Home
En nu, volle gas vooruit
maandag, 04 januari 2021 09:12

Brussel-Noord-StSt

Wordt 2021 het jaar van de omslag voor De Lijn? Stefan Stynen zet enkele taken op de to-do lijst van Ann Schoubs, de nieuwe directeur-generaal.

Ann Schoubs is op 1 januari begonnen als nieuwe directeur-generaal
van De Lijn, een grote en maatschappelijk belangrijke uitdaging.
In een internationale ‘benchmark’ scoorde De Lijn ‘gematigd negatief’.

Voor de Vlaamse regering volstaat dat om De Lijn ook de komende 10 jaar als operator voor het kernnet en het aanvullende net aan te stellen. Gelukkig, want Vlaanderen heeft nog steeds geen coherente mobiliteitsvisie.

Lees meer...
 
Burgerinititatief RedTram7
woensdag, 06 januari 2021 12:24
Red Tram 7In het nieuwe plan van de Vervoersregio Antwserpen blijkt dat tram 7 zal moeten verdwijnen.
 
Als reactie daarop is een burgerinitiatief ontstaan, dar zich inzet om tram 7 te redden. Neem een kijkje op hun webiste om te zien hoe jij kan bijdragen.
 
✉️ Stuur een mail naar de bevoegde overheid waarom je niet akkoord gaat met de afschaffing van tramlijn7. We houden het wel beleefd.

 
Mondig Mobiel 134
zondag, 20 december 2020 00:00

MoMo134 cover

Nummer 134 van ons tijdschrift Mondig Mobiel is bij de leden.

Enkele thema's:

 
OV-plan 2021 regio Mechelen: te weinig middelen voor modal shift
woensdag, 16 december 2020 08:36

Vorige week kondigde de Vervoersregio Mechelen aan dat er een akkoord is over het openbaarvervoerplan 2021. Er komen opnieuw meer busverbindingen naar de binnenstad en enkele streeklijnen worden versterkt, maar de lage frequenties van de Mechelse stadslijnen en de afbouw op andere plaatsen zijn een bittere pil om te slikken. Met dit plan zal Vlaanderen zijn ambities op het gebied van klimaat en modal shift in de vervoersregio Mechelen niet halen.

Stadsnet: te lage frequenties

“Het stadsnet wordt op enkele belangrijke punten verbeterd. De Dosskinkazerne en de bibliotheek worden eindelijk bereikbaar met de bus en reizigers uit Battel, Leest en Muizen kunnen opnieuw rechtstreeks naar de binnenstad”, aldus Stefan Stynen, voorzitter van reizigersvereniging TreinTramBus. Om naar het station te rijden, moeten ze voortaan een streekbus nemen.

Lees meer...
 
UITP Policy brief Corona
maandag, 09 november 2020 11:59

UITPHet UITP (union internationale des transports publics) heeft in een policy brief gegevens verzameld over de (on)veiligheid van het openbaar Vervoer in Corona tijden. De conclusie is dat met de aanbevolen maatregelen (dragen mondmasker, handen ontsmetten, afstand houden waar mogelijk, ....) het risico om Corona op te lopen op het openbaar vervoer zeer laag is. Meer informatie en details van de onderzoeken vind je hier terug:  https://www.uitp.org/publications/public-transport-is-covid-safe/  .

 
Kerststaking bij De Lijn kan op geen enkel begrip rekenen bij de reiziger
maandag, 21 december 2020 11:23

TreinTramBus reageert verontwaardigd

 ‘Dit kan echt niet meer door de beugel’, zegt woordvoerder Peter Thoelen van TreinTramBus. ‘Het is het derde jaar op rij dat de vakbonden van De Lijn de reizigers in de kou laten staan tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. Op dit ogenblijk lijkt er ook niet echt een dringende reden te zijn om plots te gaan staken. Er is sprake van een langdurig aanslepende onvrede bij het personeel, wegens de herstructureringen van de afgelopen jaren. Daar heeft TreinTramBus begrip voor, maar de organisatie vindt de staking in deze periode ongepast.

Lees meer...
 
Wat vind jij van de treindienst vanaf december 2020?
dinsdag, 10 november 2020 14:38

dienstregelingOp 13 december 2020 voert de NMBS enkele wijzigingen door in haar aanbod. TreinTramBus wil via deze bevraging jullie bevindingen, opmerkingen en vragen bundelen. Ook positieve veranderingen voor jouw situatie horen we graag! Met de info die we hier verzamelen, willen we optimaal de belangen van de gebruikers behartigen, in onze werking en structurele contacten met de NMBS. Via deze link vind je de opvallendste wijzigingen terug: Nieuwe dienstregeling NMBS. Ook geeft de routeplanner van de NMBS (via https://www.belgiantrain.be/nl te bereiken) al de nieuwe dienstregeling aan vanaf 13/12.

Gelieve niet hieronder te reageren in het commentaarveld, maar de link naar de bevraging te gebruiken (deze of bovenaan deze post).

 
Nieuwe treindienst stap vooruit maar het werk is nog lang niet af
woensdag, 09 december 2020 14:17

Reizigers kunnen hun ervaringen en suggesties kwijt via meldpunt

Volgende zondag gaat de nieuwe dienstregeling van de NMBS van start, met de opening van een nieuw station in Anderlecht, de uitbreiding van het S-aanbod rond Antwerpen en een nieuwe IC-trein Brussel-Kortrijk. Dat zijn welkome verbeteringen maar het werk is nog niet af om van het spoor de ruggengraat van een sterk openbaar vervoer tetrein spam maken.

Het nieuwe station Anderlecht ligt op een belangrijk knooppunt tussen de metro (COOVI/CERIA) en de drukke buscorridor van De Lijn tussen Brussel en het Pajottenland. Rond het station zijn er op wandel- en fietsafstand bovendien heel wat bewoners en arbeidsplaatsen.

Lees meer...
 
Onderzoek toegankelijkheid Stad Antwerpen
woensdag, 11 november 2020 11:23

Momenteel loopt bij de stad Antwerpen een kleinschalig onderzoek 
enquete naar de toegankelijkheid van de stad voor personen met een beperkte mobiliteit. Dit gaat over het vlot kunnen gebruiken van het openbaar vervoer, maar ook over voetpaden, het gebruik van taxicheques, enzovoort. Met onderstaande enquête willen ze graag te weten komen wat de goede punten en de verbeterpunten zijn betreffende de toegankelijkheid van de stad Antwerpen.

Deze enquête is dus een manier om de stad te laten weten waar er nog aan gewerkt moet worden. 

Belangrijk om te weten is dat deze enquête volledig anoniem is. De enquête kan ingevuld worden via deze link:

https://uhasselt.qualtrics.com/jfe/form/SV_3fVhVCIg0y5sG0t

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12