 september 2012 om 15:15
Stemmen: +1

Sabrina said:

de slechte nieuwe regelingen
Beste,

de mensen die in oosthoven gewoon waren om bus 3 te nemen, snappen niet waarom lijn 450 of lijn 451 niet gewoon langs onze wijk kan blijven rijden. Het kleine stuk langs de grote baan waar bus 450 en 451 rijden, staan geen haltes. Terwijl er in de wijk wel verschillende haltes staan. Het is toch makkelijk om de bus even rond te laten rijden, ipv al die mensen in de kou te laten staan.Tevens zijn er op de lijn wel meer bussen 's morgens maar allemaal enkele bussen, terwijl hier vroeger allemaal dubbele bussen waren, met als gevolg dat je op geen enkele bus 's morgens meer kan zitten en de bussen rijden ook soms gewoon voorbij omdat ze vol zitten. Dat 1 bus doorrijdt kan ik nog begrijpen, maar 3 na elkaar?? ikzelf moet niet overstappen, maar andere reizigers wel en zijn dan ook hun aansluiting kwijt.
Ik vind het heel slecht geregeld, er is helemaal niet geluisterd naar reizigers.
Ik hoop dat er snel een aanpassing komt
mvg
Sabrina
 
vrijdag 28 september 2012 om 15:27
Stemmen: -1

warmoes said:

...
We gaan naar het bushokje Schoolstraat Koningshooikt. Er hangt een brief van omleidingen. We moeten dan nog 2 km stappen om de bus op een andere plaats te halen. Er zijn nochtans genoeg alternatieven dichterbij. Wij zouden graag hebben dat de lijn zich beter organiseert.
 
vrijdag 28 september 2012 om 16:26
Stemmen: +0

Catherine said:

Woon maar eens in een dorp!
In ons dorp Viersel reed tot 1 september een bus om het uur. Ik nam deze om op mijn werk te geraken.
Nu komt deze bus nog maar 2x per dag langsgereden, niet in de richting dat ik hem nodig heb en niet op de uren dat ik er een nodig heb. Ik heb mezelf een elektrische fiets moeten kopen om de 20 km naar mijn werk te overbruggen want ER IS GEWOON GEEN BUS MEER. Ik vraag me wel af hoe ik in godsname op m'n werk geraak als het gaat sneeuwen, want op fietspaden worden niet gestrooid...
Daarenboven komen mijn stiefkinderen in 't weekend wel eens af, maar dat lukt nu ook niet altijd meer want ze geraken hier gewoon niet meer, in 't weekend rijdt hier zelfs geen enkele bus! Dank u mensen van de Lijn smilies/angry.gif
 
vrijdag 28 september 2012 om 17:20
Stemmen: +0

onbekend said:

...
De Lijn heeft jaren goedkoop geïnvesteerd in trams en bussen, links en rechts moesten opties verwijderd worden om de prijs te drukken. De comfort voor de reizigers en vooral de bestuurders van De Lijn lijden onder deze besparingen. Het tramnet in Antwerpen is zodanig verouderd dat men doet denken aan de jaren 70. De oude pcc trams die meer dan 50 jaar oud zij, die we eender museum stukken kunt noemen voldoet niet naar de moderne eisen van onze samenleving. Wie waar dan ook gaat naar het buitenland vind betere voertuigen en dienstverlening dat afgestemd naar ieder wens voor zijn stad en omgeving. Trams staan 1/3 van de tijd voor roodlichten omdat de stad Antwerpen niet wil mee werken aan de doorstroming.
De huidige besparingen zal niet meer betekenen dan de ondergang van de Vlaamse vervoermaatschappij. smilies/sad.gif
 
zaterdag 29 september 2012 om 00:03
Stemmen: +1

Nelly Bru said:

Nelly
Afschaffing lijn 123

Online routevoorstel van de lijn, Luchtbal- Noord richting Palfijn ziekenhuis vanaf 1 september.

Ga ( te voet wel te verstaan) 22 min. de brug over naar halte Lambrechtshoekenlaan. Neem bus 650, 4 min.( die staat daar waarschijnlijk op mij te wachten ) U hebt uw bestemming bereikt. Is dit een grap?
Velen kunnen er wel niet mee lachen.
Wat met ouderen en zieken?

Vroeger kon ik bus 123 in mijn straat nemen en was ongeveer 12 min onderweg, nu moet ik eerst de andere richting uit met bus 23 en overstappen op lijn 650 , deze rijd vervolgens half Merksem door om (met veel geluk) na 45 min ter plaatse te zijn.
Bij het huiswaarts keren, heb je nog af te rekenen met overvolle bussen.

De oplossing zou zijn, lijn 23 door te trekken naar Keizershoek (Carrefour)
 
zaterdag 29 september 2012 om 08:23
Stemmen: +1

xxxx said:

Gewoon een ramp !
Ik moet dagelijks van Grobbendonk naar Berchem. Voor 1 september was ik ten laatste om 7u45 op mijn werk. Nu ben ik er ten vroegste om 7u45 en bus 427 vertrekt sinds 1 september normaal gezien maar 3 minuten later. Dikwijls is dat niet het geval en komt ze een paar minuten later aan de halte.
Ik kon vroeger regelmatig overstappen naar bus 38 aan de Turnhoutse Poort, moet ik nu niet meer proberen.
Aan de Rooseveltplaats is het een ramp. Vroeger kon ik kiezen om over te stappen en de lijnen 297, 195, 197 vertrokken er regelmatig.
Nu ben ik afhankelijk van de bussen 21 of 32 en tegen dat deze in Berchem zijn, zitten die zo propvol dat je bijna niet meer kunt afstappen. Het is mensonwaardig. Dat er geen lege bussen moeten rondrijden, begrijp ik volkomen, maar dit slaat alles.
Daarbij komt nog dat verschillende chauffeurs van de lijnen 21 en 32 helemaal niet vriendelijk zijn. Lijn 15 is ook geen optie. Zitten propvol. Deze week uit armoede tram 24 genomen en overgestapt op tram 7 aan de Nationale Bank omdat de chauffeur van lijn 32 me niet meer liet opstappen. Ik was om 8u06 op mijn werk. 20 minuten later dan normaal.
En waarom moeten alle bussen nu persé langs Berchem Station rijden en moeten de mensen die van buiten de stad komen nu 3 of 4 keer overstappen om in Antwerpen of omgeving te geraken ?
HET IS GEWOON EEN SCHANDE !!!!! MENSEN DIE MET HET OPENBAAR VERVOER RIJDEN ZIJN GEEN BEESTEN !!!!
In plaats van het openbaar vervoer aan te moedigen, is men bezig met de mensen te ontmoedigen om met tram of bus te rijden.
Ge voelt het goed dat dit georganiseerd is door mensen die zich met de wagen verplaatsen.
Ik ben er niet over te spreken !!!
 
zaterdag 29 september 2012 om 13:52
Stemmen: +0

Janneman said:

Een ramp
Sinds de aanpassingen van De Lijn is het niets anders dan wachten, overstappen, in een OVERVOLLE tram of bus terecht komen, ... gewoonweg een ramp. Heb me meer dan 12 jaar goed met het openbaar vervoer kunnen verplaatsen, nu is de pret er vanaf. Ik had tot nu toe geen wagen nodig, maar ik vrees dat ik voor de laatste keer m'n abonnement heb laten verlengen. Ik zal in de toekomst de wagen dus nemen. Spijtig! Hopelijk worden door de bevoegde minister, de vakbonden en De Lijn ALLE klachten en reacties serieus genomen en zal er hopelijk op KORTE termijn toch hier en daar een aanpassing gebeuren. Zoals het nu is hoeft het openbaar vervoer voor mij niet.

Wil even aan dit bericht toevoegen dat het vooral van en naar de stad Antwerpen erg geworden is. In Antwerpen je verplaatsen lukt redelijk (alleen overvol).
 
zaterdag 29 september 2012 om 20:41
Stemmen: +1

jeannine said:

chaos alom
Beste,

Daarnet de enquete ingevuld die bijlange niet volledig is! Zo stel ik vast dat de uren dat lijn 770 moet langskomen totaal niet kloppen. Vorige week zijn er 's avonds nb 2 bussen gewoon tussenuit gevallen, zodat ik meer dan 45min heb moeten wachten op een bus voor een traject van 7km!!!(Ik zou al haast te voet kunnen gaan!) Ondertussen zijn er wel talloze LEGE bussen voorbij gereden. Sinds de aanpassing van 1 september heb ik nog nooit kunnen zitten op de bus naar Ekeren. Meer nog, meermaals moeten wij (opstap einde Van de Wervestraat) achteraan instappen omdat de bus propvol staat. Gevolg: mensen kunnen zelfs hun kaart niet in het toestel steken om te betalen! Als er iemand moet afstappen moeten een aantal mensen eerst van de bus om de mens die moet uitstappen te laten uitstappen en dan moet datzelfde aantal mensen terug op de bus stappen. Gevolg: veel langere reistijden. Ik heb sinds enkele weken rugklachten en nu blijkt dat ook die mogelijk veroorzaakt worden door op de overvolle bussen van hier naar daar gekletst te worden.
De chauffeurs treft geen schuld!!! Zij raden zelf de reizigers aan om klacht in te dienen omdat zij hun werk op deze manier niet naar behoren kunnen doen.
Daar ik geen wagen heb zijn er niet veel alternatieven, maar ook al ben ik al wat ouder, toch zal ik bij goed weer de fiets verkiezen boven een bus waarvan je niet weet wanneer ze komt en hoe vol of voller ze is. Is het de bedoeling om als volgende fase te doen als in ontwikkelingslanden en ons aan de buitenkant van de bus te laten hangen om mee te rijden? Schandalig
 
zaterdag 29 september 2012 om 22:03
Stemmen: +0

nimmia said:

bus komt niet
smilies/cry.gifik neem de bus in brasschaat /mariaterheide al 5 jaar om 19 na 17 u na men werk dat om 17u gedaan is . ik werk in de gezinszorg dus bij de mensen thuis . ik verplaats me met de fiets van clieènt naar clieènt . nu is er een bus om 5 na 17u en om 17.40u . ik haal het niet om op tijd aan de bus te zijn op 17.05 wat voor mij zeeeeeeer ambetant is want ik moet dan in antwerpen trein nemen naar hasselt en haal dit niet aks ik bus neem van 17.05 u. gevolg is dat ik trein een uur later moet nemen en dan pas thuis ben om 20.50 u !!!!! ik probeer milieubewust te zijn en een beetje aangenaam te reizen met openbaar vervoer maar dit is nu niet meer zo !!waarom is er de uren voor 17 u wel een bus om +/- 20 na het uur en om 17 u niet meer ? ik ben echt niet de enige die gejost is want 3 besschermde werkplaatsen hebben het ook aan hun broek !!!ik verwacht echt wel een antwoord aub ! ik heb geen alernatief want ik heb geen rijbewijs !! dankusmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/cry.gifsmilies/cry.gifsmilies/cry.gif
 
maandag 01 oktober 2012 om 12:20
Stemmen: +0

sylvie legrand said:

Lijnen 640 brasschaat, tram 3, tram 12/24
Ik pendel elke dag tussen Brasschaat en Antwerpen.
Ik neem steeds de bus 640 in Brasschaat voor 7u om de spits voor te zijn, in Antwerpen nam ik dan tram 12 of 24 naar mijn werk.
Sinds de nieuwe regelingen is het een ramp.
Ik moet 2keer overstappen, tram 3 aan de carrefour in schoten en dan tram 12/24 in Antwerpen.
de trams zijn nooit op tijd, overvol en doen er heel lang over... Met gevolg dat ik 'smorgens er min 1.5uur over doen en dan spreek ik nog niet over s' avonds wat soms tot 2.5u kan duren.
ik heb geen wagen, maar ik zie me genoodzaakt om een brommer of moto te kopen.
Dank u!smilies/angry.gif
 
dinsdag 02 oktober 2012 om 08:34
Stemmen: +0

Jenny said:

Bus no.650
I took the bus 650 for more than 5 years from Kapellen to Damplein and now cannot anymore!!!! This is very bad solution from De Lijn. You bring troubles to clients. Now I have to get the 650 to Fortsesttenweg Merksem then take tram 2 or 3 to Oude bareel and after wait wait wait for bus 610 or 620 or 621 which never came on time.

Yes I know I can reduce the step over by sitting from Kapellen to Burgemeester nolf Merksem with sightseeing bus 650 and then take another buses. But why should I lose more my time with this???

So I need more than an hour to reach my company. Now thinking to drive my own, no more being client of De Lijn.

Thanks for your changes that make people stay away from your service.
 
maandag 08 oktober 2012 om 16:13
Stemmen: -1

KElly said:

Deze busveranderingen zijn slecht
1. Bus 123 en 28 van stad naar merksem zijn afgeschaft. Ok hiervoor rijden bus 640 en 650 in de plaats, maar er rijd nu wel geen ENKELE bus meer over de brug tussen merksem en Luchtbal en de mensen die daar moeten zijn????? de 650 rijd niet meer tot stad ok ik sta op zondag om 19u op de kapelsesteenweg om naar antwerpen te geraken vroeger deed ik er 25 a 30 minuten over, nu moet ik wachten tot 19u25 om een RECHTSTREEKSE bus naar stad te nemen (730) Of ander de 650 en dan hopen dat de 640 te laat is want qua verbindingen zijn jullie ook niet de beste organisatoren he!. Nu zitten al die trams propvol omdat er geen 650 en 640 meer over de bredabaan rijdt, handig voor de schoolgangers he!!. en is het niet heel verwarrend om een buslijn 33 te maken die naar ekeren rijd als er ook een 33 halverwege in merksem stopt??
 
dinsdag 09 oktober 2012 om 19:21
Stemmen: +1

ernest said:

...
Ik heb een nieuwe naam voor de trams in Antwerpen : SARDIENENTRAMS (U hebt het wel begrepen zeker?)
 
vrijdag 19 oktober 2012 om 18:23
Stemmen: +1

Kristof said:

uurregeling de lijn Aarschot- Ramserl week en weekend SCHANDALIG
Ik ben een16 jarige jongen. Vorig jaar waren er meer bussen ter beschikking en dat is wel nodig want tijdens de schooldagen zitten deze zeer vol. Nu moet ik de laatste bus van 7u50 halen of ik moet wachten tot 12u voor ik een volgende heb. Wat het weekend betreft zijn er GEEN bussen die over Ramsel rijden buiten de belbus maar deze moet je dan tijdig bestellen. Als ik moet gaan werken in het weekend (wat soms op laatste moment is) kan ik er heen fluiten. Mijn vrienden wonen allemaal op grote afstand van mijn huis en kan er in het weekend gewoon niet geraken. Dit zijn regelrechte SCHANDALEN!!!!!!!!!!!
 
zaterdag 20 oktober 2012 om 18:08
Stemmen: +0

van den dries viviane said:

lijn kretenborg
Recent werd nogmaals de route van de pendelbus aangepast richting Nekkerspoel. Nu rijdt de pendebus tot aan Libertuskerk om daarrond te draaien en dan terug richting Mechelen. Maar als er een kerkdienst is telt die regel niet wegens hinder aan kerk en dan rijdt bus tot aan rond punt putsesteenweg. Waarom niet gewoon weg terug de oude route tot aan Kretenborg ? Op de 1 à 2 km zal het nu ook ni aankomen zeker en er zouden heel wat mensen mee geholpen zijn o.a. zij die in Borgergestein en Dijkstijnschool moeten zijn.
 
dinsdag 15 januari 2013 om 19:04
Stemmen: +0

christa said:

...
Ik heb maar 2 woorden voor de NMBS en DE LIJN: EEN RAMP! smilies/angry.gif
 
woensdag 16 januari 2013 om 12:07
Stemmen: -1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12